KLM bijna van start met nieuwste World Business Class2 min leestijd

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Luchtvaartmaatschappij KLM gaat bijna van start met het uitvoeren van passagiersvluchten met de nieuwe World Business Class stoelen aan boord. De Boeing 777-300ER toestellen hebben dan ook de Premium Comfort cabine aan boord.

KLM nieuwste World Business Class aan boord van PH-BVA

Sinds 18 april 2023 werkt KLM aan de ombouw van de eerste Boeing 777-300ER welke de nieuwe cabines aan boord krijgt. Dit is de PH-BVA, ook wel bekend als de Orange Pride. Het toestel maakt vandaag haar eerste testvlucht na de ombouw. Deze vlucht kun je volgen via bijvoorbeeld FlightRadar24.

De luchtvaartmaatschappij heeft eerder al duidelijk gemaakt dat de certificeringen voor de nieuwe World Business Class en Premium Comfort cabines al rond zijn. Dat zorgt er hopelijk voor dat de eerste passagiersvluchten niet uitgesteld hoeven te worden zoals dat het geval was tijdens de introductie van de nieuwe Business Class bij partner Air France.

De nieuwe World Business Class stoelen aan boord van de Boeing 777-300ER zijn gebaseerd op die van de Boeing 787 Dreamliner vloot. De stoelen staan in de nieuwe configuratie in een 1-2-1 opstelling. In de oude situatie was dit een 2-2-2 opstelling. Iedere passagier in de cabine heeft dan direct toegang tot het gangpad.

Business Class passagiers hebben in de nieuwe stoel ook de mogelijkheid om een telefoon draadloos op te laden. Tevens is er meer opbergruimte te vinden dan in de huidige stoelen. De stoelen hebben een deur voor extra privacy en ook een massage/relax modus.

Nieuwe Business Class Boeing 777 vloot KLM
De nieuwe World Business Class aan boord van de Boeing 777-300ER

De omgebouwde toestellen krijgen ook de nieuwe Premium Comfort cabine aan boord. Dit product is nu al te vinden in alle Boeing 787-10 Dreamliner toestellen en een groot deel van de Boeing 787-9 toestellen. In de Boeing 777-300ER toestellen staan deze stoelen in een 2-4-2 opstelling. In de Dreamliner toestellen is dat een 2-3-2 opstelling.

Op ons YouTube-kanaal vind je ook een video-impressie van de review van KLM’s nieuwe Premium Comfort cabine. Wist je trouwens dat je op ons YouTube-kanaal nog veel meer reviews, InsideLooks en trip reports kunt bekijken? We posten wekelijks nieuwe video’s, dus volg ons kanaal om geen video te missen!

Het is op dit moment nog niet duidelijk wat de eerste bestemming zal worden van het toestel met de nieuwe World Business Class aan boord.

Dit is ‘m: De nieuwe KLM Premium Comfort
De nieuwe Premium Comfort cabine van KLM

Afbeeldingen ©KLM

Reacties

  1. R. Blenman zegt

    Ik blijf graag op de hoogte van acties naar Paramaribo. Of andere bestemmingen. Alvast bedankt.

  2. Gert zegt

    Voor onze vlucht van amsterdam naar Vancouver op 31 augustus is de stoelindeling al in de nieuwe uitvoering….. Ben benieuwd of dat ook zo blijft……

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *