British Airways en Iberia verhogen prijs Avios1 min leestijd

British Airways B787 ©British Airways Avios

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

British Airways en Iberia hebben de prijs voor het aankopen van Avios verhoogd. Vanaf 1 mei 2023 ben je meer geld kwijt als je Avios aankoopt. Beide programma’s hebben regelmatig promoties lopen waarbij je een flink aantal bonuspunten krijgt als je Avios aankoopt. Zo had British Airways in maart een promotie lopen waarbij je een bonus van 40% kreeg.

British Airways en Iberia verhogen prijs Avios

Vanaf 1 mei ben je dus duurder uit als je Avios aankoopt. Wat opvalt is dat British Airways en Iberia de prijs voor het aankopen van Avios verhoogt in zowel het Verenigd Koninkrijk als in de Europese Unie. Leden met een account in de Verenigde Staten zullen vanaf 1 mei juist goedkoper uit zijn bij het aankopen van Avios. Waarom British Airways en Iberia de prijs voor het aankopen van Avios precies verhoogt is niet bekend. Wel kan het zijn dat de programma’s het aantrekkelijker willen maken voor leden met een account in de Verenigde Staten om Avios aan te kopen. Op dit moment is Avios aankopen daar minder populair dan in het Verenigd Koninkrijk en de Europese Unie. Hieronder vind je een overzicht van zowel de oude als de nieuwe prijzen:

British Airways Iberia Avios British Airways Iberia Avios

Zoals je in bovenstaande kolommen kunt zien daalt de prijs naar gelang je meer Avios koopt. Daar waar je nu € 54,- kwijt bent voor 2.000 Avios kost dit vanaf 1 mei € 59,-. Als je het maximale uit een promotie wilt halen ben je op dit moment € 3.601 kwijt. Vanaf 1 mei is dit maar liefst € 4.245.

British Airways B777-200 ©BA
Vanaf 1 mei ben je meer geld kwijt bij het aankopen van Avios. (Foto: British Airways)

Uitgelichte afbeelding: British Airways

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *