Review: Delta Sky Lounge Atlanta – Concourse E – Gate E156 min leestijd

Review Delta Sky Lounge Atlanta - Concourse E nabij Gate E15

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Na mijn reis vanuit San Francisco naar Atlanta, en mijn bezoek aan de Delta Domestic Lounge op de luchthaven en de Delta Lounge in Concourse F, besloot ik nog een andere lounge te bezoeken. Namelijk de Delta Sky Lounge Atlanta Concourse E. Deze lounge bevindt zich dicht bij Gate E15. Dat was ook in de buurt van waaruit mijn vlucht zou vertrekken naar Düsseldorf. Dit artikel is een review van deze Delta Sky Lounge.

Locatie Concourse E

De luchthaven van Atlanta, Hartfield-Jackson Atlanta International Airport, is een erg grote luchthaven. Het bestaat uit verschillende delen (concourses), allen verboden middels een looptunnel of AirTrain-verbinding. Hieronder zie je een overzicht van de luchthaven.

Review Delta Sky Lounge Atlanta - Concourse F Mezzanine Level
Plattegrond Vliegveld Atlanta (ATL)
Bron: Hartsfield-Jackson Atlanta International Airport

De Delta Sky Lounge Concourse E is tegenover Gate E14 en naast Gate E15. Je loopt hier gemakkelijk vanuit het plein in het midden van deze concourse naar toe. Review Delta Sky Lounge Atlanta - Concourse E nabij Gate E15De lounge is duidelijk aangegeven en dus goed te vinden.

Review Delta Sky Lounge Atlanta - Concourse E nabij Gate E15
Plattegrond Concourse E – Atlanta (ATL)
Bron: Hartsfield-Jackson Atlanta International Airport

Entree & overview

Net als bij menig Delta Sky Lounge, word je ook hier vriendelijke verwelkomd. Je krijgt wat informatie over de lounge en hoe je contact moet maken met het Wifi-netwerk in de lounge. Na het scannen van de boardingpas kun je doorlopen in deze Delta Sky Lounge Concourse E. Dit is de grootste Delta lounge op de luchthaven van Atlanta.

Aanmeldbalies in deze lounge.

De lounge bestaat uit verschillende grote ruimtes, afgescheiden door wanden, hogere tafels, de buffetruimte of een muur. Persoonlijk vond ik de lounge erg vol gezet, waardoor de sfeer minder ontspannen overkwam. Er zijn zowel hoge als lage zitplekken in de lounge te vinden. Bij het raam zijn er voornamelijk hoge zitplekken. Tevens is er een grote bar waar je ook plaats kunt nemen om wat te drinken. Verder beschikt de lounge over douches om je even op te frissen.

Toegang

Om toegang tot deze Delta Sky Lounge Atlanta Concourse E (nabij gate E15) te krijgen moet je voldoen aan een van onderstaande voorwaarden:

 • Je hebt een Elite Plus status bij Delta Sky Club of een van de SkyTeam partners,
 • De reis is in een First- of Business Class cabine met Delta Air Lines of een van de SkyTeam partners,
 • Je bent in het bezit van een Delta SkyMiles Reserve American Express Card en in het bezit van een Delta vliegticket,
 • Je bent in het bezit van een Delta SkyMiles Platinum Amex card, je betaalt dan $39,- per bezoek,
 • Ben je in het bezit van een Centurion Card of een Platinum Card van Amex, dan heb je toegang als je dezelfde dag een Delta vlucht, of een Delta codeshare vlucht hebt,
 • Andere voorwaarden kun je hier lezen.
 • Het is niet meer mogelijk om toegang te kopen.

De Delta Sky Lounge Atlanta Concourse E is geopend van 06.00 uur tot 00.00 uur.

Zitruimtes

Ook in deze lounge is er een grote glazen pui, waar je leuk uitzicht hebt over de gate, en een klein stukje van de start- en landingsbanen van het vliegveld. Rondom deze glazen pui zijn voornamelijk hoge tafels met krukken aanwezig. Review Delta Sky Lounge Atlanta - Concourse E nabij Gate E15Her en der is een stopcontact aanwezig, maar meestal niet veel. Verder verdeeld over de lounge zijn er veel lage zitplekken. Vaak in de vorm van fauteuils of stoeltjes met tafels. Hierbij zijn altijd wel oplaadmogelijkheden aanwezig. Verder zijn er nog wat grote fauteuils, bijna een Delta One cabine, waar je meer in afgesloten zit, en zitbanken. Op zich voldoende plek in deze lounge, maar daardoor kan het ook erg druk overkomen.

Deze diashow vereist JavaScript.

De plekken zijn verder comfortabel, voornamelijk de fauteuils. De krukken iets minder, maar zitten prima. Het is verder prettig dat er sowieso bij de lagere zitgelegenheden oplaadmogelijkheden zijn. Bij de hogere zijn deze er minder of niet. Tot slot is er een werkruimte met zitplekken. Hier kun je in redelijke rust verder werken. Er zijn hier ook mogelijkheden om bijvoorbeeld je laptop op te laden.Review Delta Sky Lounge Atlanta - Concourse E nabij Gate E15

Eten & Drinken

In deze Sky Lounge van Delta in Concourse E is een buffet aanwezig. Hier staan verschillende verse gerechten die genuttigd kunnen worden. Je kunt denken van salades tot soepen en vis of vleesgerechten. Afhankelijk van de dag is hier verschillend aanbod aanwezig. Ook zijn er zoetigheden aanwezig, deze staan aan de wand, waar je ook Starbucks koffie of thee kunt halen uit de automaten. Bij elk gerecht staat netjes wat het is en of je uit moet kijken met bepaalde dieten of allergieën. Er is ruimte keuze uit lekkere maaltijden/snacks. Helaas, net als in de andere lounges van Delta, zijn hier ook plastic bestek en papieren bordjes aanwezig.

Deze diashow vereist JavaScript.

Bij de aanwezige bar kun je verschillende dranken bestellen. Zowel alcoholisch al non-alcoholisch. Er is hier ook een menukaart aanwezig met premium dranken. Daarvoor moet je betalen.

Ontspannen

Deze Delta Sky Lounge op de luchthaven van Atlanta in Concourse E nabij Gate E15 is een erg grote lounge. Hij beschikt over voldoende comfortabele zitgedeeltes waar je prima kunt ontspannen. Als het erg druk is in de lounge, kan dit ook wel een drukkend gevoel geven. Hierdoor kan het misschien minder comfortabel overkomen. Zeker als je bijvoorbeeld even wat eten of drinken wilt halen, omdat het ook hier druk is.

De Delta Sky Lounge in Concourse E beschikt over prima Wifi. Het is gemakkelijk contact leggen met dit draadloze netwerk. Ook is deze wifi van voldoende snelheid om wat te downloaden.

In de lounge hangen op verschillende plekken tv-schermen. Een deel om reizigers van vluchtinformatie te voorzien. Andere schermen tonen het laatste nieuws of sportprogramma’s. Nabij de ingang is een corner met tijdschriften en kranten.

Ook is er een mogelijkheid op te frissen in de douches in deze lounge. Op zich prima schone douches, maar de waterdruk was erg laag. Hierdoor kwam er maar een zwak straaltje water uit de kraan.

Deze diashow vereist JavaScript.

Artikelenreeks

Meer weten over San Francisco, Yosemite National Park of omgeving? Check dan ook de andere artikelen. Hieronder tref je enkele reviews over de verschillende hotels, lounges of vluchten. Ook kun je meer lezen over de do’s en dont’s in Yosemite National Park, San Fransisco en Silicon Valley.

 1. Tripintroductie San Francisco & Yosemite National Park
 2. Review Air France A380 Economy Upper Deck
 3. Review Air France Salon Lounge Terminal 2E Hall M
 4. Silicon Valley in één dag.
 5. Review Delta Air Lines A319
 6. De Schoonheid van Yosemite National Park
 7. Review Delta Sky Lounge Terminal 3 Los Angeles
 8. Review Holiday Inn & Suites Santa Cruz & tips Santa Cruz
 9. Delta Sky Lounges Terminal 1 San Francisco (Review)
 10. Pullman San Francisco Bay (Review)
 11. Best Western Red Coach Inn (Review)
 12. Delta Sky Lounge Concourse T Atlanta – Domestic Terminal (Review)
 13. Bestemmingstips San Francisco
 14. Delta Sky Lounge Concourse F – Mezzanine Level (Review)
 15. Delta Sky Lounge Concourse E – Nabij Gate E15 (Review)
 16. Review Delta Comfort+ Boeing 767-400 Atlanta – Düsseldorf

Foto’s MdTurck

Overzicht

Publicatie Datum

30 May 2020

Voordelen

- Grote ruime lounge,
- Goede maaltijden of snacks,
- Prima Wifi
- Leuk uitzicht over dit gedeelte van de luchthaven.
- Comfortabele zitplekken.

Nadelen

- Op piekmomenten kan het erg druk zijn en (persoonlijk) vind ik dat minder ontspannen in deze lounge.
- De waterdruk in de douches is laag.

Sfeer

Service

Ruimte

Voorzieningen

Eten+Drinken

Value

Algemene Waardering

Conclusie

Al met al is deze Delta Sky Lounge in Concourse E een prima lounge. Echter, heb je voldoende tijd, dan zou ik je eerder aanraden om de lounge in Concourse F bezoeken. Deze is ook ruim, maar heeft een mooi buitenterras.
Deze lounge in Concourse E beschikt over lekkere maaltijden en snacks en veel zitruimtes. Je kunt hier over het algemeen prima ontspannen, als het niet al te vol is in deze lounge. Anders kan het wel eens zo zijn dat je zelfs nog moet staan.

6 min leestijd">
3.8

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *