Flynas start route tussen Brussel en Jeddah1 min leestijd

Flynas van Brussel naar Jeddah

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

De Saoedische luchtvaartmaatschappij Flynas start in december met vluchten tussen Brussel en Jeddah. Op deze route is momenteel geen andere luchtvaartmaatschappij actief. Wanneer je doorvliegt naar een andere internationale bestemming kun je ook een gratis transitvisa aanvragen.

Flynas van Brussel naar Jeddah

Flynas start deze winter met directe vluchten tussen België en Saoedi-Arabië. De eerste vlucht vertrekt op 2 december 2023.

De vluchten vertrekken op dinsdag, donderdag en zondag vanuit België. De luchtvaartmaatschappij zal deze route tussen Brussel en Jeddah volgens dit schema uitvoeren:

  • XY641 vertrekt om 03.40 uur lokale tijd uit Jeddah (JED) en komt om 08.25 uur aan in Brussel
  • XY642 vertrekt om 09.20 uur uit Brussel en komt om 17.20 uur lokale tijd aan in Jeddah

Brussels Airport zou kunnen profiteren

Op de route zet de luchtvaartmaatschappij een Airbus A320neo in. Aan boord van dit toestel is plaats voor maximaal 174 passagiers.

Tickets voor de vluchten van Flynas tussen België en Saoedi-Arabië zijn vanaf heden te koop via de website van de luchtvaartmaatschappij en (online) travel agents. Op de route heeft de luchtvaartmaatschappij ook een codeshare overeenkomst met Etihad. Je reist dan via Abu Dhabi naar Jeddah.

Volgend jaar start ook Singapore Airlines met vluchten naar Brussels Airport. Deze luchtvaartmaatschappij start dan met een route tussen België en Singapore. De vluchten gaan op 4 april 2024 van start met een Airbus A350-900.

Afbeeldingen ©Flynas/BrusselsAirport

Reacties

  1. Van Gooiland zegt

    “Op de route heeft de luchtvaartmaatschappij ook een codeshare overeenkomst met Etihad. Je reist dan via Abu Dhabi naar Jeddah.”

    Dat slaat helemaal nergens op.

    Flynas vliegt straks tussen Brussel en Jeddah. Een codeshare met Etihad betekent dat laatstgenoemde tickets onder eigen vluchtnummer kan verkopen op die route, en niet dat hun passagiers een enorme omweg moeten maken via AUH.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *