Review: Marriott Los Angeles Airport Hotel9 min leestijd

Marriott Los Angeles

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Een review van het Marriott Los Angeles Airport Hotel. Dit is een verslag uit een reeks van onze vakantie in Californië. Het totale verslag bestaat uit de volgende artikelen:

Review:Marriott Los Angeles Airport Hotel, inleiding

Na twee dagen Monterey is het tijd voor ons om af langzaam maar zeker weer af te zakken richting Los Angeles. De rit langs de beroemde Highway One is fantastisch. Misschien wel een van de mooiste autoritjes die we tot nu toe gemaakt hebben. De rit is voor iedereen uitstekend te doen en er zijn behoorlijk veel plekken om te stoppen onderweg.

Marriott Los Angeles
Highway One, genoeg plek om te stoppen

Van ons forumlid Wilcoleone kreeg ik vooraf een goede tip, namelijk om te stoppen bij Nepenthe. Dit is inderdaad een fantastische plek. Helaas was het nog te vroeg om te lunchen en daarom zijn we doorgereden, maar ik kan me voorstellen dat het hier goed toeven is! Dank nog voor de tip Wilcoleone!

Als de rit er op zit, blijven we twee nachten in Topanga. Voor de verandering hebben we gekozen voor een Bed & Breakfast deze keer. De locatie is geweldig, vlak bij het drukke Los Angeles en de stranden van Malibu, maar daar merk je niets van. Het is super rustig en de natuur is wonderschoon.

Marriott Los Angeles
Topanga Canyon Inn, B&B vlakbij Los Angeles
Marriott Los Angeles
Topanga Canyon Inn – Prachtige natuur en heerlijk rustig

Ook de interactie met de eigenaren is leuk, al zijn deze alleen bij het ontbijt aanwezig. Het is vooral de eigenaar zelf die gesprekken voert, voornamelijk over politieke problemen in Europa. Soms vermakelijk, maar ook wel erg zware kost in de ochtend.

Marriott Los Angeles Airport, check in

Voor het laatste nachtje hebben we uiteindelijk gekozen voor gemak. Het Marriott Los Angeles Airport hotel ligt vlakbij de terminal en bovendien hebben ze een pakket dat goed aansluit bij onze wensen. Daarnaast beschikt het hotel over een mooi groot zwembad, zodat we onze laatste dag nog een beetje relaxed konden doorbrengen. Voor ca. $ 220,00 boekten we het volgende:

 • Gegarandeerd laat (16.00) uitchecken;
 • Executive Lounge toegang;
 • Fles Champagne bij binnenkomst;
 • Ontbijt in het restaurant;
 • Gratis parkeren;
 • Een junior suite.

Deze voordelen komen absoluut goed van pas, omdat onze vlucht pas om 19.30 zou vertrekken. Ook het parkeren komt goed uit, zodat ik de volgende dag op mijn gemak de huurauto kan inleveren. Ik heb diverse andere hotels bekeken en daar zou ik meer kwijt zijn en dan is laat uitchecken niet gegarandeerd. En die fles champagne, tja….

Een paar dagen voor aankomst krijg ik van dit hotel een mailtje, waarbij men ons vraagt of er nog speciale wensen zijn en dat we kunnen inchecken bij de elite check in balie. Voor een hotel op het vliegveld behoorlijk netjes dat ze pro-actief een mail sturen.

Omdat we ons B&B om 11.00 uur al moeten verlaten, geef ik via de app door dat we rond 12.30 uur zullen inchecken. Aangekomen bij het hotel, met een enorm parkeerplaats, blijkt het geen enkel probleem te zijn om al in te checken. Het is nog lekker rustig en de (nog gesloten) elite check in is helemaal niet nodig. We worden vriendelijk geholpen en geattendeerd op de faciliteiten, ontbijt tijden, etc.

Marriott Los Angeles
Marriot Los Angeles Airport: de enorme parkeerplaats
Marriot Los Angeles
Marriot Los Angeles Airport: check in

Marriott Los Angeles Airport, junior suite

Het hotel is behoorlijk groot, de wandeling naar de kamer lijkt eindeloos. Uiteindelijk aangekomen bij onze kamer, blijkt de junior suite een nette kamer. Voor een junior suite aan de kleine kant en bovendien in mijn ogen een beetje “nietszeggend” ingericht.

Marriott Los Angeles
Marriott Los Angeles, Junior Suite
Marriott Los Angeles Airport
Marriott Los Angeles Airport – Junior Suite

In feite is de kamer iets groter dan een gewone kamer, waardoor er net een klein bankje in past. De badkamer is zelfs behoorlijk klein.

Marriott Los Angeles
Marriott Los Angeles Airport – De kleine – maar nette – badkamer

We zijn van de kamer niet enorm onder de indruk, maar aan de andere kant ziet alles er netjes en verzorgd uit.

Op de kamer is verder een koelkast aanwezig en er staan enkele flesjes water klaar. Na een kleine twintig minuten wordt er een fles champagne en aardbeien met chocolade gebracht. We krijgen een fles Mumm Napa, een Californische bruiswijn.

Marriott Los Angeles
Marriott Los Angeles Airport – Champagne en aardbeien

Marriott Los Angeles Airport Executive Lounge

Het is wat ons betreft nog een beetje te vroeg voor champagne en besluiten deze voor de avond te bewaren. Ik weet het, het is nooit te vroeg voor champagne, maar wel om een hele fles op te drinken en laten ‘m daarom dicht 😉 . We besluiten een glas frisdrank en/of een kopje koffie te halen in de Executive Lounge van het hotel. Dit kan nog net, want wij krijgen te horen dat de lounge voor de rest van het weekend gesloten is. Enkel voor het ontbijt zal deze zaterdagmorgen nog open zijn. Dit is best opmerkelijk, aangezien het hotel op hun website geen melding heeft gemaakt van deze sluiting (gesloten op vrijdagavond staat er). Bij navraag schijnt dit gebruikelijk te zijn bij airport hotels in Los Angeles, alleen het Hilton schijnt een uitzondering te zijn.

Een grote ramp is het overigens niet dat we niet in de executive lounge kunnen. De lounge is een beetje oubollig maar heeft wel een leuk uitzicht over het vliegveld. Helaas ontbreekt het hier aan een goede koffiemachine, waarschijnlijk vanwege de aanwezigheid van een Starbucks op de begane grond.

Marriott Los Angeles
Marriott Los Angeles Airport – Executive Lounge
Marriott Los Angeles
Marriott Los Angeles Airport – Executive Lounge uitzicht op het vliegveld

Marriott Los Angeles Airport zwembad

Het zwembad is een mooie toevoeging aan dit hotel. Ondanks dat het hotel erg groot is, is het bij dit zwembad tijdens ons verblijf steeds erg rustig. Het zwembad is vrij groot en behalve wat vliegtuiggeluiden is het een heerlijke plek om te ontspannen.

Marriott Los Angeles
Marriott Los Angeles Airport – Zwembad
Marriott Los Angeles
Marriott Los Angeles Airport Een rustige plek

Een nadeel van het zwembad is dat er geen enkele vorm van privacy is. Het hotel is als het ware om het zwembad heen gebouwd. Hier valt maar weer eens op hoe enorm het hotel eigenlijk is.

Marriott Los Angeles
Marriott Los Angeles Airport – Je kunt je wat bekeken voelen in het zwembad…

Ook ’s avonds ziet het zwembad er mooi uit, zowel vanaf de kamer als bij het zwembad.

Marriott Los Angeles
Marriott Los Angeles Airport – Het zwembad in de avond
Marriott Los Angeles
Marriott Los Angeles Airport – Zwembad

Een kamer met uitzicht op het vliegveld

Hoewel er met onze kamer niets mis is, besluit ik de stoute schoenen aan te trekken. Bij de lege elite balie vraag ik vriendelijk of ze misschien nog een “runway view”, kamer hebben. Dit is geen enkel probleem en binnen no time krijg ik een nieuw pasje van een nieuwe kamer. Nadat ik onze koffers en de fles champagne verhuisd heb, bewonder ik de nieuwe kamer. Deze is wat kleiner dan de junior suite, maar als vliegtuig fanaat ben ik ontzettend blij met deze “upgrade”!

Marriott Los Angeles
Marriott LAX – Blij met mijn runway view!

Behalve het formaat is de kamer eigenlijk identiek aan de junior suite. Wel is het grote voordeel dat we wat dichter bij de lift zitten.

Marriott Los Angeles
Marriott LAX – De nieuwe kamer, iets compacter dan de junior suite

Uiteindelijk zijn we beide tevreden. Wendy is voornamelijk blij met het mooie zwembad, ik kan mijn laatste dagje afwisselen tussen vliegtuigen kijken, een beetje werken op de laptop en af en toe chillen aan het zwembad.

Aan het begin van de avond maken we de fles Californische bruiswijn open. Voor de liefhebbers van droge bubbels kan ik melden dat deze prima smaakt!

Marriott Los Angeles
Cheers! Runway view bubbels!

Het restaurant

In de avond eten we nog wat in het restaurant. Hier zijn overigens meerdere keuzes. Er is een wat duurder restaurant en een bistro. Wij kiezen voor het laatste. Een lekkere Amerikaanse Hamburger is een prima afsluiter van onze vakantie in de Verenigde Staten.

Marriott Los Angeles
Marriott LAX Restaurant

De volgende ochtend melden we ons hier ook voor het ontbijt. Helaas verloopt dit niet zoals je van een Marriott hotel mag verwachten. Bij de entree van het restaurant geven ze aan dat wij uitsluitend in de executive lounge kunnen ontbijten. Ik weet zeker dat dit niet het geval is, maar helaas blijft men voet bij stuk houden. Waarschijnlijk staat dit niet juist in het systeem, maar de wijze waarop men hier mee omgaat verbaasd mij. De “supervisor” van het restaurant geeft aan dat we zelf maar navraag moeten doen bij de front desk. Ik vind dit erg klantonvriendelijk, in mijn ogen had deze supervisor zelf even op onderzoek uit moeten gaan.

Bij de front desk worden we -wederom- vriendelijk geholpen en zo zitten we redelijk snel alsnog in het restaurant. De supervisor gunt ons geen blik en komt zelfs niet in de buurt van ons, in mijn ogen wederom erg onprofessioneel. Het ontbijt is op zichzelf overigens uitstekend. Met name de mogelijkheid om een vers gebakken omelet te laten maken zijn we nog niet veel tegengekomen in de VS. Gelukkig laat de uitermate grappige kok mij snel weer bijkomen van de vervelende “supervisor ervaring”.

En dan weer naar huis…..

Na het ontbijt breng ik de huurauto weg en daarna kunnen we nog vrij lang van onze laatste dag genieten. Tegen een uur of drie checken we uit en is het al weer tijd om naar het vliegveld te gaan met de shuttle bus van het hotel.

Marriott Los Angeles
Marriott LAX – Shuttle bus

Alles overziend ben ik van mening dat dit een behoorlijk goed “airport hotel” is. Het ligt echt vlakbij de Terminal en is dus slechts een paar minuten verwijderd van het vliegveld. Voor de vliegtuigliefhebber is dit sowieso een pluspunt, omdat er genoeg kamers zijn met een “runway view”. Het is zeker geen goedkoop hotel, maar eigenlijk geldt dit voor bijna alle hotels bij het vliegveld. In combinatie met de extra opties ben ik hier tevreden over. Het personeel was – behalve de supervisor van het restaurant – heel vriendelijk en flexibel.

 

 

Overzicht

Voordelen

- Ondanks de schaalgrootte een prima plek om tot rust te komen;
- Mooi zwembad;
- Dichtbij het vliegveld;
- Runway view mogelijk.

Nadelen

- Nietszeggende kamer;
- Kleine badkamer;
- Executive Lounge in het weekend gesloten;
- Slechte ervaring bij het ontbijt;

Aantal sterren

Kamer

Voorzieningen

Locatie

Value

Algemene Waardering

Conclusie

Een goed hotel dichtbij de luchthaven. Een prima plek om even uit te rusten voor of na een lange vlucht. Aardig personeel en een mooi zwembad.

9 min leestijd">
4

Reacties

  • Sander de Jonge Sander de Jonge zegt

   Dank! Ja, het zijn inderdaad wat oubollige kamers….. Voor een airport hotel vond ik het prima.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *