Besteed vanaf nu Alaska miles op Iberia vluchten2 min leestijd

Airbus A340 van Iberia (Bron: Iberia)

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Toen Alaska in maart 2021 toetrad tot de Oneworld alliantie was het direct mogelijk om MileagePlan miles te verdienen op alle Oneworld partners. Op een aantal airlines na is het echter nog steeds niet mogelijk om miles te besteden op Oneworld partnermaatschappijen. Eerder dit jaar werd het gelukkig al mogelijk om MileagePlan miles te besteden aan vluchten met Qatar Airways. Vanaf nu is het volgens OMAAT ook mogelijk om Iberia vluchten te boeken met Alaska miles.

Alaska miles besteden op Iberia

Alaska heeft awardtabellen geplaatst voor vluchten van Iberia. Net als bij andere partnermaatschappijen kun je Iberia vluchten alleen boeken tussen bepaalde zones.

Qatar Airways QSuite A350-1000
Het is al een tijdje mogelijk om Alaska miles te besteden aan vluchten met Qatar Airways.

De awards voor Iberia bij Alaska zijn echter wat aan de dure kant vergeleken bij andere programma’s. Daartegenover staat dan wel weer dat je een stopover kunt inbouwen. Bovendien worden er geen hoge brandstofbelastingen geheven op awardtickets voor Iberia. De awards zijn als volgt geprijsd, van Europa naar:

  • De Verenigde Staten en Mexico voor 35.000 miles in economy en 75.000 in business class
  • Zuid-Amerika voor 50.000 miles in economy en 90.000 in business class
  • Afrika voor 17.500 in economy en 45.000 in business class
  • Midden-Oosten voor 25.000 in economy en 55.000 in business class

Alhoewel premium economy wel aanwezig is in de toestellen van Iberia kun je deze reisklasse op dit moment niet boeken met Alaska miles.

Iberia, Business Class
Vanaf nu is het mogelijk om Alaska miles te besteden op vluchten van Iberia: (foto: eigen werk)

Het aantal miles dat Alaska vraagt voor een award ligt wel wat aan de hoge kant als je naar bijvoorbeeld American AAdvantage of Flying Blue kijkt. Een one way business class award van Europa naar Noord-Amerika kost bij AAdvantage niet meer dan 57.500 miles. Een one way business class award tussen Europa en het Midden-Oosten kost bij Flying Blue slechts 50.000 miles. Dat is in beide gevallen flink minder dan wat Alaska vraagt. Daartegenover staat natuurlijk wel de mogelijkheid om een stopover in te bouwen waar je veel waarde uit kunt halen.

Conclusie

Vanaf nu is het mogelijk om Alaska miles te besteden aan vluchten met Iberia. De awards zijn vergeleken met wat andere programma’s vragen wel wat aan de hoge kant. Daartegenover staat wel dat je bij Alaska een gratis stopover in kunt bouwen. Gelukkig heeft Alaska dit jaar nog geen grote devaluatie aangekondigd waardoor het mooiste van MileagePlan blijft bestaan. Het programma blijft voor elke partnermaatschappij een aparte awardtabel te publiceren, althans zoals het er nu naar uitziet. De prijzen voor Iberia en Qatar Airways vluchten mogen dan wat aan de hoge kant zijn, voor veel partners zoals Cathay Pacific blijft Alaska MileagePlan een mooi programma om awardvluchten mee te boeken.

Uitgelichte afbeelding: Airbus

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *