Qatar Airways opent Al Mourjan Business Lounge – The Garden op Doha Airport3 min leestijd

Qatar Airways opent Al Mourjan Business Lounge – The Garden op Doha Airport

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Afgelopen week maakte Qatar Airways bekend haar nieuwste lounge op de luchthaven van Doha te hebben geopend. De Al Mourjan Business Lounge – The Garden zorgt voor een flinke vergroting van de capaciteit op de luchthaven voor reizigers van Qatar Airways. Zowel in het noordelijke als zuidelijke gedeelte van Doha Airport heeft Qatar nu een Al Mourjan Business Lounge, maar er is meer!

Al Mourjan Business Lounge – The Garden

De huidige Al Mourjan Business Lounge in het zuidelijke gedeelte van Doha Airport heeft ruimte voor ruim 900 reizigers. Deze Qatar lounge won eerder de Skytrax prijs voor beste Business Class Lounge – Dining. De nieuwe lounge is geopend op 20 april j.l. De Al Mourjan Business Lounge is te vinden in het noordelijke gedeelte van het vliegveld bij The Garden. Deze lounge biedt 707 premium reizigers ruimte om de reis te starten of wachten op het vervolg van de reis.

Qatar Airways opent Al Mourjan Business Lounge – The Garden op Doha Airport

Vanuit de lounge heb je uitzicht over The Orchard, een grote overkapte tuin omgeven door vele winkeltjes en horeca. Vandaar dat deze Al Mourjan lounge van Qatar Airways op de luchthaven van Doha ook ‘The Garden’ heet. 

Faciliteiten in de Al Mourjan Business Lounge 

Voor de 707 reizigers die in de 7.390 m2 lounge terecht kunnen, zijn er verschillende faciliteiten te vinden. Zo is de lounge verdeeld in een East en West Wing. In de East Wing vind je de meeste opties wat betreft eet- en drinkgelegenheden. Zo kun je hier terecht voor warme en koude gerechten, alsook zoete snacks, koffie, thee en cocktails. Voor de reizigers die liever à la carte dineren zijn er ook tal van opties. Je vindt de volgende opties in de East Wing:

Bij het buffet:

 • Verschillende internationale en lokale gerechten, zoals soepen, voorgerechten en hoofdgerechten.
 • Een selectie van deegproducten.
 • Cake en nagerechten.
 • Sushi station,
 • Een bar waar je je eigen salades, ontbijt en poke bowls kunt laten samenstellen.

Bij de bar met koffie en zoetigheden:

 • Verse sappen, fruit en smoothies.
 • Keuze uit zoete deegproducten,
 • Stel je eigen sandwiches samen,
 • Barista,
 • IJscobar.

Bij de cocktail and bistro bar:

 • Hartige snacks en voorgerechten
 • Wijn, sterke dranken, bier, cocktails en mocktails.
 • In de West Wing van de lounge vind je een kleiner gedeelte met mogelijkheden om te eten en drinken. Ook zijn er 24 stilteruimtes, plekken om te bidden, doucheruimtes en vergaderzalen. 

Qatar Airways opent Al Mourjan Business Lounge – The Garden op Doha Airport

Maar het blijft niet bij deze faciliteiten. In The Garden zijn namelijk nog veel meer faciliteiten te vinden. Neem je sportspullen maar mee, want er zijn zelfs hardloopbanden en fietsen te vinden. Ook voor de kleine reizigers of reizigers met baby’s zijn er faciliteiten. Wat dacht je van een baby verzorgingsruimte en een kinderhoek. En er is een spa, voorzien van verschillende mogelijkheden. Denk hier aan een pedicure, manicure en massagestoelen.

Qatar Airways opent Al Mourjan Business Lounge – The Garden op Doha Airport

Dior & Louis Vuitton

De nieuwe lounge van Qatar Airways in Doha is toegankelijk voor passagiers die reizen in een van de premium cabines van Qatar Airways. Ook heb je toegang als je beschikt over een elite status bij de maatschap. Zelf stelt de airline met deze ‘world class lounge’ een luxe manier van reizen te kunnen beiden waar comfort, wellness en de natuur een belangrijke rol spelen.

Head for Points kondigde eerder al aan dat er mogelijk ook twee speciale ruimtes aanwezig zouden zijn. Qatar Airways zelf gaat hier niet op in bij de opening van de nieuwe lounge. 

Op FlyerTalk gaf een reiziger aan dat er ook signalen zijn voor een Louis Vuitton Lounge en een Dior Cafe. Ondanks dat er nog geen officieel bericht is over de opening van deze twee locaties, is de verwachting dat er een samenwerking tussen Qatar Airways, Dior en Louis Vuitton komt. Er zouden volgens dezelfde FlyerTalk reiziger zelfs gezegd zijn dat je via beide ruimtes ook de lounge in kunt. Het is dus nog even afwachten tot we hierover meer weten.

Bron & beeldmateriaal: Qatar Airways

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *