Italië schaft Coronatest af voor gevacineerde en genezen reizigers1 min leestijd

Tripintroductie: Roadtrip door Italië

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Op dit moment heeft Italië een testverplichting voor reizigers binnen en buiten de Europese Unie. Deze testverplichting komt vanaf 1 februari 2022 te vervallen voor de meeste reizigers uit de EU. Tot en met 31 januari moeten alle reizigers die ouder zijn dan vijf jaar voor vertrek een negatief testbewijs tonen.

Geen Coronatest voor Italië

Voor reizigers die tussen de 14 dagen en 9 maanden geleden volledig gevaccineerd zijn, vervalt de testverplichting. Dit is ook het geval voor reizigers die minimaal 1 dag geleden een booster gehad hebben.

Voor reizigers die recent hersteld zijn van Covid-19 vervalt ook de testverplichting. Het bewijs mag niet ouder zijn dan zes maanden na de laatste positieve testuitslag.

Ben je ongevaccineerd en heb je ook geen herstelbewijs, dan vervalt de verplichte quarantaine van vijf dagen. Het is dan wel noodzakelijk om je voor vertrek te laten testen.  De meest recente voorwaarden om Italië binnen te reizen kun je vinden op Nederlandwereldwijd.

De laatste reisadviezen van de Nederlandse Overheid kun je hier vinden. Zo is o.a. het reisadvies voor Canada, Australië en Argentinië onlangs aangepast. Kijk voor vertrek ook altijd naar de laatste reisadviezen en inreisbeperkingen van het betreffende land. Voor de laatste vluchtstatus kun je op de website kijken van de luchtvaartmaatschappij.

Huidige reisadvies van Italië (Bron: website Nederland Wereldwijd)
Huidige reisadvies van Italië (Bron: website Nederland Wereldwijd)

Onlangs bezocht een van onze bloggers Rome tijdens een overstap waarbij hij ook de Premium Plaza Lounge bezocht heeft. Ook heeft hij een aantal bestemmingstips voor Italië, bijvoorbeeld voor Florence, Siena & San Gimignano.

Omslagfoto: InsideFlyer-MdTurck

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *