HHonors Leden Korting2 min leestijd

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Vrijwel alle hotels doen ontzettend hun best om klanten via hun eigen site te laten boeken. Voor boekingen via derde boekingssites, zoals booking.com of Expedia, moeten ze namelijk commissie betalen. Om directe boekingen te stimuleren bieden hotel vaak een Best Rate Guarantee of extra’s, zoals gratis internet (o.a. HHonors, SPG ). De nieuwste Hilton campagne ‘Stop Clicking Around’ belooft de laagste prijs met extra korting voor HHonors leden.

HHonors Discount Rate

De HHonors Discount rate is beschikbaar voor HHonors leden (lidmaatschap is gratis!) die direct bij de Hilton groep boeken en is geldig bij meer dan 4500 hotels wereldwijd van de familie. Vestigingen in China, Hong Kong, Macau en Taiwan zijn uitgesloten.

De korting komt op de website automatisch naar voren, ook als je niet ingelogd bent. Eventueel kan je tijdens het boeken lid worden om er gebruik van te maken.

Besparingen

De waarde van dit tarief verschilt erg per vestiging.

Bij het Hilton Dubai profiteer je een paar euro vergeleken met de Easy Cancellation rate. Met een AAA lidmaatschap (ANWB) bespaar je zelfs nog een beetje extra.

HHonors leden korting
Hilton Dubai

In het Conrad Dubai bespaar je al bijna een tientje per nacht, maar alweer is de AAA rate goedkoper. Echter, niet alle hotels bieden een AAA rate aan terwijl wel bijna alle hotels van de Hilton familie de HHonors Discount aanbieden.

HHonors leden korting
Conrad Dubai

Bij het nieuwe Hilton Schiphol bespaar je maar liefst €20 per nacht met de korting, en het is ook goedkoper dan het AAA tarief.

HHonors leden korting
Hilton Schiphol

Bij het Hampton Schiphol zijn de Advance Purchase, HHonors Discount en AAA rate zelfs gelijk. Wél is de HHonors Discount flexibel, in tegenstelling tot de Advance Purchase. Ook heb je natuurlijk geen AAA lidmaatschap nodig. Hier zou de HHonors Discount de beste optie zijn.

HHonors leden korting
Hampton Schiphol

Conclusie

Moraal van het verhaal: BLIJF VERGELIJKEN! De tarieven en kortingen verschillen erg per hotel. Bekijk daarom minimaal ook de AAA en Advance Purchase tarieven naast de Easy Cancellation en HHonors Discount rates. Houd hierbij wel rekening met de flexibiliteit om je verblijf te annuleren of aan te passen, die je inlevert bij een Advance Purchase. Verder zou ik blijven vergelijken met sites als Trivago en Hotelscombined. Boek je via deze sites, houd er dan wel rekening mee dat je geen punten verdient, Elite voordelen krijgt of bijvoorbeeld gratis internet.

 

Reacties

  1. RobertFB zegt

    Het lijkt erop alsof de grote hotelketens eindelijk een goed antwoord hebben gevonden op de ‘wurgcontracten’ die sites als booking hebben gehanteerd, waardoor het moeilijk, zo niet onmogelijk was goedkopere deals aan te bieden via andere wegen. Onderzoek heeft uitgewezen dat boeking sites ervoor hebben gezorgd dat de prijzen omhoog – in plaats van omlaag – zijn gegaan. Dat wordt nu (helaas maar een beetje) gecompenseerd door deze nieuwe “leden voordelen”, als korting, gratis WiFi, loyalty punten of miles. En inderdaad, de moraal van het verhaal is en blijft – vergelijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *