Alaska miles besteden op vluchten met Royal Air Maroc3 min leestijd

Royal Air Maroc Boeing 787

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Vanaf nu is het mogelijk om Alaska miles te besteden op vluchten van Royal Air Maroc. Alaska tradt in maart 2021 toe tot de Oneworld alliantie maar tot nu toe kon je nog niet miles besteden op alle maatschappijen binnen de alliantie.

Royal Air Maroc vluchten boeken met Alaska miles

Sinds afgelopen zomer is het al mogelijk om Alaska miles te besteden op vluchten van Qatar Airways. En ook Iberia volgde een paar maanden later. Vanaf nu is het volgens OMAAT ook mogelijk om Alaska miles te besteden op vluchten van Royal Air Maroc.

Royal Air Maroc, Boeing 787-9 Business Class
Vanaf nu is het ook mogelijk om Alaska miles te besteden aan vluchten met Royal Air Maroc. (bron: onemileatatime)

Net als de awards van Qatar Airways en Iberia zijn die van Royal Air Maroc helaas ook wat aan de hoge kant. Daar staat wel tegenover dat je een gratis stop-over kunt inbouwen en ook betaal je geen brandstofbelasting. Maar dan nog zijn de awards bijzonder hoog geprijsd. De awards zijn als volgt geprijsd, van:

  • Europa naar Noord-Amerika voor 60.000 miles in economy en 120.000 in business class
  • Europa naar Afrika voor 17.500 miles in economy en 35.000 in business class
  • Afrika naar Noord-Amerika voor 50.000 miles in economy en 100.000 in business class
  • Afrika naar het Midden-Oosten voor 32.500 miles in economy en 70.000 in business class

Slechte waarde

Net als bij Iberia ligt het aantal miles dat Alaska vraagt voor een award van Royal Air Maroc wel wat aan de hoge kant als je naar bijvoorbeeld American AAdvantage of Flying Blue kijkt. Een one-way business class award van Europa naar Noord-Amerika kost bij AAdvantage niet meer dan 57.500 miles. Dat is flink minder dan wat Alaska vraagt. Daartegenover staat natuurlijk wel de mogelijkheid om een stopover in te bouwen waar je veel waarde uit kunt halen. Maar dan nog zijn de prijzen voor Royal Air Maroc veel te hoog waardoor het eigenlijk niet eens de moeite waard is om je MileagePlan miles aan deze maatschappij te besteden.

Royal Air Maroc, Boeing 787-8 Business Class
Het aantal miles dat Alaska vraagt voor een vlucht met Royal Air Maroc ligt aan de hoge kant. (bron: onemileatatime)

Gek genoeg vlieg je first class met Cathay Pacific van Hong Kong naar Noord-Amerika voor slechts 70.000 Alaska miles!

Conclusie

Vanaf nu is het mogelijk om Alaska miles te besteden op vluchten met Royal Air Maroc. Helaas zijn de prijzen erg hoog waardoor het vrijwel niet interessant is om je miles hieraan te besteden. Dat het programma met zulke hoge awards komt is volgens OMAAT ook geen goed teken. MileagePlan heeft weliswaar nog geen grote devaluatie doorgevoerd en alles is nog niet eens revenue-based, toch zou je je kunnen afvragen waarom andere awards binnen het programma dan niet in prijs zijn gestegen. Het blijft opvallend en tegelijkertijd ook interessant dat Alaska voor elke partnermaatschappij een andere awardtabel gebruikt en hopelijk blijft dit in de toekomst ook zo. Het programma is de laatste maanden weliswaar minder interessant geworden, toch kun je met weinig miles een paar leuke awards in elkaar knutselen.

Uitgelichte afbeelding:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *