Review: Ibis Styles Osaka4 min leestijd

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Tijdens mijn reis door Japan verbleef ik in diverse hotels. Eén daarvan was het Ibis Styles Osaka. Persoonlijk ben ik wel fan van Ibis Styles. Je krijgt namelijk altijd een redelijk moderne kamer met goede faciliteiten. Denk bijvoorbeeld aan wifi en een gratis ontbijtbuffet. Bovendien is dit drie sterren hotel centraal gelegen in Dotonbori, Osaka. In dit artikel lees je mijn ervaringen met het Ibis Styles in Osaka, Japan.

Zuid-Korea, China, Japan en Taiwan

Mijn bezoek aan Osaka was onderdeel van een grotere reis door drie landen, met tussenstops in China. Eerst bezocht ik per trein het bijzondere Zuid-Korea. Daarna maakte ik een tussenstop in China, waar ik onder andere metropool Shanghai en waterstad Suzhou bezocht. Daarna reisde ik verder naar het authentieke Japan. Hier ging ik natuurlijk naar Tokyo, maar ook bezocht ik Kyoto, Osaka en Shizuoka.

Locatie

In Osaka verbleef ik in het Ibis Styles Osaka Namba. Dit hotel is gelegen in de wijk Dotonbori. Belangrijke bezienswaardigheden zijn gemakkelijk vanuit het hotel te verkennen. Ook zijn er veel winkelcentra in de buurt. Openbaar vervoer is ook vlakbij aanwezig. Station Namba is ongeveer tien minuten wandelen. Vanuit daar ben je bijvoorbeeld in tien minuten bij het Osaka Castle. Osaka International Airport is ongeveer 30 minuten verwijderd van het hotel.

De wijk Dotonbori komt in de avond pas echt tot leven
De wijk Dotonbori komt in de avond pas echt tot leven

Ontvangst

De ontvangst bij dit hotel is goed. Het Le Club AccorHotels Platinum lidmaatschap wordt hier ook geaccepteerd. Dat is dus niet het geval bij alle hotels van AccorHotels in Azië. Sommige hotels vallen namelijk niet onder het Le Club AccorHotels programma. We worden hier zelfs meerdere malen bedankt voor onze loyaliteit aan AccorHotels. We krijgen gratis een vroege check-in. Normaal is dit vanaf 14.00 uur, maar wij konden al ruim eerder terecht. Ook was een kamerupgrade mogelijk.

Kamer

Het hotel heeft diverse kamertypen, in totaal zijn er 343 kamers. Er is een Standard Room, Standard Plus,  Superior Room en een Deluxe Room. Ook kun je kiezen voor een traditionele Japanse Tatami kamer met futon bedden. Die laatste hebben we aan ons voorbij laten gaan en we kozen voor de Standard Room. Door de Platinum status werd er een gratis upgrade gegeven naar een Superior Room.

De kamer is van een prima formaat en voorzien van ofwel een groot tweepersoonsbed of twee eenpersoonsbedden. De badkamer is standaard, maar netjes en voorzien van de gebruikelijke amenities. In de kamer zijn een waterkoker en thee aanwezig. Er is een bureau met stoel om aan te werken. Ook is er een televisie met internationale zenders.

Superior Room in het Ibis Styles Osaka
Superior Room in het Ibis Styles Osaka

Faciliteiten

Het hotel heeft ook vijf vergaderzalen met een maximale capaciteit van 70 personen. Voor bijvoorbeeld vergaderingen of feesten. Er is ook een parkeergarage voor hotelgasten. Hier heb ik geen gebruik van gemaakt tijdens mijn verblijf in Osaka. Ik reisde namelijk met het openbaar vervoer.

In het hotel is een restaurant dat voornamelijk wordt gebruik voor het ontbijtbuffet. Bij Ibis Styles is het ontbijt inbegrepen in de prijs, zo ook in dit hotel. Het ontbijt is een mix van de Japanse en Aziatische keuken. Het is beperkt, maar naar mijn mening van prima kwaliteit.

Door het Platinum lidmaatschap werd er speciaal een plekje gereserveerd bij het raam. Ook werden we meermaals bedankt voor ons lidmaatschap en loyaliteit. Dit was ietwat overdreven, maar door de Japanse medewerkers welgemeend. Men leek namelijk echt blij met het bezoek.

Ontbijtbuffet in het Ibis Styles Osaka
Ontbijtbuffet in het Ibis Styles Osaka
Een gereserveerde tafel voor Le Club AccorHotels leden
Een gereserveerde tafel voor Le Club AccorHotels leden

Service en prijs

De prijzen voor een hotelovernachting in Japan kunnen erg hoog zijn. Het Ibis Styles Osaka vond ik redelijk geprijsd. Een overnachting begint bij 80 euro, maar kan oplopen tot meer dan 250 euro. Uiteraard is dit afhankelijk van de periode waarin je verblijft. Denk bijvoorbeeld aan nationale feestdagen.

Artikelenserie

Dit artikel is onderdeel van een serie artikelen die ik schrijf over mijn reis naar Zuid-Korea, China, Japan en Taiwan. Per bestemming zal ik een apart reisverslag schrijven. Ook zal ik de hotels en lounges reviewen. Hieronder een overzicht van alle artikelen binnen deze serie:

Overzicht

Publicatie Datum

5 November 2018

Voordelen

- Centraal gelegen in de wijk Dotonbori
- Goede verbinding met OV
- Erkenning van Le Club AccorHotels status

Nadelen

- Prijs kan oplopen in piekperiodes
- Geen fitnessruimte of andere ontspanningsfaciliteiten
- Beperkt ontbijt

Locatie

Ontvangst

Kamer

Faciliteiten

Ontbijt

Service

Prijs

Algemene Waardering

Conclusie

Goed hotel voor een redelijke prijs, gelegen in het centrum van Osaka vlakbij het OV. Het ontbijt is inbegrepen in de prijs. De wijk Dotonbori is perfect om in de avond te verkennen. Dan komt de wijk pas echt tot leven. De medewerkers van het hotel zijn erg vriendelijk.

4 min leestijd">
3.4

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *