Overzicht: korting op je hotel met speciale tarieven5 min leestijd

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

De zoektocht naar een goedkope hotelovernachting kan soms een jungle aan opties opleveren waar je kan boeken en tegen welke tarieven. Soms zitten de beste tarieven ook ‘verstopt’. Daarom zal dit artikel een overzicht bieden met tips en tools om te besparen op je hotelverblijven!

Vergelijkingsites

Juist omdat er zoveel aanbieders zijn van hotelovernachtingen, zijn er ook veel vergelijkingssites actief die de verschillende boekingsopties vergelijken. Ik begin zelf altijd met zoeken op Hotelscombined.nl en Trivago. Deze vergelijken zowel grote als kleine boekingssites, bieden zowel keten als individuele hotels aan, geven soms ook de tarieven als je direct zou boeken en je kunt op veel verschillende criteria filteren. Heb je nog geen specifiek hotel op het oog, dan kan je met deze sites tot een short list komen.

Hotelscombined.com Sir Savigny Berlin detail

Member rates – boek direct!

Als ik eenmaal een (selectie van) hotel(s) heb gevonden op vergelijkingssites, dan begint het zoeken naar de laagste prijs. Meestal kan je namelijk nog eens extra besparen op de tarieven die een vergelijkingssites presenteert. Bijna alle grote ketens bieden namelijk ‘member rates’ aan of speciale tarieven als je direct boekt. Zo willen ze stimuleren dat je niet bij een third party website boekt, waar ze namelijk commissie aan verschuldigd zijn. Hier vind je artikelen over de member rates bij de grote ketens: IHG, Hilton HHonors, AccorHyatt. Ook andere ketens zoals Best Western, Club Carlson, NH Hotels, SPG, Marriott e.d. bieden deze tarieven aan. Je hoeft hier alleen maar (gratis) lid van te worden/zijn van het loyaliteitsprogramma en je bespaart soms tot wel 10% extra. Meestal krijg je ook nog extra voordelen, zoals gratis internet, als je direct boekt. Ga dus bij ketenhotels zeker even zoeken naar de tarieven als je direct boekt. De besparingen verschillen van enkele euro’s tot tientjes. Vaak geldt wel dat ledentarieven niet flexibel zijn, maar dit verschilt per hotel. Ook moet je er rekening mee houden dat je geen gegarandeerde elite voordelen krijgt en geen punten als je via een derde partij boekt.

Club Carlson Members Only Rate

Maar ook bij niet-keten hotels willen er wel eens lagere tarieven zijn of extra voordelen als je direct bij het hotel boekt. Ga dus ook zeker even naar de site van een individueel hotel en controleer daar de prijs. Soms zijn er ook speciale tarieven of arrangementen te vinden.

Ondanks dat bijvoorbeeld Best Western een keten is, opereren bijna alle hotels vrijwel zelfstandig. Uit ervaring weet ik dat je vaak goedkopere tarieven rechtstreeks bij hotel vindt, of via de specifieke Best Western website van het land waarin het hotel zich bevindt, dan via de globale site.

AAA rates

Op veel boekingssites kun je in de search engine ‘AAA/CAA rate’ kiezen. Dit zijn speciale tarieven voor leden van automobielclubs, in Nederland de ANWB. Of deze tarieven worden aangeboden verschilt erg per land of zelf hotel. In de regel geldt wel dat ze in de VS en Canada beschikbaar zijn. Hiermee krijg je vaak 10-20% korting op de best available rate. Afhankelijk van de locatie kan het AAA tarief flexibel of niet flexibel zijn. Zeker als je kort voor je verblijf boekt kan je hier zeker mee besparen! Kijk voor meer info hier (klik).

show your card
Met je ANWB kaart kom je ook in aanmerking voor AAA korting

Soms zijn er ook nog andere speciale tarieven die korting bieden als je met een speciale code of via een speciale webpagina boekt. Bijvoorbeeld bij Hilton de Gold Medal en MVP rates. De voorwaarden en beschikbaarheid kunnen van tijd tot tijd verschillen. Houd daarom ook zeker de frontpage van Insideflyer in de gaten voor de laatste updates over promotie tarieven.

Best Rate Guarantee

Omdat elke site of hotelketen zoveel mogelijk klanten wil, bieden ze vaak een best rate guarantee aan om reizigers te overtuigen van de beste prijs. Vind je elders een goedkoper tarief? Dan wordt de prijs aangepast en krijg je meestal nog wat extra’s (soms zelfs een gratis overnachting!). De voorwaarden verschillen wel erg per programma, dus lees die goed door. Hier vind je meer uitleg over BRG’s.

Spaarprogramma’s

Boek je vaak niet-ketens hotels, dan kun je soms ook gebruik maken van spaarprogramma’s van boekingssites zoals hotels.com of Expedia. Hierbij spaar je punten die je daarna kunt inruilen voor cash korting op een volgend verblijf! Vaak is dit veel flexibeler dan een loyaliteitsprogramma van een hotelketen, en je hebt natuurlijk veel meer keuze. Zelf ben ik fan van Expedia Rewards. Een handleiding hierover vind je hier. Expedia biedt vaak ook extra korting aan, aan leden van het Rewards programma. Zorg dan ook dat je ingelogt als je naar een hotel zoekt! Ook als je via een vergelijkingssite zoals Trivago op Expedia terecht komt is de prijs soms nóg lager als je even inlogt. Dit geldt overigens ook voor andere sites zoals Booking.com of Hotels.com.

Expedia Rewards
Als je slim boekt heb je bij Expedia zo voor tientjes aan cash korting op je volgende verblijf!

Studentenkorting

Ben je student of werk je in het onderwijs? Dan heb je helemaal mazzel! Op alle overnachtingen kan je 10% rebate krijgen als je via Hotelscombined.nl naar een hotel zoekt. Dit geldt ook voor boekingen via de grote sites zoals Booking.com en Expedia. Extra korting dus! Hoe dit precies werkt lees je hier (klik).

Conclusie

Zoals je leest zijn er veel verschillende manieren om een goedkoper tarief te vinden. Dit kan soms ook wel een hele klus zijn. Wil je niet zoveel tijd kwijt zijn, dan zou ik altijd minimaal via Hotelscombined naar een hotel zoeken, dan direct bij de keten of boekingssite zoeken of er een ledenkorting is en eventueel nog kijken of een AAA rate goedkoper is.

Houd bij ketenhotels ook rekening met de kosten of gemis aan punten/voordelen/promoties als elite lid als je niet direct boekt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *