Koop tijdelijk Avios bij Iberia Plus met 50% bonus2 min leestijd

Airbus A340 van Iberia (Bron: Iberia)

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Iberia Plus heeft onlangs weer een flash sale aangekondigd waarbij je tijdelijk 50% bonus Avios kunt verkrijgen bij aankoop van Avios. In sommige gevallen kan het erg aanlokkelijk zijn om punten te kopen om er zo een mooi business class award voor te boeken. Onlangs kwamen British Airways en Iberia trouwens met het bericht dat de prijs voor het aankopen van Avios omhoog is gegaan. Meer hierover kun je lezen in dit artikel.

Bonus van 50% bij aankoop van Avios

T/m woensdag 24 mei 2023 krijg je een bonus van 50% als je Avios aankoopt bij Iberia. De avios worden echter goedkoper naarmate je meer aankoopt. Momenteel kun je bij Iberia maximaal 200.000 Avios per kalenderjaar kopen. Het is echter goed om te weten om je aankoop in euro’s te doen en niet in USD dollars, aangezien het je dan meer kost. Al maakt dat na de laatste prijswijziging echter met de huidige wisselkoers niet heelveel uit. Als je het maximale uit deze promotie wilt halen dan kun je voor € 4.245 in totaal 300.00 Avios aankopen.

Iberia, Business Class
Koop t/m 25 mei Avios bij Iberia Plus met 50% bonus (Foto: InsideFlyer – Goffe de Boer)

Om nog meer waarde te halen uit je Avios kun je ze overzetten naar de Executive Club van British Airways. Een voorwaarde is wel dat beide accounts 90 dagen oud moeten zijn en ook moet je op beide accounts activiteit hebben. Dit is dus eigenlijk ook een goede manier om British Airways Avios te kopen. Houd echter wel rekening mee met het maximum aantal Avios je kunt overschrijven.

Conclusie

Dit is één van de betere promoties om punten te kopen en zeker als je interessante manieren weet om ze te besteden. Vier jaar geleden boekte ik zelf bijvoorbeeld een retourtje Zuid Amerika met Iberia in business class voor 85.000 Avios. Een normaal retourtje business class kost al gauw meer dan € 3.000 dus hiermee haal je er zeker al goede waarde uit mocht je dat ook willen boeken.

Uitgelichte afbeelding: Iberia

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *