AAdvantage awards boeken naar het Midden-Oosten7 min leestijd

Aadvantage

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Je kunt met veel verschillende frequent flyer programma’s award vluchten boeken naar het Midden-Oosten. Zo heb je bijvoorbeeld Flying Blue waarmee je een mooi Promo Reward ticket kunt boeken in de KLM of Air France business class. Ook zijn er de Miles & More Mileage Bargains. In dit artikel wil ik jullie uitleggen hoe je award vluchten kunt boeken met AAdvantage miles en waarom dit zo aantrekkelijk is vanuit Nederland.

Over AAdvantage

AAdvantage is het frequent flyer programma van American Airlines. Deze maatschappij is lid van de Oneworld alliantie en je kunt dus miles sparen als je met een Oneworld partner vliegt. Daarnaast is American Airlines een partner van Etihad en daardoor kun je ook miles verdienen en besteden op Etihad vluchten.

aadvantage, miles, verdienen, award vluchten
Alle partners van American Airlines waar je miles op kunt verdienen en besteden.

Tot 2016 was AAdvantage een van de meest aantrekkelijke frequent flyer programma’s. Tot die tijd kreeg je nog 100% miles op de laagste economy class tarieven. Lang leve de oude goede tijden! Je hoefde niet een minimum bedrag te spenderen om elite status te krijgen en daardoor kon je alweer heel snel 40.000 miles sparen om je volgende first class vlucht met Etihad op de A380 te boeken. In 2016 kwam er echter een mega devaluatie in het AAdvantage programma waardoor veel frequent flyers overgestapt zijn naar de Executive Club van British Airways.

Miles verdienen

Zelf heb ik vorig jaar nog wel een flink aantal miles gespaard in AAdvantage, zelfs na de devaluatie. Ik boekte namelijk verschillende keren een Premium Economy vlucht met British Airways naar onder andere New York, Dubai en Oman. Door mijn Platinum status kreeg ik toch nog een behoorlijk aantal miles bijgeschreven in verhouding tot wat ik voor mijn ticket had betaald. En natuurlijk kun je met een mooie error fare in business class ook nog een behoorlijk aantal miles sparen. In dit artikel wil ik me echter meer richten op het spenderen van AAdvantage miles.

American Airlines, advantage, miles
In de T klasse kun je toch nog voor weinig geld 100% miles krijgen op premium economy tarieven.

Miles besteden

Er zijn talloze manieren om je AAdvantage miles te besteden. De belastingen zijn vaak laag en je hebt de keuze uit maatschappijen zoals Qatar Airways, Etihad, Cathay Pacific, Japan Airlines en Qantas. Zelf besteedde ik dit jaar nog 60.000 AAdvantage miles om in first class te vliegen van Melbourne via Singapore en Hong Kong naar Tokyo met Qantas en Cathay Pacific.

Bright spot vanuit Nederland

Er mag dan wel een devaluatie hebben plaatsgevonden in 2016, toch kan het nog aantrekkelijk zijn om voor weinig AAdvantage miles een business class ticket te boeken naar het Midden-Oosten. En dan spreken we ook over landen zoals India, Nepal, Bangladesh en Sri Lanka. Je boekt een enkele reis vanuit Amsterdam voor slechts 42.5000 miles in business class.

Dat is veel minder miles dan bij Flying Blue, MileagePlus, Miles & More, Krisflyer en noem het maar op! Daar komt nog bij dat je maximaal 4 segmenten mag boeken op een award ticket. Je kunt dus van Amsterdam via Doha, New Delhi en Mumbai vliegen naar Sri Lanka zonder daar miles voor bij te betalen. Daarbij mag je de gevlogen afstand met maximaal 25% overschrijden. Je betaalt natuurlijk wel de extra belasting op de vlucht.

advantage, American Airlines, award
4 award vluchten in business class voor 42.500 miles is een prima deal!

Award beschikbaarheid vinden

In tegenstelling tot bijvoorbeeld MileagePlus of Flying Blue, kun je op de award boeking tool van AAdvantage niet voor elke airline partner award beschikbaarheid vinden. Je dient hiervoor andere frequent flyer programma’s te raadplegen om award beschikbaarheid te vinden om je vlucht te kunnen boeken met je AAdvantage miles. Voor elke Oneworld partner doe je dit op de award boeking tool van British Airways. Stel je wilt bijvoorbeeld Qatar Airways vliegen van Doha naar Amsterdam in business class op de Boeing 777 met QSuites, ergens in juni volgend jaar. Qatar is lid van Oneworld, maar de award beschikbaarheid kun je niet vinden bij AAdvantage. We gaan hiervoor naar British Airways en nadat we alle gegevens hebben ingevoerd zien we het volgende resultaat.

award, executive club, aadantcge, award ticket, business class, vliegen

We vinden award beschikbaarheid voor zaterdag 8 juni. Als je beschikbaarheid vindt op de website van British Airways, zou je deze vlucht dus kunnen boeken met AAdvantage miles. Ook de belasting voor deze vlucht is dan hetzelfde.

Tot zover de Oneworld partners, maar wat als we een vlucht met Etihad willen boeken? Daarvoor dienen we beschikbaarheid te zoeken op de award boeking tool van Etihad Guest. In onderstaand voorbeeld zoek ik naar een award vlucht in business class op de A380 van Abu Dhabi naar Londen-Heatrow.

etihad, etihad guest, vluchten, business class, award

Je dient hiervoor te controleren of er beschikbaarheid is onder ‘Guest Business’. De belastingen zijn hier AED 680 (ongeveer € 163) en ook deze betaal je als je een award boeking maakt met je AAdvantage miles. Zoals al eerder gezegd kun je maximaal 4 vluchten boeken op een award. De truc is dus om een mooi award in elkaar te knutselen met deze award boeking tools en de belastingen natuurlijk zo laag mogelijk te houden.

Vluchten boeken

Als je dan eenmaal een mooi award ticket in elkaar hebt geknutseld, kun je naar een van de AAdvantage call centers bellen. Gebruik hiervoor Skype, bellen naar de VS is gratis en voor call centers in andere landen betaal je slechts een paar euro voor een telefoongesprek. Ik raad aan om alle vluchtnummers en tijden op te schrijven en vervolgens te vragen of ze deze vluchten voor je willen boeken. Dat is de snelste manier en hierdoor hoeft een telefoongesprek nooit langer dan 20 tot 30 minuten te duren.

 

Skype gratis bellen
Met Skype bel je goedkoop naar het buitenland.

Als de medewerker aan de telefoon eenmaal alle vluchten heeft gevonden, wordt je op de hoogte gebracht van het totale aantal miles en belastingen. Daarna kun je de boeking volledig afmaken en is het boekingsproces afgehandeld. Je kunt je vlucht daarna nog wijzigen door bijvoorbeeld op een ander tijdstip te vertrekken. Zolang de vertrekdatum en vertrek- en eindbestemming maar hetzelfde blijven.

Qatar First Class op A380 voor 50.000 avios

Nu kun je met AAdvantage miles mooie award tickets in elkaar zetten. Bij dit programma wordt het benodigde aantal miles berekend aan de hand van zones en daardoor ligt het aantal benodigde miles vaak vast. Bij de Executive Club van British Airways wordt het benodigde aantal miles echter berekend op de afstand die je vliegt en daardoor kan het soms aantrekkelijker zijn om avios in te zetten voor een zelfde vlucht. Bij de Executive Club is de truc om vooral te zoeken naar routes die net onder een bepaalde afstand vallen. Frankfurt-Doha is er hier een van. De afstand ligt namelijk net onder de 3,o00 miles en daardoor kost een business class ticket slechts 37.500 avios.

avios, award
Een aantrekkelijke route om je avios op in te zetten.

Nog mooier wordt het als Qatar Airways vanaf 31 maart 2019 de A380 met first class inzet op deze route! Lees hierover meer in dit artikel. Een vlucht kost 50.000 avios en dit is zeker een mooie manier om ze te besteden. Je dient natuurlijk wel eerst in Frankfurt te komen. Vanaf Amsterdam vlieg je zowel met KLM als Lufthansa retour vanaf € 100,-. En voor nog minder geld reis je comfortable in nog geen 3 uur met ICE International rechtstreeks naar de luchthaven van Frankfurt.

avios, first class, qatar airways, a380
50.000 avios voor een vlucht met Qatar Airways in first class op de A380 vanaf Frankfurt is zeker een prima deal!

Conclusie

In dit artikel heb ik uitgelegd hoe je veel waarde kunt halen uit AAdvantage miles door een business class award ticket van 42.500 miles te boeken naar de zone Midden-Oosten. Door wat te spelen met de award boeking tools van British Airways en Etihad kun je voor weinig miles en geld leuke tickets in elkaar knutselen.

Wat vind jij van deze mogelijkheden om business en first class vluchten te boeken? Heb je vragen over het boekingsproces of beschikbaarheid vinden? Laat het hieronder weten in de comments of breng een bezoekje aan ons forum.

Beeldmateriaal: American Airlines, British Airways, Etihad, Great Circle Mapper, Skype

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *