Finnair komt met business class light tarief

Finnair zet nieuwe A350 in op vluchten naar VS

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Bij Finnair kun je vanaf nu goedkoop business class tickets boeken. De Finse maatschappij heeft namelijk business class light geïntroduceerd. Niets is echter minder waar, want je krijgt niet precies hetzelfde als bij een gewoon business class ticket. Emirates introduceerde 2 jaar geleden ook goedkope tarieven voor business class. Maar daarbij werden een aantal voordelen geschrapt.

Finnair Business Class Light

Met het nieuwe business class light tarief krijg je weliswaar een business class stoel met eten en drinken wat in business class wordt geserveerd. Je moet echter inchecken bij de economy check-in en krijgt ook geen priority boarding. Toegang tot de lounge is wel mogelijk, maar daarvoor moet je wel extra bijbetalen. Ook verdien je minder miles dan op een gewoon business class ticket en is ruimbagage alleen toegestaan tegen betaling.

Finnair business class light
Finnair biedt vanaf deze week business class light tarieven aan.

De business class light tarieven zijn alleen geldig binnen Europa en op vluchten naar Azië. Finnair is een populaire maatschappij voor vluchten tussen beide continenten. De maatschappij kan geen business class light tarieven aanbieden op vluchten naar Noord-Amerika. Dit heeft namelijk te maken met de trans-Atlantische joint venture waar ook American Airlines, British Airways en Iberia deel van uitmaken. Hierdoor mag Finnair niet hun eigen tarieven op deze routes hanteren. Finnair komt met het business class light tarief omdat het de passagiers meer flexibiliteit wil geven.

Conclusie

Vanaf nu kun je bij Finnair een business class light tarief boeken. Dit tarief is weliswaar goedkoper dan de gewone business class tarieven, maar verwacht er niet veel van. Het is eigenlijk belachelijk dat je als business class passagier in moet checken bij de economy check-in. Je krijgt zelfs geen priority bij het aan boord gaan en voor toegang tot de lounge en het meenemen van ruimbagage moet je extra betalen.

Uitgelichte afbeelding: Finnair

Reacties

  1. Sander zegt

    Mooi! Van mij mag business class light ook zonder luxe eten, kados of wijnen. Voor mij is business alleen boeiend dat ik goed kan slapen. Water van economy en business is niet veel anders. Wordt zoveel eten weggegooid in business class. Doodzonde

  2. Ton zegt

    Dat is toch logisch? Minder betalen, maar dan ook minder service. Ik denk dat het veel mensen niet uitmaakt als er voor hen geen priority boarden of check-in is, als ze maar comfortabel zitten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *