Delta past toegangsvereisten Delta Sky Club Lounge aan – Geen veranderingen voor Flying Blue leden3 min leestijd

Delta past toegangsvereisten Delta Sky Club Lounge aan – Geen veranderingen voor Flying Blue leden

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Om haar meest gewaardeerde klanten tegemoet te komen, heeft Delta Air Lines onlangs een drastische maatregel aangekondigd. Toegangsvereisten van de Delta Sky Club veranderen. Zo zouden Delta’s SkyMiles Medallion-leden geen toegang meer hebben tot de lounges wanneer ze vliegen in de Delta Main Cabin of Comfort Plus. Flying Blue stelt klanten nu gerust, want de toegangsvereisten van de Delta Sky Club voor Flying Blue leden blijven hetzelfde.

Delta Sky Clubs

Door de enorme toename van reizigers die gebruikmaken van de lounges bij Delta Air Lines, is de maatschappij genoodzaakt iets te doen aan deze populariteit. Er zijn zoveel reizigers die op verschillende manieren toegang hebben tot de lounges dat het soms overvol is. Onlangs reisde ik vanuit New York terug naar Amsterdam en kreeg ik een nummertje buiten de lounge en moest ik wachten tot het mijn beurt was om naar binnen te mogen. Dit hoop je natuurlijk te verwachten wanneer je nog even wilt genieten van de faciliteiten voorafgaand aan je reis. Daarom is Delta genoodzaakt de toegangsvereisten van de Delta Sky Club Lounge aan te passen, maar blijven veranderingen voor Flying Blue leden uitgesloten.

Delta Sky Club Los Angeles
Ingang van de Delta Sky Club in Los Angeles. Foto: Delta

Ook het Amerikaanse Delta zag dat de populariteit steeg en moest noodgedwongen ingrijpen. Daarom gaan er nieuwe toegangsvereisten gelden.

Toegang tot de Delta Sky Clubs

Vanaf 2023 zullen de toegangsvereisten dus aangepast worden. Kortgezegd heb je straks alleen nog toegang tot de Delta Sky Club als je in een premium cabine vliegt, een Delta Sky Club lidmaatschap hebt en/of beschikt over een speciale American Express betaalkaart. Voor reizigers die reizen in een cabine die al loungetoegang geeft verandert er eigenlijk niets. Maar als je Main Cabin vliegt en je bent bijvoorbeeld Delta SkyMiles Gold deelnemer, dan heb je niet zonder meer toegang tot de Delta Sky Lounge. Hiervoor is een Delta Sky Club lidmaatschap of speciale American Express kaart nodig.

Diamond leden kunnen hun Choice benefits gebruiken voor een Delta Sky Club lidmaatschap. Het aantal benodigde Choice benefits gaat wel omhoog van 2 naar 3. En vanaf 2024 zou deze mogelijkheid helemaal vervallen. Je hebt dan echt alleen nog maar loungetoegang als je in Delta One of Premium Select vliegt op internationale routes. Tenzij je zelf het Sky Club lidmaatschap koopt of over de genoemde Amex kaart beschikt.

De tarieven voor het Sky Club lidmaatschap zijn per 1 januari 2023 als volgt:

  • Individual gaat van $545 of 54,500 miles naar $695 of 69,500 miles.
  • Executive: gaat van $845 of 84,500 miles naar $1495 of 149,500 miles.
Delta opent nieuwe Sky Club Lounge in Phoenix
Delta opent nieuwe Sky Club Lounge in Phoenix. Foto: Delta

Neem je een gast mee, dan zal dit vanaf 2 februari $50 of 5.000 Miles voor Clubleden gaan kosten. Meer details over toegang en faciliteiten vind je op de website van Delta Air Lines.

Flying Blue deelnemers

Het was tot voor kort onduidelijk wat er voor Flying Blue deelnemers zou veranderen. Flying Blue heeft deze week bekend gemaakt dat voor Flying Blue Elite Plus leden geen veranderingen zullen optreden in de toegangsvereisten van de Delta Sky Lounge bij internationale reizen.

Met een Flying Blue Gold-, Platinum- of Ultimate Elite-status ben je dus verzekerd dat je voordelen ongewijzigd blijven en dat je toegang blijft houden tot de Air France- en KLM-lounges en de SkyTeam-partnerlounges, inclusief Delta Sky Clubs.

Flying Blue kent diverse deelnemersniveau (Bron: Flying Blue)
Foto: Flying Blue.

Bron: Delta Air Lines & Flying Blue

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *