Emirates Business Class tarieven wijzigen; lounge toegang & chauffeur niet meer vanzelfsprekend1 min leestijd

Emirates start samenwerking met LATAM richting Brazilië

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Emirates heeft haar business class tarieven gewijzigd, waardoor er een nieuwe tariefklasse is ontstaan. Hierdoor is lounge toegang niet meer vanzelfsprekend, evenals de chauffeur service. Deze laatste haalt en brengt je naar je luchthaven/bestemming alvorens en na je gevlogen vlucht(en) met Emirates.

Nieuwe Business Class tariefklasse bij Emirates

Deze nieuwe tarieven vallen in de ‘H’ tariefklasse. Daarbij zijn er een aantal restricties als je dit vergelijkt met het huidige businessclass aanbod. In dit nieuwe H tarief hebben passagiers niet langer lounge toegang, behalve als zij een elite status hebben waardoor ze dit normaliter wel krijgen. Daarnaast is de chauffeur service niet meer inbegrepen. Deze service was ook niet langer inbegrepen op award tickets en upgrades waar dit een aantal jaren geleden nog wel het geval was.

Wil je graag first class vliegen? Dan kun je in dit nieuwe tarief ook geen upgrade meer kopen met miles. Daarnaast is het niet meer mogelijk om vooraf een stoel te reserveren voor het inchecken en krijg je minder miles voor je vlucht. In deze nieuwe tariefklasse krijg je evenveel punten als een full fare economy class passagier.

Deze nieuwe tariefklasse is nog niet op het gehele netwerk beschikbaar, maar de verwachting is dat er steeds meer bestemmingen bijkomen. Op die manier kan de luchtvaartmaatschappij waarschijnlijk meer geld verdienen.

Vanaf volgend jaar krijgt Emirates ook Premium Economy aan boord. Dit is een klasse die zij momenteel nog niet aanbieden. Meer informatie daarover kun je in dit artikel vinden.

Emirates Premium Economy
Emirates Premium Economy

H/T OMAAT

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *