Besteed vanaf nu Alaska miles op vluchten met Malaysia Airlines3 min leestijd

Malaysia Airlines Alaska Miles

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Vanaf het moment dat Alaska toetrad tot de Oneworld alliantie was het al mogelijk om op alle Oneworld partnermaatschappijen miles te verdienen. Het besteden van miles op alle partners binnen de alliantie liet echter nog even op zich wachten. Sinds augustus vorig jaar is dit al wel mogelijk op vluchten met Qatar Airways. De afgelopen maanden volgden ook Iberia, Royal Air Maroc en Royal Air Jordanian. Sinds deze week is het ook mogelijk om Alaska miles te besteden op vluchten met Malaysia Airlines.

Alaska miles besteden op vluchten met Malaysia Airlines

Malaysia Airlines heeft als hub Kuala Lumpur en vanaf hier vlieg je naar veel Aziatische bestemmingen. Ook vliegt Malaysia Airlines naar een aantal intercontinentale bestemmingen. Helaas valt ook de waarde van Alaska miles op vluchten met Malaysia Airlines volgens OMAAT flink tegen. In alle gevallen ben je erg veel miles kwijt, zelfs voor een short-haul award binnen Azië.

Ook voor long-haul awards ben je behoorlijk veel miles kwijt. Een one-way business class award van Kuala Lumpur naar Londen-Heathrow kost bijvoorbeeld 175.000 miles en dat is extreem veel. Bij andere programma’s binnen Oneworld zoals American AAdvantage en zelfs de Executive Club van British Airways ben je veel minder miles kwijt voor dezelfde vlucht.

Zoals we al in eerdere artikels hebben vermeld gebruikt Alaska een aparte awardtabel voor elke maatschappij. Er wordt gelukkig geen gebruikgemaakt van dynamische awards waardoor je vooraf wel altijd weet hoeveel miles je kwijt bent voor je vlucht. Zo ben je tussen de volgende zones het volgende aantal miles kwijt.

  • Europa naar Azië: 50.000 in economy en 175.000 in business class
  • Midden-Oosten naar Azië: 40.000 in economy en 120.000 in business class
  • Azië naar Azië: 25.000 miles in economy en 65.000 miles in business class
Malaysia Airlines
Alaska miles besteden op vluchten met Malaysia Airlines is helaas geen goede deal.

Alaska rekent geen brandstofbelastingen. Bovengenoemde prijzen zijn extreem hoog en daardoor is het helaas helemaal niet de moeite waard om Alaska miles te besteden op vluchten met Malaysia Airlines.

Gratis stop-over

Het programma biedt weliswaar een gratis stop-over aan en in Kuala Lumpur kun je je uiteraard prima vermaken. Maar zelfs dan ben je nog goedkoper uit bij andere programma’s zoals AAdvantage door twee aparte awards te boeken.

Alaska biedt een gratis stop-over aan op award tickets, maar is het nog de moeite waard?

Gek genoeg vlieg je first class met Cathay Pacific van Hong Kong naar Noord-Amerika voor slechts 70.000 Alaska miles!

Conclusie

Je zou je kunnen afvragen wat er aan de hand is bij Alaska MileagePlan. Het lijkt wel of Alaska helemaal niet zit te wachten op awardboekingen van Oneworld maatschappijen. Door de hoge prijzen gaat de waarde van Alaska miles steeds verder achteruit en dat is erg jammer. Malaysia Airlines vluchten boek je beter bij de Executive Club voor korte vluchten en bij American AAdvantage voor long-haul vluchten. Laten we nu hopen dat de prijzen van o.a. Cathay Pacific niet meestijgen met de awards van Malaysia Airlines.

Afbeeldingen: eigen werk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *