Review: Vista LIC Hotel New York9 min leestijd

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Vista LIC was voor mij alweer het derde hotel in Long Island City New York waar ik verbleef. Bijna iedereen kiest ervoor om midden in de hustle en bustle van Manhattan te boeken. Maar vergeet niet om verder te kijken want je kan er flink wat geld mee besparen. New York is al geen goedkope stad wanneer je een hotel zoekt.
Ik ga volgende maand weer naar New York en wederom heb ik een hotel in Long Island geboekt. Dit scheelde gemiddeld €40,- per nacht met een hotel in Manhattan. Voor een verblijf van zeven nachten is dit best de moeite waard. En met de metro ben je zo in Manhattan.

De New York metro brengt je zo naar alle plekken waar je heen wilt.

Ligging Vista LIC Hotel

Vista LIC ligt in een rustige buurt. De dichtstbijzijnde metrohalte 39Av- Dutch Kills is vier blokken van het hotel af. Dit is prima te lopen. Met de metro ben je zo in Manhattan. Met de N lijn ben je in tien minuten in Central Park.
Er zitten wel wat restaurants in de buurt maar niet zoveel als in Manhattan. Maar je hoeft in principe de deur niet eens uit wil je uit eten, want het hotel heeft twee restaurants. Waarvan één op de bovenste verdieping met uitzicht over heel Manhattan.

Central Park is maar een kort metro ritje van Vista LIC af.

Check in

Dit gaat mijn eerste negatieve review worden als het gaat om personeel en service. Ik heb nog nooit zo’n onbeschofte receptionist gehad.
Toen ik aankwam leek alles goed geregeld. De wat oudere man hielp mij vriendelijk. Toen ik vroeg of ik met cash kon betalen was dit geen probleem. De borg was honderd dollar, dit betaalde ik ook cash. Ik had geboekt voor één nacht maar wilde nog een nacht bijboeken. Dezelfde avond ging ik nog naar beneden om te vragen of dit mogelijk was. Dit keer stond er een vriendelijke dame bij de receptie en zij gaf aan dat het geen probleem was. Ik moest de volgende ochtend weer naar receptie komen om het verder af te handelen. Ik vroeg nog of ik in dezelfde kamer kon blijven. Ze gaf aan dat dit mogelijk was.

Ik de volgende ochtend naar de receptie nadat ik had ontbeten. Daar stond nu een jonge man met nogal een attitude. Ik legde het verhaal uit dat ik kwam betalen voor een extra nacht. Toen wilde ik betalen vroeg ik weer of ik met cash kon betalen. Dit was niet mogelijk. Dus ik gaf aan dat ik de vorige dag wel met cash had betaald. Hij gaf aan dat dit niet kon. Maar ik had toch echt met cash betaald. Nou ja dan maar met creditcard. Toen zag ik een veel hoger bedrag. Dus ik vroeg hoe dat kon want ik betaalde voor één nacht. Het extra bedrag was de borg. Dus ik gaf aan dat er nog honderd dollar aan borg ergens moet zijn. Hij deed net alsof hij mij niet geloofde. Dus ik werd al steeds bozer, want honderd dollar is niet niks. Het geld lag gelukkig in een la. Dus ik afgerekend zonder de borg.

Vista LIC hotel
De receptie van het hotel met de ruime lounge.

Hoe hij mij echt over de rooie kreeg was toen ik vroeg of het klopte dat ik in dezelfde kamer kon blijven. Dit was dus niet het geval… Waarom geeft een collega dan aan dat dit wel kon? Weet het personeel daar wel wat de regels zijn of hoe de systemen werken? Ik was dus boos want ik moest dus  binnen een kwartier mijn koffer gaan pakken want ik moest om 12:00 mijn kamer uit. Toen ik aangaf dat ik deze service bar slecht vond en beter bij een ander hotel had kunnen boeken, kreeg ik het bijdehante antwoord. “Good luck it’s a saturday”. Ik moest echt weg daar want ik was in staat om hem over de balie te trekken.

Ik snel naar mijn kamer om mijn koffer te pakken. Weer naar beneden naar de receptie. Nu stond de hotelmanager er ook. Zij gaf nog enigszins soort van excuus. Maar ik weet niet hoe dat personeel is ingewerkt of is aangenomen. Nog nooit meegemaakt. Gelukkig ging ik op pad en werd ik opgehaald want ik kon pas om 15:00 naar de nieuwe kamer.

Vista LIC hotel
Hier kon ik mijn koffer laten staan toen ik van de kamer af moest.

Kamer

Aan de kamers ligt het niet want daarmee is weinig mis. Zeker niet de kamers met uitzicht op de Manhattan Skyline. Beide kamers die ik had hadden het uitzicht. Als New York liefhebber is dit geen verkeerd uitzicht om mee wakker te worden.
De kamers zijn lekker ruim met een heerlijk kingsize bed. Het is allemaal wel een beetje gedateerd maar wel allemaal schoon.

Vista LIC hotel
Lekker groot kingsize bed.
Vista LIC hotel
Naast het bed staat ook nog een fauteuil. Ook wel de stoel waar mijn kleding lag.

Het hotel is ook ideaal voor een business trip. Er is een groot bureau met bureaustoel aanwezig op de kamer waar je aan kan werken. Tijdens het werken kan je ook een koffietje pakken. Want naar het bureau vindt je ook een koffiezetapparaat. Op verzoek kan je een magnetron of koelkast regelen voor op de kamer.

Vista LIC hotel
Een groot wandmeubel met bureau en kledingkast.
Vista LIC hotel
Ruim bureau om aan het werken.

Ik verbleef er in het weekend en dan kan het zijn dat er feestjes gehouden worden. Het hotel heeft ook ruimtes voor feesten en partijen. Ik had het “geluk” dat er dus een feestje was een paar verdiepingen boven mijn kamer. Door de jetlag lukt het me niet zo goed om tot laat op te blijven zoals thuis. Ik lag dus tot laat mee te dreunen op de muziek in mijn bed. Het is dus vrij gehorig. Dus of oordoppen mee of vragen om een kamer op een lagere verdieping wanneer een feestjes gepland staan.

Vista LIC hotel
Blijft een geweldig uitzicht. Zal mij nooit vervelen in ieder geval.

Badkamer

De badkamer was ook vrij ruim. Met een afgesloten douchecabine, had je lekker de ruimte. Niet teveel poespas verder. Alles was netjes en schoon. In de douchecabine vindt je aan de muur ook de shampoo en conditioner.

Niks geen poespas. Alles schoon en ruim genoeg.
Vista LIC hotel
Ruime wastafel met de handdoeken.

Faciliteiten

Bij de prijs in zit het ontbijt. Maar dit was niet heel veel soeps. Je kon eigenlijk alleen kiezen uit het American Breakfast. Twee eieren, bacon of worst, met friet en toast. Dit is niet het ontbijt waarvoor ik normaal kies. Een beetje zwaar voor de vroege ochtend. Ik gaf aan dat dit niks voor mij was. Toen mocht ik voor vijftien dollar iets anders uitzoeken op de kaart. Ik ging voor twee croissants en een verse jus d’orange. Nou niks was hier vers aan. De jus kwam uit een pak en de croissants kreeg ik in verpakking en al.

Vista LIC hotel
Nou dit is me toch wel een ontbijt wat je verwacht voor vijftien dollar…. De tweede nacht heb ik ook maar het ontbijt overgeslagen. Ik ga dan liever zelf ergens ontbijten.
Alleen het American Breakfast viel onder het ontbijt inclusief verblijf. Niks voor mij.
De ontbijtruimte. Het meisje wat die ochtend daar werkte was wel echt super vriendelijk. Ze kwam de dag erna ook mijn roomservice bestelling brengen.

Het Vista LIC heeft twee restaurants. Eén op de begaande grond en één op de rooftop. Ik heb de rooftop Vista Skylounge uitgeprobeerd. In de winter is het afgeschermd met plastic schermen. Door de heaters is het wel te doen. Alleen wat koude enkels. Ik ging voor de chicken kebab. Je betaald vooral voor het uitzicht want heel goedkoop was het allemaal niet.
Wat heel irritant was dat er iemand rondliep en de hele tijd foto’s aan het maken was. En dan er ook nog een flink  bedrag voor vragen, als het nou topfoto’s waren maar deze kon ik zelf ook wel maken.

De Vista Skylounge waar je voornamelijk ook voor het uitzicht betaald. Mijn chicken kebab was 28 dollar.
Vista LIC hotel
Eten met de Manhattan skyline als achtergrond zal mij nooit vervelen. Helemaal niet in de avond met alle lichtjes,
De Vista Skylounge is ook een bar waar je wat kan drinken en sport kan kijken.

Voor mijn laatste avond had ik geen zin om de deur uit te gaan om uit eten te gaan. Het was koud en ik had de dagen ervoor veel gelopen. Dus ik had roomservice besteld. Ik ging voor iets kleins, niet dat er in Amerika ooit wat kleins is aan de porties. Ik ging voor de chicken fingers met friet. Het was niet van topkwaliteit maar prima als comfort food.

Het is geen topkwaliteit eten maar prima als comfortfood als je geen zin hebt om de deur uit te gaan.

Voor degene die nog wat extra willen bewegen dan heeft Vista LIC ook nog een gym. Ik had ondanks de kou elke dag wel 15km gelopen dus geen extra beweging voor mij nodig.

Conclusie Vista LIC Hotel

Ik denk dat je wel kan begrijpen dat ik niet nogmaals voor Vista LIC ga. En dit veroorzaakt door slechts één persoon. Want anders zou het op zich nog wel een hotel zijn waarvoor ik zou kunnen gaan. De prijzen zijn vrij gunstig en je krijgt er ruime kamers voor. Maar gelukkig zijn er andere hotels in Long Island City met betere service en goed opgeleid personeel. Vista LIC valt onder de Premier Collection van Best Western, ik had daardoor wel wat hogere verwachtingen. Maar helaas.

Volg je ons al op YouTube? Ga dit snel doen, hier vindt je verschillende hotel en flight reviews. Waaronder een sfeerimpressie van Vista LIC.

Overzicht

Voordelen

Locatie: ook al ligt Vista LIC in Queens, het is alsnog maar een metrorit van tien minuten naar Central Park.
Kamers: ruime kamers met uitzicht op Manhattan
Restaurants: ook al was de kwaliteit eten niet geweldig, toch wel fijn om de optie te hebben. Rondom het hotel heb je niet heel veel keus.

Nadelen

Service: ook al ging het maar om één personeelslid. De rest van de staff was wel heel vriendelijk. En waarschijnlijk gewoon niet goed ingewerkt.
Ontbijt: het ontbijt was wel erg belabberd.

Service

Kamer

Voorzieningen

Locatie

Value

Algemene Waardering

Conclusie

Ikzelf zal niet meer voor dit hotel kiezen. Misschien had ik het niet getroffen maar voor een hotel met een Premier status zou je wel betere service verwachten. Of op z'n minst iets van een excuses en geen bijdehante antwoorden.

9 min leestijd">
2.6

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *