British Airways breidt aantal Avios only vluchten uit2 min leestijd

Na 2 jaar afwezigheid gaan Virgin & British Airways weer naar China

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

British Airways heeft eerder deze week bekend gemaakt het aantal Avios only vluchten vanaf volgend jaar uit te willen breiden met vijf vluchten. Eerder dit jaar kondigde de Britse maatschappij al aan om met deze Avios only vluchten te komen. British Airways volgt hiermee de trend van het Australische Qantas.

British Airways breidt Avios only vluchten uit

Avios only vluchten zijn vluchten die je enkel en alleen met Avios kunt betalen. Je kunt deze vluchten dus niet me cash betalen. Op dit moment is de enige Avios only vlucht die van Londen-Gatwick naar Sharm-El-Sheikh (BA2814). Het was al bekend dat British Airways in februari of maart volgend jaar hetzelfde wil doen met de route tussen Londen-Heathrow en Genève. Nu heeft de Britse maatschappij nog een aantal routes aangekondigd waar het vanaf de zomer van 2024 mogelijk op is om enkel met Avios te betalen. Dit zijn in totaal vijf routes waarvan drie vanaf Londen-Heathrow naar Corfu, Faro en Mallorca. De andere twee routes zijn vanaf Londen-City naar Florence en Ibiza.

British Airways
British Airways gaat vanaf volgend jaar het aantal Avios only vluchten uitbreiden. (bron: British Airways)

Voor een vlucht vanaf Londen-Heathrow naar Corfu, Faro of Mallorca betaal je 25.500 Avios per enkele reis. Hierbij betaal je afgezien van £ 1,- geen bijkomende belastingen of toeslagen. Dezelfde vlucht in business class kost je 44.500 Avios.  Je kunt ook kiezen om een deel in geld te betalen als je bijvoorbeeld niet genoeg Avios in je account hebt. In veel gevallen levert dit een betere waarde van je Avios op.

Hoe Avios sparen

Er zijn heel wat mogelijkheden om aan Avios te komen. Zo kun je natuurlijk Avios sparen door te vliegen met British Airways of met een andere maatschappij binnen Oneworld. Ook heeft de Executive Club vaak promoties lopen waarbij je een mooie bonus krijgt op de aankoop van Avios. Daarnaast kun je ook Avios overzetten vanuit Iberia Plus of Qatar Airways Privilege Club. Tenslotte kun je ook Avios sparen door te betalen met een American Express kaart en deze membership rewards vervolgens over te zetten naar Avios. Meer over de American Express kaarten lees je in dit artikel.

Uitgelichte afbeelding: British Airways

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *