Boek nu SriLankan Airlines vluchten met Alaska miles3 min leestijd

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Vanaf nu is het mogelijk om Alaska miles te besteden op vluchten met SriLankan. Nadat Alaska op 31 maart 2021 toetrad tot de oneworld alliantie was het direct mogelijk om miles te verdienen op oneworld partners. Het duurde echter nog wat langer voordat het ook mogelijk was om miles te besteden op deze maatschappijen. Vorige zomer was het eerst de beurt aan Qatar Airways. De afgelopen maanden volgenden Iberia, Royal Air Maroc, Royal Jordanian en Malaysia Airlines. Helaas bleek het besteden van miles op al deze maatschappijen geen goede waarde op te leveren. In dit artikel kijken we hoe dit zit bij SriLanken.

Alaska miles besteden op SriLankan

SriLankan is de nationale maatschappij van Sri Lanka en biedt vanaf de hub in Colombo een redelijk groot netwerk van bestemmingen aan. Zo vliegt de maatschappij naast een groot aantal bestemmingen in Azië ook op aantal luchthavens in Europa. SriLanken heeft op dit moment een vloot van 24 toestellen, waarvan 11 Airbus A330’s.

SriLankan, A330, business class
SriLankan Airbus A330 business class. (bron: Srilankan)

Alaska hanteert voor elke partner maatschappij een aparte awardtabel. Voor vluchten met SriLanken ben je volgnes OMAAT het volgende aantal miles kwijt:

  • Tussen Europa en het Indisch subcontinent is dit 30.000 miles in economy en 50.000 in business class
  • Tussen het Indisch subcontinent en Azië is dit 20.000 miles in economy en 40.000 in business class
  • Binnen het Indisch subcontinent is dit 17.500 miles in economy en 30.000 in business class
  • Van het Indisch subcontinent naar het Midden-Oosten is dit eveneens 17.500 miles in economy en 30.000 in business class

Redelijk goede prijzen

Dit zijn vergeleken met bovengenoemde partners redelijk goede prijzen. 50.000 miles voor een one-way business class award tussen Europa en het Indisch subcontinent is een redelijk goede waarde. Ter vergelijking: Bij Flying Blue is dit 75.000 miles. Bij American AAdvantage is dit echter slechts 42.5000 miles. Maar dan kun je geen gratis stopover inbouwen. Dit is namelijk wel het geval op awards bij Alaska MileagePlan. Interessante bestemmingstips van Sri Lanka kun je lezen in dit artikel.

sri lanka
Het inboeken van een gratis stopover in Sri Lanka is zeker de moeite waard: (foto: Lionell Travels)

Ook rekent Alaska geen brandstofbelasting op awards van SriLankan. Om met SriLanken te vliegen zul je echter wel eerst naar een andere luchthaven binnen Europa moeten. Deze maatschappij vliegt namelijk op dit moment niet op Amsterdam. Wel kun je rechtstreeks naar Colombo met SriLankan vliegen vanaf Londen-Heathrow, Parijs-Charles de Gaulle en Frankfurt. Deze laatste luchthaven is vanuit Nederland ook prima te bereiken per trein.

Verder heb ik ook nog gezocht op awards van Europa naar plekken verder in Azië maar deze stonden helaas nog niet online. Deze kunnen in de nabije toekomst nog wel worden toegevoegd natuurlijk.

Conclusie

Vanaf nu is het ook mogelijk om Alaska miles te besteden op vluchten met SriLankan. In tegenstelling tot bovengenoemde oneworld partners is dit een redelijk goede deal, zeker als je een gratis stopover in SriLanka wilt inbouwen. Wil je echter je Alaska miles op een nog betere manier besteden? Kijk dan ook even naar partners zoals Japan Airlines en Qantas. Ook Cathay Pacific awards hebben goede prijzen. Je vliegt namelijk voor slechts 70.000 Alaska miles in first class tussen New York en Hong Kong.

Uitgelichte afbeelding: SriLankan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *