Besteed vanaf nu Alaska miles op Royal Air Jordanian3 min leestijd

Royal Air Jordanian

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Vanaf nu is het mogelijk om Alaska miles te besteden op vluchten van Royal Air Jordanian. Alaska trad in maart 2021 toe tot de Oneworld alliantie maar tot nu toe kon je nog niet miles besteden op alle maatschappijen binnen de alliantie.

Royal Air Jordanian vluchten boeken met Alaska miles

Sinds afgelopen zomer is het al mogelijk om Alaska miles te besteden op vluchten van Qatar Airways. En ook Iberia volgde een paar maanden later waarna ook Royal Air Maroc volgde. Vanaf nu is het volgens OMAAT ook mogelijk om Alaska miles te besteden op vluchten van Royal Air Jordanian.

Royal Air Jordanian
Vanaf nu is het ook mogelijk om Alaska miles te besteden op vluchten met Royal Air Jordanian.

Royal Air Jordanian is de nationale luchtvaartmaatschappij van Jordanië. De maatschappij is vooral interessant voor vluchten naar het Midden-Oosten en voor een aantal bestemmingen in Afrika en verder in Azië. Royal Air Jordanian is ook actief op Amsterdam en vliegt een aantal keer per week op Amman. Vanuit Europa kun je voor 20K Alaska miles in economy naar het Midden-Oosten vliegen. Hier valt ook Egypte onder. Voor business class ben je 45K miles kwijt. De bijkomende belastingen die je betaalt zijn redelijk te noemen.

Alaska Miles

Ter vergelijking, bij Flying Blue ben je 50K miles kwijt voor een business class award naar het Midden-Oosten. Bij American AAdvantage is dit 42.500 miles.

Andere bestemmingen

Verder vliegt Royal Air Jordanian ook naar een aantal bestemmingen in Noord-Amerika waaronder Chicago, Detroit, Montreal en New York. Voor vluchten met Royal Air Jordanian die je boekt met Alaska miles ben je het volgende aantal miles kwijt:

  • Europa naar het Midden-Oosten: 20K miles in economy en 45K miles in business class
  • Europa naar Noord-Amerika: 50K miles in economy en 120K miles in business class
  • Midden-Oosten naar Midden-Oosten: 17.5K miles in economy en 35K miles in business class
  • Midden-Oosten naar Afrika: 20K miles in economy en 45K miles in business class

Deze tarieven vallen helaas wat hoog uit maar gelukkig niet zo hoog als bij Royal Air Maroc. Dat gezegd hebbende is er wel een stop-over toegestaan in Amman.

Royal Air Jordanian
Vlieg voor 45K Alaska miles met Royal Jordanian naar het Midden-Oosten.

Daarnaast vliegt Royal Air Jordanian ook op een aantal bestemmingen in Azië waaronder Bangkok, Hong Kong en Kuala Lumpur. Hiervan heb ik echter nog geen awards gevonden.

Toestellen en service aan boord

Royal Air Jordanian beschikt in totaal over 25 toestellen waarvan ook een aantal Boeing 787 Dreamliners. Vanaf Amsterdam wordt er gevlogen met Airbus A320 toestellen en deze beschikken over een short-haul business class in een 2-2 configuratie. De service aan boord is redelijk te noemen en valt te vergelijken met die van Europese maatschappijen.

Business class maaltijd aan boord van een Airbus A320.

Conclusie

Helaas is ook het besteden van Alaska miles op vluchten van Royal Air Jordanian niet bepaald een goede deal. Als je kijkt naar de Alaska MileagePlan awardtabellen bij Cathay Pacific, Qantas en Singapore Airlines zou je bij andere maatschappijen van Oneworld ook zulke lage tarieven verwachten. Helaas neemt Alaska MileagePlan een hele andere richting door veel meer miles te vragen voor een award ticket. Hiermee daalt helaas de waarde van de miles. Laten we hopen dat het programma niet verder devalueert.

Afbeeldingen: eigen werk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *