Review: Delta Sky Club | New York JFK Terminal 4, nabij gate 316 min leestijd

Review: Delta Sky Club | New York JFK Terminal 4, nabij gate 31

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Op de luchthaven New York JFK zijn meerdere SkyTeam maatschappijen neergestreken. Verdeeld over meerdere terminals vind je er onder andere Delta, Air France en KLM. Delta Air Lines en KLM vertrekken beiden vanuit Terminal 4. Voorafgaand aan je vlucht kun je hier de New York JFK Delta Sky Club lounge bezoeken in Terminal 4. Meer over deze lounge en toegang lees je in deze review.

New York JFK – Terminal 4

Vanaf de luchthaven New York JFK vliegen verschillende SkyTeam airlines naar verschillende bestemmingen. De luchthaven bestaat uit Terminal 1, 4, 5, 7 en 8. Vanaf terminal 1 vliegen onder andere Air France, China Eastern, ITA Airways, Korean Air, Saudi Arabian Airlines. Aeromexico, Air Europa, China Airlines, Delta, Kenya Airways, KLM, Virgin Atlantic en Xiamen Airlines vliegen vanuit terminal 4. Tot slot vliegt Aerolíneas Argetinas vanuit terminal 7.

Skyline van New York

In terminal 4 zijn meerdere lounges gesitueerd. Ben je in het bezit van een American Express Platinum of Centurion betaalkaart, dan kun je hier gebruikmaken van de American Express Centurion Lounge. Ben je SkyTeam Elite plus lid of vlieg je in Businessclass, dan kun je gebruikmaken van de Delta Sky Club in Terminal 4 op de luchthaven New York JFK. Omdat ik zelf vlieg met KLM en een platinum status bij het loyaliteitsprogramma FlyingBlue heb, krijg ik hier kosteloos toegang tot deze laatste lounge.

Toegang tot de Delta Sky Club JFK Terminal 4

Delta Air Lines is de afgelopen tijd de lounges flink aan het moderniseren. Zo opende de maatschappij onlangs haar nieuwste lounges in Minneapolis en Los Angeles. Ook in Chicago ging een geheel nieuwe lounge open, waar je in dit artikel meer over onze ervaring kunt lezen.

Delta heeft (onlangs) een nieuwe lounge in Terminal 4 A Gates geopend, Meer daarover lees je in dit artikel.

Om toegang te krijgen tot deze lounge moet je aan een van de volgende vereiste voldoen:

 • Vliegen in Business Class / First Class met Delta of een andere SkyTeam-partner (niet als losse binnenlandse vlucht).
 • Je bent Delta SkyMiles Gold, Platinum of Diamond.
 • Je bent SkyTeam Elite+ lid.

Op InsideFlyer schreven we eerder dit artikel over de vernieuwde toegangsvereisten voor de Delta Sky Club Lounges. Lees deze goed door, want er is het nodige verandert. Vlieg je eerst internationaal en daarna binnenlands door, voldoe je aan een van bovenstaande vereiste, dan moet toegang tot de Delta Sky Club Lounge in Terminal 4 geen probleem opleveren.

Delta incheck zone in terminal 4

Ontvangst Delta Sky Club Terminal 4

Inmiddels heb ik een aantal keer de Delta Sky Club mogen bezoeken in terminal 4.

Ingang van de Delta Sky Club in Terminal 4 JFK

Via een roltrap of trap ga je naar boven. Boven aangekomen vind je enkele incheckzuilen en een paar balies.

Vaak moeten Flying Blue Elite Plus leden zich melden bij de balie en kunnen zij niet zelf inchecken bij de zuilen. Tot op heden ben ik hier altijd vriendelijk verwelkomt. De laatste keer liep hierna een medewerker met mij mee op een plekje in de overvolle lounge te zoeken, waarna de medewerker ook iets te drinken aanbood. Zeer attent!

Deze diashow vereist JavaScript.

Review Delta Sky Club Lounge JFK

Zoals gezegd was de lounge overvol. En dat is eigenlijk heel vaak het geval. Deze Delta Sky Club in terminal 4 is erg groot en biedt zeker ruimte aan een paar honderd reizigers. Aangezien vanuit terminal 4 meerdere SkyTeam airlines vertrekken, mogen in aanmerking komende reizigers gebruikmaken van deze lounge. Daarnaast vliegt Delta natuurlijk ook vanuit deze terminal, waardoor ook vanuit hier veel reizigers de lounge kunnen bezoeken.

Review: Delta Sky Club | New York JFK Terminal 4, nabij gate 31

De lounge is verdeeld in verschillende ruimtes, zowel binnen als ook buiten. Deze laatste ruimte heb ik overigens nog nooit gebruikt. De ruimtes zijn voorzien van verschillende zitplaatsen met of zonder tafel.

Review: Delta Sky Club | New York JFK Terminal 4, nabij gate 31

Het is mogelijk om bij het raam te zitten of meer in het midden van de Sky Club.

Review: Delta Sky Club | New York JFK Terminal 4, nabij gate 31

Bij veel plekken zijn er mogelijkheden om je apparaten op te laden, bij enkele niet. Dat is jammer, want mocht het druk zijn en er geen andere plekken zijn dan kun je dit dus moeilijk opladen. Het meenemen van een externe batterij is in dat geval een aanrader.

Deze diashow vereist JavaScript.

Ondanks dat het druk kan zijn in de lounge, oogt het toch enigszins rustgevend. Dit komt door de gebruikte materialen en kleuren die rust uitstralen. Ook is er door middel van wanden gezorgd voor kleinere ruimtes, waardoor het minder groots lijkt.

Bar & Buffet

Op verschillende plekken in de lounge is er ruimte op eten en drinken te halen. Meer centraal is een groot buffet voor warme en koude gerechten. Gedurende de dag verandert het aanbod. Ten tijde van mijn bezoek(en) was het avond dus was er voornamelijk een aanbod van warme gerechten met salades.

Review: Delta Sky Club | New York JFK Terminal 4, nabij gate 31

Zelf vond ik het aanbod met vis en salade erg goed. Ook zijn er gerechten die bestaan uit vlees of geheel vegetarisch zijn. De maaltijden worden goed aangevuld en het buffet wordt goed schoongehouden.

Deze diashow vereist JavaScript.

Er is ook een gedeelte waar je de dessert en andere zoetigheden kunt vinden.

Verspreid over de lounge zijn er plekken waar je koffie, thee en limonade kunt pakken.

Deze diashow vereist JavaScript.

Er is ook een bar in hetzelfde centrale gedeelte van de lounge waar je ook het buffet kunt vinden. Hier kun je verschillende (non-)alcoholische dranken bestellen. Sommige zijn beschikbaar voor een meerprijs. Er zijn hier ook enkele tv’s die vaak geprogrammeerd zijn op sport of het nieuws.

Review: Delta Sky Club | New York JFK Terminal 4, nabij gate 31

Ik vind het aanbod aan het eten drinken erg goed. Het eten is ook smaakvol en er is voldoende keus.

Faciliteiten Delta Sky Club JFK T4

Tot slot kun je meer lezen in deze review over de faciliteiten van de Delta Sky Club New York JFK Terminal 4.

De lounge is dagelijks geopend tussen 04.45 en 23.30. Je kunt in de lounge kosteloos gebruikmaken van de WiFi die beschikbaar is. Je verbind eenvoudig door via je instellingen op je device het netwerk van de lounge te selecteren. Er is geen wachtwoord voor nodig.

Op sommige plekken in de lounge zijn oplaadmogelijkheden. Bijvoorbeeld omdat er bij een fauteuil een stopcontact of usb-poort aanwezig is. Ook bij verschillende andere plekken waar je kunt opladen.

Er is een magazine-corner waar je wat tijdschriften kunt vinden.

Het is mogelijk jezelf op te frissen in een van de aanwezig badkamers. Je moet de ruimte reserveren bij een balie in de gang waar je ook de badkamers kunt vinden. Je krijgt een soort buzzer mee die afgaat zodra er een ruimte beschikbaar is.

Review: Delta Sky Club | New York JFK Terminal 4, nabij gate 31

De badkamers zijn vrij ruim en beschikken over een toilet, wastafel en ruime inloopdouche. De badkamer ziet er sfeervol uit en er zijn handdoeken en zeep aanwezig. Als je andere amenities, zoals een kam of scheermesje zou willen, dan kun je hierom vragen. Het geheel is schoon en netjes.

Deze diashow vereist JavaScript.

Tot slot zijn er op enkele plekken in de lounge tv’s opgehangen met daarop de vluchtinformatie. In de lounge wordt niet omgeroepen welke vlucht er gaat boarden. Dat zou overigens onbegonnen werk zijn, aangezien er veel vluchten vanuit terminal 4 vertrekken.

Review: Delta Sky Club | New York JFK Terminal 4, nabij gate 31

InsideFlyer bloggers hebben meermaals deze schitterende stad New York mogen bezoeken. We waren aanwezig bij de eerste vlucht met Premium Comfort aan boord van KLM. Daarover lees je in deze review meer.

Ook verbleven we in tal van prachtige plekken. Hieronder een lijstje met de leukste plekken!

Foto’s review Delta Sky Club New York JFK Terminal 4 – InsideFlyer – Marco

Overzicht

Publicatie Datum

22 July 2023

Voordelen

- Grote lounge met veel zitplaatsen.
- Goed aanbod van eten en drinken.
- Vriendelijk personeel.
- Goed werkende WiFi.

Nadelen

- Het is er over het algemeen erg druk. Het kan voorkomen dat er niet voldoende ruimte is om te zitten. Soms houden ze buiten bij de lounge ook reizigers tegen om de lounge in te gaan.
- Doucheruimtes zijn niet altijd beschikbaar door drukte.

Sfeer

Service

Ruimte

Voorzieningen

Eten+Drinken

Value

Algemene Waardering

Conclusie

De Delta Sky Club is een leuke en prima lounge in terminal 4 van New York JFK. Het is een grote lounge met veel verschillende mogelijkheden om te gaan zitten. Echter kan het er erg druk zijn, waardoor het niet altijd even ontspannen is om er te zijn. Ondanks dat is het een prima locatie om te wachten op je (volgende) vlucht. Het aanbod van eten en drinken is goed en smaakvol. De badkamers zijn groot en prettig om je op te frissen. Wanneer ik weer op JFK ben zal ik de lounge zeker gebruiken, al kijk ik ook zeker uit naar de komst van de nieuwe lounge op de luchthaven in terminal 4.

6 min leestijd">
4

Reacties

 1. van der Kolk zegt

  Toevallig ben ik eerder dit jaar ook in deze lounge in JFK geweest. Ik had het geluk dat ik redelijk vroeg op een zaterdagochtend aankwam en er geen rij was voor de ingang. Ik vond dit een heel prettige lounge. Tijdens mijn verblijf verschenen er een aantal keer nieuwe food stations, naast het centrale aanbod dat er de hele tijd was. Ik vond dit een heel leuk concept!
  Toen ik de lounge verliet stond er trouwens een lange rij met mensen die de lounge in wilden gaan. Ik had daar al over gelezen, dat de Delta lounges te druk zijn geworden. Dit schijnt te komen door de vele AMEX credit cards die verkocht worden, die toegang geven tot de lounges. Die credit card is helaas alleen te verkrijgen als je een Amerikaans Social Security Number hebt. Dus voor mij helaas geen optie.

  Ik snap het stukje over de toegangsvereisten niet. Als ik binnen de VS vlieg, in First Class, maar als een losse vlucht, dan krijg ik geen toegang tot een Delta lounge. Ook al ben ik SkyTeam Elite+. Zoals ik het lijstje toegangsvereisten lees, zou ik in die situatie wel toegang moeten krijgen. Begrijp ik de toegangsvereisten niet?
  Daarnaast is er volgens mij voor klanten van KLM/AF niets veranderd met de wijziging van de toegangsvereisten waarover eerder geschreven is. Maar ik kan mij natuurlijk vergissen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *