IHG Member Rates

IHG Rewards Club logo

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Intercontinental Hotel Group, bekend van onder meer Holiday Inn en Crowne Plaza, lanceert speciale tarieven voor leden van haar IHG Rewards Club. Onder de noemer Your Rate by IHG® Rewards Club krijgen leden die direct boeken – via de IHG website, app of callcenter – toegang tot een speciaal tarief.

Uitrol

De IHG Member Rates zijn vanaf deze maand beschikbaar bij hotels in de America’s en Europa. Later dit jaar volgen Azië, het Midden-Oosten en Afrika.

Je kan het tarief vinden door op de IHG website de ‘best available rate’ te zoeken. Als je bent ingelogd krijg je als het goed is de IHG Member Rates automatisch te zien. Bij de hotels die ik heb gezocht is er zowel op de Advance Purchase als Flexible rate een ledenkorting. Dit kan oplopen tot enkele tientjes per nacht! Er is echter geen vast percentage dat alle hotels aanbieden.

IHG Reward Rates
Your Rate by IHG bij het Crowne Plaza Amsterdam

Trend

IHG is zeker niet de eerste keten die tarieven voor leden introduceert om daarmee direct boeken te promoten. Eerder deden bijvoorbeeld Hilton HHonors en Hyatt dit ook, al is het bij Hyatt niet wereldwijd beschikbaar. Grote hotelketens proberen klanten steeds vaker te overtuigen reiswebsites als Expedia of Booking.com te omzeilen omdat ze hier anders commissie aan moeten afdragen. Naast het aanbieden van speciale tarieven krijgen gasten vaak andere voordelen, zoals gratis internet bij onder andere IHG en SPG.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *