Review: Premium Plaza Lounge Rome Fiumicino Airport – Terminal 34 min leestijd

Review: Premium Plaza Lounge Rome Fiumicino Airport - Terminal 3

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Soms lopen plannen anders dan gedacht. Voor mijn city trip naar Kroatië zou ik rechtstreeks van Amsterdam naar Split vliegen met KLM. Helaas werd mijn vlucht de avond van tevoren geannuleerd. Een medewerker van de Flying Blue Platinum lijn heeft me geholpen om alsnog naar Split te gaan, echter wel met een overstap in Rome. Van deze overstap maakte ik goed gebruik door onder andere kort de stad in te gaan, waarna ik nog even kon ontspannen in de Plaza Premium Lounge Rome Fiumicino Airport. In deze review lees je mijn ervaringen over de Plaza Premium Lounge in Rome.

Overstap in Rome

Mijn KLM vlucht vanuit Amsterdam kwam aan bij Terminal 1 terwijl mijn vlucht naar Split vanaf Rome Fiumicino Airport vertrekt vanaf Terminal 3. Aangezien ik een lange overstap had ingebouwd, was het mogelijk om eerst de stad nog te bezoeken. Gelukkig ben je in ongeveer 30 minuten met de trein in Rome. De stad had ik al vaker bezocht, dus ik deze keer redelijk makkelijk mijn weg vinden.

Deze diashow vereist JavaScript.

Heb je Rome nog niet eerder bezocht? Bereid je dan goed voor op wat je in je overstaptijd wilt bezoeken. Zelf had ik een overstap van 6 uur. Je hebt dan +/- 3 uur de tijd om wat te zien van Rome, een selfie te maken bij de Trevifonteinen en desgewenst nog een pizza naar binnen te werken.

Wandel bijvoorbeeld deze route waarbij je flink wat hoogtepunten in deze mooie stad kunt bezoeken.

Wil je meer tips van Rome, lees dan deze bestemmingstips over Rome op InsideFlyer.

Reis je alleen met handbagage? Dan zou je deze mee kunnen nemen in de trein en op het station Roma Termini in de bagagekluizen stallen tegen een kleine vergoeding. Het bagagedepot is vlakbij het perron waar de trein vanaf het vliegveld aankomt.

Bagagedepot op Roma Termini

Bij terugkomst op het vliegveld wandel je naar Terminal 3. Je passeert hier de security waarna je kunt gaan shoppen bij de vele winkels in deze terminal. Ga je met de roltrap naar boven dan kom je bij de foodcourt uit. Hier is ook de Plaza Premium Lounge Rome te vinden. Reis je door naar een niet-Schengenland, houd er dan rekening mee dat je nog langs de paspoortcontrole moet.

Deze diashow vereist JavaScript.

Toegang Plaza Premium Lounge Rome Fiumicino Airport

In deze review lees je hoe je toegang krijgt tot de Plaza Premium Lounge op de luchthaven van Rome Fiumicino. Met de roltrap of lift kom je dus boven bij de foodcourt waar je naast verschillende restaurants ook de ingang van de Plaza Premium Lounge Rome kunt vinden. Je kunt op verschillende manieren toegang krijgen tot de lounge.

  1. Toegang koop je online, vanaf €36,-, voorafgaand aan je reis via Premium Plaza Lounges of bij de ingang.
  2. Je krijgt toegang met een DragonPass of als je American Express Centurion & Platinum kaarhouder bent.
  3. Vlieg je Business Class bij een aangesloten airline, dan heb je ook kosteloos toegang tot de lounge.
  4. Heb je een elite plus status bij een loyaliteitsprogramma zoals bij Flying Blue of Miles & More dan heb je ook kosteloos toegang tot de lounge.

Review: Premium Plaza Lounge Rome Fiumicino Airport - Terminal 3

Bij aankomst toon je dus een van bovenstaande zaken om toegang tot de lounge te ontvangen. Hierna wandel je de lounge in.

Ontspannen

De Plaza Premium Lounge op de luchthaven van Rome heeft een flink oppervlak waar je een plekje kunt vinden. Je hebt bij het raam uitzicht over de verschillende gates en start- en landingsbaan. Review: Premium Plaza Lounge Rome Fiumicino Airport - Terminal 3

Er zijn hier veel comfortabele fauteuils geplaatst. Tussenin zijn er tafeltjes waar je je hapje en drankje kunt plaatsen. Ook zijn er verschillende aansluitpunten om je apparaten op te laden.

Review: Premium Plaza Lounge Rome Fiumicino Airport - Terminal 3

In het midden van de lounge is een mooie bar met tafeltjes met stoelen en banken.

Review: Premium Plaza Lounge Rome Fiumicino Airport - Terminal 3

Het geheel is modern, strak en sfeervol ingericht. Er is gewerkt met rustige kleuren en fijne materialen voor een goed comfort.

Deze diashow vereist JavaScript.

Wil je jezelf opfrissen, dan kan dat in een van de douches. Hiervoor moet je je bij de receptie aanmelden. Ook is er een toiletruimte aanwezig in de lounge. Dat vind ik altijd positief, aangezien het ook voorkomt dat je hiervoor de lounge moet verlaten.

Eten & Drinken

Bij de bar is een buffet aanwezig waar je zelf kleine gerechtjes kunt pakken.

Deze diashow vereist JavaScript.

Ook zijn er verschillende dranken te vinden. Alcoholische dranken kun je bij de bar bestellen. Heb je zin in een grotere maaltijd, dan kun je dit via een speciale website bestellen. Je scant daarvoor de QR-code bij je tafel en kunt hierna het gewenste eten bestellen. De maaltijden zijn van goede kwaliteit en vers. Er is ook een wand waar je kleine broodjes en salades kunt pakken. Hier is ook een automaat voor warme dranken te vinden. Al met al het aanbod en de kwaliteit van het eten en drinken zeer goed.

Beeldmateriaal: InsideFlyer – MdTurck

Overzicht

Publicatie Datum

29 January 2022

Voordelen

- Vriendelijk personeel.
- Prima aanbod aan eten en dranken.
- Aanwezigheid van douches.
- Uitzicht over gates en start- en landingsbaan.
- Comfortabele zitplekken.

Nadelen

- Toegangsvereisten zijn niet zichtbaar, waardoor je bij de balie moet vragen of je kosteloos naar binnen kunt.
- Het was niet heel duidelijk dat je via een QR-code een menu kon openen en andere maaltijden kunt bestellen.

Sfeer

Service

Ruimte

Voorzieningen

Eten+Drinken

Value

Algemene Waardering

Conclusie

De Plaza Premium Lounge op de luchthaven van Rome Fiumicino is een aangename lounge. Er zijn veel comfortabele zitplaatsen te vinden. Ofwel in een van de fauteuils, banken of stoelen rondom de bar. Ook is er een ruim aanbod aan eten en drinken beschikbaar dat van een goede kwaliteit is. Je kunt denken een typisch Italiaanse gerechten zoals lasagne of lekkere nagerechten.
In de lounge zijn er douches aanwezig waar je jezelf kunt opfrissen. Het totale plaatje is compleet: fijne sfeer, goed eten en veel comfort. De Plaza Premium Lounge in Rome is dan ook zeker de moeite om te bezoeken tijdens je overstap op de luchthaven.

4 min leestijd">
4.1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *