Vliegen vanaf Frankfurt, waarom niet?

Frankfurt airport

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Als we  willen vliegen denken Nederlanders vaak alleen aan Amsterdam-Schiphol en Belgen aan Brussel-Zaventem als vertrekpunt. Maar, koopjesjagers als we zijn, willen we best vanaf een andere luchthaven te vertrekken als dat een leuke besparing oplevert. Zo vertrekken Nederlanders soms vanaf Antwerpen, Brussel of Düsseldorf om goedkoper met KLM, of een maatschappij die gewoonweg Amsterdam (AMS) niet aandoet, te vliegen. Qatar Airways en Thai Airways zijn voorbeelden van maatschappijen die wel vanaf Brussel vliegen, maar niet vanaf Amsterdam. Belgen die Singapore Airlines of Kenya Airways willen vliegen, zullen daarvoor naar Amsterdam of Parijs moeten.

Frankfurt Flughafen

Maar er is nog een optie: als startpunt van een vliegreis wordt Frankfurt (FRA) vaak vergeten, maar ook dit vliegveld biedt mogelijkheden qua maatschappijen en bestemmingen. Vliegen met het Japanse JAL, Zuid-Koreaanse Asiana Airlines of met South African Airways? Vanaf Frankfurt kan het. Ook kan het zijn dat de prijs vanaf Frankfurt gewoon beter is, of de vliegtijden gunstiger.

Met de trein is Frankfurt Airport verrassend snel en comfortabel te bereiken. Vanaf Amsterdam Centraal ben je er al 3 uur en 46 minuten met de Duitse ICE trein, zonder overstap. Vanaf Brussel-Midi is het een uur korter: in 2 uur en 50 minuten  ben je er per rechtstreekse ICE trein. Prijzen variëren, maar het goedkoopste tarief is zowel vanuit Amsterdam als Brussel €39 per enkele reis.

Frankfurt airport station

Tickets zijn te boeken op de websites van de Nederlandse of Belgische spoorwegen:

– Nederland: www.nsinternational.nl
– België: www.b-europe.com

Airport Hotels

Afgelopen zomer vertrok ik vanaf Frankfurt airport met een vlucht van Thai Airways naar Bangkok met de gloednieuwe Airbus A380 (klik hier voor de review van deze vlucht). De vlucht vertrok aan het begin van de middag, en in plaats van ’s morgens vroeg met de trein naar de Frankfurt af te reizen, besloot ik de avond ervoor al te gaan en een nacht in een airport hotel te slapen. Toevallig had IHG een Pointbreaks promotie bij Holiday Inn Frankfurt Airport voor maar 5000 punten, dus de keuze was snel gemaakt.

Zoals bij alle grote luchthavens is de keuze voor airport hotels in Frankfurt ruim. De meeste hotels bieden shuttle services aan vanaf en naar het vliegveld. Zo ook Holiday Inn Frankfurt Airport. Bij aankomst op het station Frankfurt-Flughafen is het wel iets verder lopen dan op Schiphol. Na een wandeling door een lange tunnel kom je uit in de terminal. Om de hotel shuttles te vinden, moet je naar AANKOMST A lopen.

Hotel Shuttles bij Aankomst A
Hotel Shuttles bij Aankomst A

Met de roltrap naar beneden, en daar staat aangegeven welke uitgang je moet hebben om de hotel shuttles te vinden. Daar is het wachten tot de shuttle langskomt, er was voor zover ik kon zien geen dienstregeling. Maar er kan ook contact gezocht worden met het hotel, waarbij met een soort intercom gebeld kan worden met de hotelreceptie. Korte tijd na het contact komt dan het busje, en in mijn geval was ik minder dan een kwartier later in het Holiday Inn.

Contact met hotel - Frankfurt Airport
Contact met hotel – Frankfurt Airport
Holiday Inn Frankfurt Airport
Holiday Inn Frankfurt Airport

Conclusie

Bij het zoeken naar vliegtickets zou ik zeker Frankfurt niet vergeten als optie! Je moet wel incalculeren dat je extra tijd kwijt bent om op het vliegveld te komen en extra geld voor de trein en, eventueel, een hotel. Maar als je er een goedkoper ticket, of een vlucht die je anders niet zou kunnen boeken, aan overhoudt, is het zeker de moeite waard, en goed te doen. En een beetje extra avontuurlijk is het zeker!

Frankfurt Airport
Frankfurt Airport (foto: Fraport AG)

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *