Review: Nieuwe Delta Sky Club Minneapolis Concourse G8 min leestijd

Review Delta Sky Club Minneapolis MSP, Terminal 1 Concourse G SkyMiles Flying Blue 5

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Voor een vlucht naar de Verenigde Staten is de kans groot dat je gebruikmaakt van Delta Air Lines. De maatschappij heeft namelijk een flink internationaal netwerk. Ook het portfolio aan binnenlandse lounges is groot. Zo beschikt Delta op de luchthaven van Minneapolis zelfs over drie eigen lounges. Vorige maand opende hier een nieuwe Delta Sky Club bij Concourse G en in deze review lees je alles over mijn bezoek aan deze lounge.

Minneapolis-Saint Paul International Airport

De Amerikaanse staat Minnesota is misschien niet de eerste bestemming waar je aan denkt bij een reis naar de VS. Toch is er zeker een mogelijkheid dat je hier een overstap maakt op doorreis naar populaire bestemmingen als Las Vegas, Seattle en Los Angeles. En soms scheelt het natuurlijk aanzienlijk in ticketprijs als je een overstap maakt in plaats van een directe vlucht.

Minneapolis staat vooral bekend als creatieve stad, zo vind je er veel musea over kunst en muziek. Maar zakelijke reizigers vinden er ook tal van interessante bedrijven en organisaties. De stad zelf ligt op zo’n kwartiertje rijden per huurauto of taxi. Met het openbaar vervoer doe je er iets langer dan een half uur over met de blauwe metrolijn.

De internationale luchthaven Minneapolis-Saint Paul (MSP) beschikt over twee terminals en vier landingsbanen. De terminals zijn met elkaar verbonden middels een treinverbinding. Voor de pandemie verwerkte het vliegveld zo’n 400.000 vliegbewegingen per jaar. Ter illustratie: op Schiphol ging het toen om bijna 500.000 per jaar. Delta is de grootse airline op MSP met tot 330 dagelijkse vluchten naar 120 bestemmingen in binnen- en buitenland. Naast KLM en Air France vliegen onder meer United, Air Canada, Icelandair en Condor op Minneapolis-Saint Paul.

Review Delta Sky Club Minneapolis MSP, Terminal 1 Concourse G SkyMiles Flying Blue 5

Delta Sky Clubs in Minneapolis

Delta Air Lines heeft op deze luchthaven drie Sky Club lounges, ze zijn allemaal gevestigd in Terminal 1. De eerste is te vinden op Concourse C met de ingang naast Gate C12. De tweede op Concourse F, met de ingang aan het begin van de pier. En de derde en meest recente toevoeging is te vinden op Concourse G, vlakbij Gates 17 en 18. Deze review gaat verder in op de recentelijk geopende Delta Sky Club Minneapolis Concourse G.

Toegang Delta Sky Club Minneapolis

Er zijn verschillende manieren om toegang te krijgen tot de Delta Sky Club in de Verenigde Staten. Recentelijk voerde Delta hier nog allerlei veranderingen in door, vooral om de drukte in de lounges te verminderen.

Laten we beginnen met de meeste voorkomende manier om toegang te krijgen voor Nederlandse (en veel Europese) reizigers. Dat is middels een SkyTeam Elite Plus status, of wel Flying Blue Gold, Platinum of Ultimate. Andere top tier statussen van SkyTeam airlines geven dus ook toegang zolang het gelijkstaat aan SkyTeam Elite Plus. Het maakt hierbij niet uit in welke cabine je reist. Je mag ook een gast meenemen. De toegang geldt trouwens alleen bij vertrek, niet bij aankomst.

Reis je in Delta One (of Business Class van een andere SkyTeam maatschapppij) dan heb je ook toegang tot de lounge. Het niveau van je frequent flyer lidmaatschap maakt daarbij niet uit. Het aankopen van losse toegang tot de Delta Sky Clubs is sinds begin dit jaar overigens niet meer mogelijk.

Ben je lid van het loyalty programma van Delta? Dan krijg je toegang indien je beschikt over een Sky Club lidmaatschap, dit is enkel voor bepaalde frequent flyers beschikbaar. Je moet dan nog steeds altijd een Delta vliegticket kunnen laten zien met vertrek op de dag van bezoek. Diamond, Platinum en Gold Medalllion leden krijgen alleen toegang als zij vliegen in First Class (domestic), Delta Premium Select of Delta One. Ze mogen ook een gast meenemen.

Let er op dat de hierboven beschreven regels kunnen veranderen. Het meest actuele toegangsbeleid voor de Delta Sky Clubs kun je hier teruglezen.

Tot slot kun je nog toegang krijgen met bepaalde creditcards, bijvoorbeeld de co-branded Delta Air Lines kaarten. Nederlandse en Belgische kaarthouders van The Platinum Card van American Express hebben ook toegang tot de Delta Sky Clubs.

Ontvangst Delta Sky Club Minneapolis

Het is nog vroeg in de ochtend als ik vanuit Las Vegas (LAS) naar Minneapolis (MSP) vlieg in Delta Comfort+. Na een prima vlucht kom ik rond 14.00 uur in de middag aan op de luchthaven van Minneapolis. Ik heb dan nog bijna drie uur voordat mijn vlucht naar Amsterdam vertrekt (check mijn review van Delta’s Premium Select op de Airbus A330-300 hier). Meer dan genoeg tijd dus om nog even de lounge te bezoeken.

Review Delta Sky Club Minneapolis MSP, Terminal 1 Concourse G SkyMiles Flying Blue 5

En het mooie is dat de lounge bij Concourse G een paar weken terug geopend is. Niets is leuker natuurlijk dan een nieuwe lounge te verkennen! De ingang van de lounge is te vinden bij Gates 17 en 18. De ballonnen hangen er nog van de opening, wat het toch wat een feestelijke entree maakt. Voordat ik de trap naar boven neem valt me nog een enorm kunstwerk op dat de hal van de lounge siert. Als ik boven bij de ingang van de lounge kom zie ik nog meer kunstvoorwerpen, dat kleed de lounge zeker mooi aan!

De toegang gaat ook hier middels self-service kiosks. Je scant daar je boarding pass en dan controleert de computer of je recht hebt op toegang. Ik wist al vooraf dat dit niet zou werken. Op de een of andere manier wordt de Flying Blue Platinum status niet direct herkend als geldige status om toegang te krijgen. Ik word dan ook doorverwezen naar de desk. Voordat ik überhaupt iets kan zeggen begint een medewerkster een heel verhaal dat ik moet beschikken over een Delta Sky Club lidmaatschap of een speciale American Express kaart. Anders krijg ik geen toegang. Ik leg uit dat ik Platinum deelnemer bij Flying Blue ben en mag gelukkig meteen doorlopen.

Het is wat vreemd dat Flying Blue leden niet direct herkend worden door de digitale kiosk. Dit is me nu al diverse keren opgevallen. Ik vind het niet erg dat ik me apart moet ‘melden’, maar dit kun je toch makkelijk oplossen zou je zeggen.

Review Delta Sky Club Minneapolis Concourse G

Als je de lounge binnenwandelt zijn er aan de rechterzijde meteen enkele service desks te vinden. Je kunt hier terecht voor informatie over je vlucht of het aanbrengen van eventuele wijzigen in de boeking. De desks zijn tijdens mijn bezoek steeds netjes bemand en er staat geen rij. In dit eerste gedeelte van de lounge zijn verder veel nette banken en stoelen te vinden. Aan de linkerkant heb je zowel uitzicht op de Gates binnen als de omgeving buiten de luchthaven.

Vervolgens kom je in een deel waar je de centrale bar kunt vinden. Hier lees je later wat meer over bij het stukje over ‘Eten en drinken’. Er zijn daar nog meer zitjes te vinden. Waaronder plekken voor solo reizigers met onder meer bureautjes en drie aparte geluidsdichte ruimtes om bijvoorbeeld telefoongesprekken te voeren. Als je verder doorloopt kom je in een gedeelte dat wat meer gericht is op passagiers die met meerdere personen reizen. Denk bijvoorbeeld aan grotere tafels en meer stoelen. Tegenover dit gedeelte is ook het centrale buffet te vinden.

Achterin de lounge is een prachtig buitenterras genaamd ‘Delta Sky Deck’. Hier kun je zowel binnen als buiten zitten met een mooi uitzicht op de landingsbaan en geparkeerde Delta vliegtuigen. Er is daar zelfs gedacht aan een ijsmachine en een ‘living plant wall’. Ook is er nog een aparte bar.

Faciliteiten Delta Sky Club Minneapolis Concourse

De lounge is aardig groot. Volgens Delta is de oppervlakte bijna 2.000 m2 (inclusief het Sky Deck) en is er plaats voor 450 gasten.

Helaas beschikt deze Delta Sky Club niet over douches. Uiteraard zijn er wel nette toiletten en de mogelijkheid om je op te frissen bij de wastafels. Verder zijn er zowel televisies als schermen met reisinformatie opgehangen. Qua lectuur is het wat beperkt, maar via de gratis snelle WiFi kun je natuurlijk alles op internet opzoeken wat je maar wil.

Eten en drinken

Deze Delta Sky Club beschikt over een buffet, een grote bar en een kleinere bar op het Sky Deck. Het buffet is voorzien van warm en koude gerechten, geschikt voor ontbijt, lunch en diner. Er is ook keuze uit enkele zoete desserts. Verder is er nog een saladebar en een gedeelte met voorverpakte snacks. Denk bijvoorbeeld aan zakjes chips, popcorn en pretzels. Voor de warme dranken en frisdranken is er ook een self service bar. Andere drankjes als bier, wijn, champagne en cocktails bestel je aan de bar. Hiervoor geldt voor een deel van het assortiment wel een toeslag, die kun je trouwens ook in miles betalen.

Meer over het menu in de Delta Sky Clubs lees je hier.

Service in de lounge

In deze review van de Delta Sky Club Minneapolis Concourse G gaan we ook kort in op het serviceniveau. De ontvangst was in eerste instantie wat koeltjes omdat mijn Flying Blue Platinum status niet direct werd herkend. Dit was uiteindelijk gelukkig geen probleem en kon ik snel doorlopen.

Ik vind het goed dat er in de lounge een aparte service desk is die ook daadwerkelijk bemand is. Je kunt hier terecht met vragen en ik werd hier netjes te woord gestaan toen ik informeerde naar de beschikbaarheid voor een upgrade naar Delta One. Helaas voor mij was er geen plek meer in Delta’s Business Class. Premium Select was overigens prima bevallen (check hier mijn review van Premium Select in de Airbus A330-300).

De schoonmaak en het aanvullen van het buffet was netjes en zeer frequent. Het afruimen en schoonmaken van de tafeltjes werd echter wat minder vaak gedaan. Daardoor bleven er regelmatig wat kopjes en borden staan. Dit geeft toch een wat rommelige indruk.

Bron foto’s Review Delta Sky Club Minneapolis: InsideFlyer – Christian

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *