Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.
Net als veel airlines werkt ook KLM regelmatig samen met befaamde chefkoks voor het samenstellen van de menu’s in de premium reisklassen. Eerder ontwierpen onder andere Jonnie Boer, Richard Ekkenbus en Sergio Herman gerechten voor de intercontinentale Business Class. En voor restaurant Blue in de KLM Crown Lounge (inmiddels gesloten) werd de culinaire hulp ingeschakeld van Joris Bijdendijk. Tot en met maart 2022 is Sidney Schutte verantwoordelijk voor het menu in de World Business Class (WBC) voor vluchten vanaf Schiphol. Schutte is de Executive Chef van Restaurant Spectrum, gelegen in het Waldorf Astoria Amsterdam. Spectrum heeft zelfs twee Michelin sterren onder Schutte’s leiding verdiend.
Nederlandse invloed Schutte in WBC menu
In Spectrum tracht Schutte Nederlandse ingrediënten en kooktradities te combineren met een internationale twist. Aangezien KLM in haar onboard product veelvuldig Nederlandse elementen probeert te verwerken, is de samenwerking een logische stap. De chef is ‘de eerste van een aantal jonge talenten die de kans krijgen om hun vaardigheden en creativiteit aan boord bij KLM te laten zien.’
Voorbeelden van hoofdgerechten die Schutte heeft samengesteld zijn:
Rode biet-tortilla gevuld met rijstvermicelli en jackfruit in harissa coulis geserveerd met
een stamppotje van erwten, gegrilde wortel en artisjokKabeljauwfilet op paprikacompote met aardappelgratin, artisjok, tuinbonen en ingelegde
venkel
Heb jij al een gerecht ontworpen door Schutte gegeten aan boord? Laat in de reacties je ervaring weten.
Geef een reactie