Nu ook Gratis Internet bij SPG

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Betalen voor internet is een grote ergernis onder reizigers.

Tot voor kort waren het vooral de ketenhotels die hoge prijzen hanteerden,  terwijl onafhankelijke hotels vaker gratis wifi aanboden om aantrekkelijk te zijn. Dit jaar zijn een aantal van de ketens wakker geworden, en zijn ze begonnen leden van hun loyaltyprogramma gratis internettoegang te geven. IHG was de eerste grote keten die gratis internet gaf aan al haar IHG Rewards Club leden – of je nou verbleef in het hotel of alleen even een kopje koffie in de lobby nam (zo schreven we eerder over gratis internet bij de Holiday Inn Express hotels van IHG (klik)). Daarna volgde ook Marriott met gratis internet voor haar Rewards leden mits zij direct bij Marriott hun verblijf boekte.

Starwood, met haar Starwood Preferred Guest programma (SPG), volgde deze week het voorbeeld van Marriott: alle leden van SPG krijgen gratis standaard internet in hotels van de Starwood keten, zolang ze hun verblijf maar boeken via SPG.com, de SPG app of de directe website van het hotel.

Gratis internet voor SPG leden
wie krijgt wat?

Met de nieuwe regeling biedt SPG nu twee soorten internet: standaard en premium. SPG Preferred leden (het basis level) die aan de boekingsvoorwaarden voldoen, krijgen gratis standaard internet, met de optie te upgraden naar premium. SPG Gold leden krijgen, als zij voldoen aan de boekingsvoorwaarden, premium internet naast hun welcome amenity. Als Gold leden niet via SPG boeken moeten zij nog steeds kiezen tussen internet, een drankje of bonuspunten. Platinum leden behouden gratis premium internet, waar beschikbaar.

De partners in de tabel omvatten ‘Crossover Rewards’ leden, eliteleden van Delta Skymiles en Emirates Skywards die vanwege onderlinge afspraken elite voordelen bij Starwood krijgen.

Gratis internet is natuurlijk een erg aangename uitbreiding van de voordelen – het loont nu zeker om via de juiste SPG kanalen te boeken, ook omdat ze een laagste prijs garantie hebben. Van de grote ketens bieden nu Hilton en Hyatt nog geen gratis internet. Ik ben benieuwd of zij deze trend volgen.

Hier (klik) vind je al onze artikelen (nieuws, promo’s en reviews) over hotels, onderverdeeld per keten.

[accordion][acc title=”De volledige voorwaarden van gratis internet bij Starwood hotels kun je hier raadplegen.”]

[/acc][/accordion]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *