Review: The Collective Paper Factory New York8 min leestijd

The Collective Paper Factory

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Ik kan mijzelf ondertussen denk ik wel een New York junkie noemen. De stad heeft een verslavende werking op mij. Ik blijf maar terug komen. Zo was ik ook afgelopen november weer in de concrete jungle. Ditmaal verbleef ik in twee hotels. Beide in Long Island City Queens.
Ik heb nu al een aantal keer buiten Manhattan een hotel geboekt. Ik moet zeggen dit bevalt me goed. De omgeving is vaak rustiger, het is goedkoper en met het openbaar vervoer ben je alsnog zo in Manhattan.
Mijn eerste nachten verbleef ik bij The Collective Paper Factory, zoals de naam al zegt is dit een papierfabriek geweest. Dit zie je nog overal terug in het hotel. Overal zie je de industriële look terug.

Om een nog beter beeld te krijgen van het hotel, bekijk dan ook de video op ons YouTube kanaal. Hier vindt je nog veel meer reviews. En vergeet niet meteen te abonneren. Zo blijf je altijd op de hoogte van de nieuwste video’s.

Ligging

The Collective Paper Factory ligt in een rustige buurt. Het jammere hieraan is dat je wel een stukje moet lopen voor restaurants en cafés. Ik had het geluk dat een vriend van mij in de buurt woont, dus ik had mijn eigen local die me op sleeptouw nam. Maar op ongeveer vijf tot tien minuten loopafstand vindt je wel een drukke straat, 36th avenue met leuke tentjes en supermarkten.
Ik had nog wel een erg goede afhaal pizzeria gevonden in de buurt. Als je van een echte New York pizza slice houdt dan moet je bij GoodFellas zijn. Ik had hier twee slices gehaald en deze lekker opgegeten op mijn hotelkamer.

Het Amerikaanse dieet, vet en koolhydraten. Maar wel erg lekker moet ik je zeggen. Ik ben dan ook wel een pizza liefhebber.    

Wat dan wel weer erg gunstig is, is dat er aan de overkant van de straat al een metrohalte ligt. Metrohalte 36 Street Station is de dichtstbijzijnde halte, met deze lijn ben je zo in Manhattan.
Maar vergeet ook zeker niet de omgeving bij het hotel te ontdekken. Zo heb je de Kaufman studio’s, hier zijn meerdere hit tvshows opgenomen. Ook heb je het Museum Of The Moving Image vlakbij het hotel. Hier vindt je alles over de geschiedenis van films, tv en digitale media.

Je zal in de buurt wel eens de naam Dutch Kills tegenkomen. Dit is een gedeelte van Long Island City. Het klinkt nogal onaardig. Dit is echter niet het geval. Niet dat we heel aardig zijn geweest in de zeventiende eeuw met de inheemse bevolking. Maar met kill werd in de zeventiende eeuw een kreek of binnenwater bedoelt.

Metrohalte 39 Ave- Dutch Kills.

Check in

Omdat ik deze reis super last minute gepland had, dat wil zeggen nog geen week van te voren, was het wel even zoeken naar een goede deal. Vaak boek ik via Booking.com. Dit keer kwam ik een stuk voordeliger uit op de app van HotelTonight. Hier vindt je vaak wel goede last minute aanbiedingen. Zo had ik hier voor drie nachten geboekt bij The Collective Paper Factory in eerste instantie.

Aangekomen bij het hotel ging het inchecken allemaal soepel. Je moet nog wel een borg betalen. Er is een 24 uurs receptie. Wel is het inchecken van 15:00 tot 23:30. Het uitchecken is van 10:00 tot 11:00.
Bij het inchecken moest ik even wachten want er waren nog wat mensen voor mij. Tijdens het wachten kreeg ik van één van de medewerkers nog een flesje water aangeboden. Dit kon ik wel gebruiken na een lange vlucht.

The Collective Paper Factory
Entree met een Britse telefooncel.
The Collective Paper Factory
Wachtruimte voor de receptie. Hier kan je even zitten terwijl je op je beurt wacht.

Mijn planning liep iets anders dan gepland. Ik zou voor twee nachten naar Philadelphia gaan maar wegens omstandigheden ging de eerste nacht niet door. Hierdoor had ik nog een overnachting nodig in de stad. Bij de receptie gevraagd of ik nog een nacht kon bijboeken. Dit was geen probleem. Ik kon zelfs op dezelfde hotelkamer blijven. Ideaal, anders blijf je je koffer in en uit pakken.

Zicht op de binnenplaats. Leuk om met mooi weer te zitten.

Kamer

Ik had een kamer op de vijfde verdieping. Met een grote industriële lift kom je op je verdieping. Je ziet overal nog invloeden van de papierfabriek. De mix van industrieel en kleurige kunst maakt het een modern geheel.
Wanneer je de kamer binnenkomt dan zie je meteen al dat de kamer groter is dan de gemiddelde kamer in Manhattan.

De lange hal van de vijfde verdieping. Het hotel telt 125 kamers. Boek wel op tijd want het is een populair hotel en kan volgeboekt zijn.
De invloeden van de papierfabriek zie je nog overal terug in het hotel.

Met een lekker groot bed in het midden van de kamer, wel uitkijken voor je tenen want de randen steken uit. Het is een stoere kamer met veel robuust hout en petrol tinten. Helaas is er geen minibar op de kamer. Wel is er op een verdieping lager een frisdrankenautomaat waar je drinken kan kopen.
Een koffiezetapparaat is er wel met cups. Ook zijn er ook cups voor thee. Ik ben geen koffiedrinker, wel een theeleut. Nou ik kan je zeggen, die thee was niet te doen. Zelfs niet met heel wat suiker. Smaakte alsof er een drie dagen oud theezakje in had gehangen.

The Collective Paper Factory
Queensize bed, het beddengoed was wel wat aan dunne kant. Maar met de verwarming aan was het wel te goed te doen. Het vroor namelijk in de nachten dat ik er was.
Het koffieapparaat met de cups voor thee en koffie.

Verder heb je nog een kast waar je je kleding in kan opbergen. Ook nog een stoer bureau waar je aan kan werken als je op zakenreis bent. Verder heb je ook nog de ruimte om eventueel een kleine workout te doen. Ik had genoeg ruimte om wat pilates te doen. Kan geen kwaad als je acht uur opgevouwen hebt gezeten in een vliegtuig.

Een kast waar je je spullen in kan opbergen. Net naast ingang van de kamer is ook nog een kast voor kleding wat moet hangen.
The Collective Paper Factory
Lekker groot bureau om aan te werken wanneer je op zakenreis bent. Irritante van het bureau was wel dat één la constant openging.

Badkamer

De badkamer en de douche zitten los van elkaar. In de badkamer heb je een ruime wastafel met spiegel. Ook staan er een aantal mini toiletartikelen die je kan gebruiken.
Er is ook een haarföhn beschikbaar. Voor een hotel föhn doet deze het nog best goed.

Ruime badkamer met genoeg ruimte voor je toiletartikelen.
The Collective Paper Factory
Alle benodigdheden om jezelf op te verfrissen.

De douche is weer in een andere ruimte. Het een ruime douche. Ook deze is helemaal in de stijl van het hotel. Stoere kleuren gebruikt en hardware.
Je kan je kleding en handdoeken ophangen aan het rekje. Persoonlijk vond ik het jammer dat er niet iets is van een bankje waar je ook nog wat spullen op kan leggen.

Ruime douche en genoeg ruimte om jezelf om te kleden.

Faciliteiten

Het is echt jammer dat het restaurant gesloten is en de bar. Want het hotel heeft leuke ruimtes om te zitten. Nu wordt daar eigenlijk niks mee gedaan. Zo ook met de buitenplaats. Je kan er natuurlijk wel gaan zitten maar onder het genot van een hapje of drankje is het toch net even wat gezelliger.

The Collective Paper Factory
Zo zonde, zo’n leuke ruimte waar niks mee gedaan wordt.
Sfeervolle ruimte waar je lekker kan gaan zitten.

Wat je wel hebt is een ruimte waar je kan tafeltennissen of airhockey spelen. Ook heeft het hotel een gym. Dus er zijn genoeg mogelijkheden om sportief te zijn tijdens je verblijf in The Paper Collective Factory.

The Collective Paper Factory
De game room van het hotel. Hier kan jezelf ook prima vermaken.

Conclusie

Het plan is dat ik over een paar maanden weer terug ga naar New York. Ik wil eigenlijk elke keer een ander hotel proberen. Maar mochten de prijzen dat niet toelaten dan ga ik zeker weer voor The Collective Paper Factory. Het is een leuk en modern hotel. De kamers zijn ruim en schoon. Ook nog eens goed betaalbaar, ik denk dat je in Manhattan voor een soortgelijk hotel zo het dubbele betaald.
Het enige jammere is dat er geen eetgelegenheid is in het hotel. Ik hoop dat het restaurant binnenkort wel weer opengaat. Gezien er niks in de buurt zit zal dit een zeer goede zet zijn.

New York
Hebben jullie misschien nog suggesties voor hotels die ik moet proberen in New York? Laat het mij dan weten!

 

Overzicht

Publicatie Datum

26 March 2023

Voordelen

- Locatie: dichtbij metrohalte en vanuit daar ben je zo in Manhattan.
- Kamer: mooi ruime kamer. Met een goed bed en een heerlijke douche.
- Uitstraling van het hotel: modern hotel helemaal in de Industrial chic stijl.

Nadelen

- Geen eetgelegenheid: helaas geen restaurant of bar in het hotel welke open is momenteel.
- Locatie: de locatie is top voor de metro, iets wat minder voor wanneer je uit eten wilt. Het is er minder bruisend dan in het drukke Manhattan.

Service

Kamer

Voorzieningen

Locatie

Value

Algemene Waardering

Conclusie

Van alle hotels waar ik tot op heden heb geboekt in Queens, is dit wel het leukste hotel. Het is modern en dichtbij de metro. En de prijs die je voor de ruimte betaald is zeker niet te vergelijken met de prijzen in Manhattan. Ook de service is meer dan prima. Iedereen is behulpzaam en vriendelijk.

8 min leestijd">
3.5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *