Review: Delta Sky Club, Chicago ORD Terminal 5 – Concourse M6 min leestijd

Delta Sky Club, Terminal 5 – Concourse M, between M14 & M11

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Na een mooie rondreis door het Amerikaanse Midwest, is het tijd om vanuit Chicago door te vliegen naar New York. Aangezien ik met Delta Connection vlieg en beschik over de Flying Blue Platinum status, kan ik gebruikmaken van de Delta Sky Club. Onlangs is op de luchthaven van Chicago (ORD) de nieuwe Delta Sky Club geopend. Deze lounge beschikt over de nieuwste faciliteiten voor de reizigers. In deze review nemen we je mee door deze nieuwe Delta Sky Club op de luchthaven van Chicago in Terminal 5.

Chicago O’Hare International Airport

In het Amerikaanse Chicago zijn er een tweetal luchthavens waar Delta Air Lines actief is. Op de grootste van de twee, Chicago O’Hare, vliegt Delta vanaf Terminal 5 naar allerlei Amerikaanse bestemmingen, maar ook naar bijvoorbeeld Europa. Ook KLM en Air France vliegen naar deze luchthaven. Reizigers in de premium cabines, of met een SkyTeam elite plus status, kunnen gebruikmaken van loungetoegang in de Delta Sky Club. Deze is ook te vinden in Terminal 5, namelijk tussen de gates M11 en M14. Rondom de lounge zijn overigens wel enkele winkeltjes te vinden, maar verder niet veel bijzonders. 

Review: Delta Sky Club, Chicago ORD Terminal 5 - Concourse M
Delta Air Lines in Terminal 5.

Toegang Delta Sky Club Chicago O’Hare 

Wil je voorgaand aan je vlucht  deze nieuwe Delta Sky Club lounge in Chicago bezoeken, dan zijn er een aantal toegangsvoorwaarden die we in deze review voor je op een rijtje zetten:

 • Vliegen in Business Class / First Class met Delta of een andere SkyTeam-partner. 
 • Beschikt over een Delta SkyMiles Gold, Platinum of Diamond lidmaadschap.
 • Je beschikt over een SkyTeam Elite+ lidmaatschap.
 • Voorafgaand of bij de lounge koop je toegang tot de lounge.
 • Je hebt een American Express Platinum Card.

Alle voorwaarde met betrekking tot toegang tot de Sky Clubs van Delta lees je terug in dit artikel.

Review: Delta Sky Club, Chicago ORD Terminal 5 - Concourse M

Ontvangst Delta Sky Club Chicago O’Hare 

Het is nog vroeg in de ochtend als ik arriveer op de luchthaven. Het is dan ook erg rustig en na het inchecken en afgeven van de ruimbagage, is het tijd om langs security te gaan. Ook dat verloopt vlot, waarna ik richting de Delta Sky Club wandel. Deze is te vinden tussen de gates M14 en M11. Van de buitenkant herken je de Delta Sky Club Chicago aan een Delta bordje en de bekleding van de wanden is net iets anders. Ook staat er op de wandbekleding Delta Sky Club in verlichte letters.

Bij binnenkomst word ik door de medewerkers van de lounge verwezen naar de self service zuilen om aan te melden. Hiervoor dien ik mijn boarding pass te scannen. Echter lijkt dit niet te werken. Ik meld me alsnog bij de desk om alles te laten controleren. Gelukkig mag ik de lounge in! Na het aanmelden ga je de (rol)trap op naar de lounge, waarbij gelijk opvalt dat alles hier nieuw is. De entree is erg sfeervol en het is een prettige binnenkomst!

Review: Delta Sky Club, Chicago ORD Terminal 5 - Concourse M

Op ons YouTube-kanaal vind je ook een video-impressie van de review van het Carton House. Wist je trouwens dat je op ons YouTube-kanaal nog veel meer reviews, InsideLooks en trip reports kunt bekijken? We posten wekelijks nieuwe video’s, dus volg ons kanaal om geen video te missen!

De Delta Sky Club Chicago

Zoals gezegd merk je gelijk dat dit een nieuwe lounge betreft. Alles ziet er nog piekfijn uit en aan de details is zeker gedacht. De lounge kun je ruwweg in 6 gedeeltes indelen. Het gaat om de volgende gedeeltes:

 • Bij de entree tref je een ruimte van waaruit je direct toegang hebt tot gate 11. Hier zijn mogelijkheden om te zitten. Vanuit M11 zullen voornamelijk vluchten naar New York La Guardia vertrekken.

 • Hoge en lage zitgedeeltes langs de gehele lengte van de lounge. Vanuit hier heb je een goed uitzicht op enkele gates en de start- en landingsbanen. 

 • Tussen bovenstaande gedeeltes tref je de eerste grote bar in deze lounge aan. 

 • Tegenover de bar is een buffet gedeelte. Hier tref je zowel warme als koude gerechten. Net voorbij het buffet zijn de toiletten en doucheruimtes te vinden.

 • Achterin deze Delta Sky Club tref je een tweede bar aan. Om de hoek van deze bar is ook de entree tot gate 14. Vanuit hier zullen Delta partners vertrekken. Bijvoorbeeld Air France, Korean Air en KLM.
 • Voorbij deze laatste bar is een groot gedeelte aanwezig met ruimtes om te zitten. Ook tref je hier stilte cabines.

Review: Delta Sky Club, Chicago ORD Terminal 5 - Concourse M

De materialen en kleuren die gebruikt zijn in de lounge zijn goed op elkaar afgestemd en geven een erg prettige sfeer. Het is rustig maar gezellig tegelijk. Ook zitten de banken erg prettig, maar kunnen de normale stoelen er ook zeker mee door.

Review: Delta Sky Club, Chicago ORD Terminal 5 - Concourse M

Faciliteiten Delta Sky Club Chicago O’Hare 

In deze review beschrijven we ook de faciliteiten in de Delta Sky Club Chicago O’Hare. Op twee plekken is er een bar gevestigd in de lounge. Hier kun je verschillende warme en koude dranken bestellen, evenals alcoholische en non-alcoholische dranken. Er is ook een selectie dranken beschikbaar tegen een meerprijs. Deze staan op de kaart aangegeven die je bij de bar kunt vinden. Maar ook op de website van de Sky Club is het menu te vinden.

De gerechten bij het buffet verschillen afhankelijk van de dag. Het buffet wordt hier continue aangevuld en netjes gehouden. Maaltijden zijn vers en er is voldoende aanbod. Er staat duidelijk aangegeven wat elk gerecht is, maar ook waar je rekening mee moet houden wat betreft allergenen. Ik vind de keuze hier prima tijdens mijn bezoek in de ochtend. De maaltijden smaken goed en zijn vers. Delta heeft dit goed voor elkaar en veel partners kunnen hier nog wat van leren.

Deze diashow vereist JavaScript.

Wil je je graag opfrissen, dan kan dat in een van de ruimtes die hiervoor beschikbaar zijn. Je kunt deze via een kiosk bij de douches reserveren, maar je kunt dit ook bij de receptie (in de entree) aanvragen.

De online methode leek niet helemaal te werken, maar vanuit de receptie kon iemand meelopen om de doucheruimte te openen. De wachttijd was zeer kort. De shower rooms zijn redelijk ruim en van alle gemakken voorzien. Er is een toilet, wastafel en een douche. Verder is er nog gedacht aan enkele amenities, zoals shampoo en body lotion. Het geheel is netjes en schoon. Persoonlijk vond ik de waterdruk wel wat aan de lage kant. 

Deze diashow vereist JavaScript.

In de gang waar je ook de toegang tot de douches aantreft, hangen ook verschillende kunstwerken, net als verspreid op andere plekken in de lounge. De kunst is gemaakt door kunstenaars met roots in Chicago of het zijn werken die juist verwijzen naar Chicago. Er zijn folders over deze werken beschikbaar aan het begin en einde van de gang. Een leuke toevoeging aan de lounge, al zeg ik het zelf. 

Deze diashow vereist JavaScript.

In de gehele lounge is goede WiFi beschikbaar. Het is gemakkelijk te verbinden met het netwerk en je hebt geen wachtwoord nodig. Opladen in de lounge gaat ook eenvoudig. Er zijn op de meeste plekken oplaadmogelijkheden te vinden. Zowel usb-a en usb-c aansluitingen, maar ook gewoon met een adapter kun je in het stopcontact. Op verschillende plekken is het zelfs mogelijk je telefoon draadloos op te laden, hoe ideaal! Je hoeft dus geen moment zonder stroom te zitten.

Review: Delta Sky Club, Chicago ORD Terminal 5 - Concourse M

Beeldmateriaal Review Delta Sky Club Chicago O’Hare International Airport: InsideFlyer – Marco

Overzicht

Publicatie Datum

23 April 2023

Voordelen

- Moderne en frisse lounge.
- Goede wifi en tal van oplaadmogelijkheden.
- Vriendelijke personeel.
- Goede keuze uit eten en drinken bij de bar of het buffet.
- Ruime douches.

Nadelen

- De waterdruk is aan de lage kant bij de douche.

Sfeer

Service

Ruimte

Voorzieningen

Eten+Drinken

Value

Algemene Waardering

Conclusie

Delta heeft met de opening van de nieuwe Delta Sky Club op de luchthaven van Chicago ORD een goede stap gemaakt. De lounge is ruim, biedt ruim 400 reizigers ruimte en is erg mooi. Kleuren, kunst en materialen zijn goed op elkaar afgestemd. Het is een pareltje om binnen te treden. Vanuit de lounge heb je een goed uitzicht over de start- en landingsbanen en met wat geluk staan er enkele vliegtuigen aan de gate. Het aanbod aan eten en drinken is goed en uitgebreid. Een bezoek aan deze Sky Club is zeker de moeite waard en geeft de start van je reis een prettig begin.

6 min leestijd">
4.3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *