Welke Fifth Freedom Flights vliegt LATAM?3 min leestijd

Aandelen LATAM defintief in handen van Delta

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Ken je ze nog, de Fifth Freedom Flights? Dat zijn vluchten die nog een extra tussenstop hebben waarbij reizigers kunnen instappen en uitstappen. KLM vliegt bijvoorbeeld van Amsterdam via Singapore naar Bali Denpasar. In Singapore kunnen reizigers uitstappen en nieuwe reizigers instappen. Het stuk van Singapore naar Bali is de Fifth Freedom Flight. LATAM, de Chileense luchtvaartmaatschappij, heeft ook enkele Fifth Freedom Flights. LATAM is onderdeel van OneWorld. Het kan dan ook interessant zijn om de vaak voordeligere Fifth Freedom Flights te boeken en op deze manier gemakkelijk punten te sparen voor het betreffende loyaliteitsprogramma.

Toevoeging: LATAM is géén onderdeel meer van OneWorld. Daarover kun je hier en hier meer lezen.

Maatschappijen met Fifth Freedom Flights

Op InsideFlyer schreven we eerder al over andere maatschappijen met Fifth Freedom Flights (FFF), namelijk:

Review: KLM World Business Class - Boeing 787-10 Dreamliner
World Business Class in de nieuwe Boeing 787-10 Dreamliner

Lima – New York JFK

Ook OneWorld Partner LATAM heeft enkele interessante Fifth Freedom Flights. Een daarvan is de vlucht vanuit Lima naar New York JFK. Vlucht LA530 vertrekt dagelijks vanuit Santiago de Chili (SCL) naar New York JFK. De vlucht heeft een tussenstop op de luchthaven van Lima (LIM) in Peru. Vanuit Lima start de Freedom route naar New York. Op dit moment vliegt LATAM met een Boeing 787-9 op deze route. Ook de terugweg is mogelijk te vliegen met vlucht LA 531. In de Boeing 787-9 van LATAM kunnen 313 reizigers meer. 283 in de Economy Class en 30 in Premium Business Class. Ticketprijzen starten op dit moment vanaf ongeveer €650,- in Economy en €2500 in Business Class, voor een retour.

Auckland – Sydney

Vanuit Santiago de Chili vliegt LATAM naar Sydney met een tussenstop in Auckland, Nieuw-Zeeland. De tussenstop in Auckland duurt ongeveer twee uur en 30 minuten. Onder vluchtnummer LA801 vertrekt de vlucht naar eindbestemming Sydney. Ook de andere kant op voert LATAM deze Fifth Freedom Flight uit. Het is zeker interessant om Australië met Nieuw-Zeeland te combineren in een reis.  Met deze Fifth Freedom Flight is dat ook nog eens interessant. Een retour in Economy kost je ongeveer €250,-. In Business Class kost het je iets meer, zo’n €540,-. De vlucht van Auckland naar Sydney is een ochtendvlucht, de retourvlucht is een middaglucht.

Welke Fifth Freedom Flights vliegt LATAM?

Frankfurt – Madrid

Al vaker is er over deze Fifth Freedom Flight geschreven; de vlucht van Madrid naar Frankfurt en retour. Dit omdat de vlucht in Business Class soms erg voordelig is. De aanbieding kun je onder andere in dit artikel teruglezen. Ook kun je een review van deze vlucht in Business Class op InsideFlyer teruglezen, klik daarvoor hier.

Van Madrid naar Frankfurt en terug dus, dat kan op vluchtnummer LA705 en LA704. Retour kun je hem in Business Class voor zo’n €160,- boeken. Interessant om nog wat punten binnen het loyaliteitsprogramma van OneWorld te sparen misschien. Check de vluchten hier via Google Flights. De vlucht van Madrid naar Frankfurt vertrekt om 15.00 en komt om 17.35 aan. De terugvlucht vertrekt om 19.25 en arriveert in Madrid om 21:55.

LATAM, Business Class, Frankfurt, Madrid, Oneworld
De LATAM business class stoelen op een 787-8 Dreamliner.

Sao Paulo – Tel Aviv

Zoek je een leuke bestemming in de buurt van Brazilië of juist Israel? Check de vluchten tussen Sao Paulo en Tel Aviv eens. Tussen deze twee bestemmingen vliegt LATAM ook een Fifth Freedom Flight met een Boeing 787. Prijzen voor een retourvlucht in Economy Class starten rond de €750,-. Vlucht LA712 vertrek om 22:40 uit Sao Paulo en landt bijna 14 uur later in Tel Aviv om 17:25. De retourvlucht vertrekt om 19:25 vanuit Tel Aviv en komt aan om 05:45 de volgende ochtend. Hierna zal men doorvliegen naar thuisbasis Santiago de Chili in Chili. Vluchten worden uitgevoerd op maandag, woensdag en zaterdag.

Welke Fifth Freedom Flights vliegt LATAM?

LATAM heeft dus ook enkele Fifth Freedom Flights. Niet allemaal even interessant qua tarieven. Maar bijvoorbeeld tussen Madrid en Frankfurt wel een leuke vlucht.

Welke vlucht zou jij wel eens willen boeken met deze maatschappij?

Beeldmateriaal: LATAM, M.dTurck, Goffe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *