Expedia Rewards4 min leestijd

Expedia Rewards

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Iedereen zal Expedia wel kennen als boekingssite voor onder andere vliegtickets, hotels en pakketreizen. Boek je op de site dan kan je ook lid worden van Expedia+ Rewards en zo punten sparen. Deze kan je dan uitgeven aan korting op volgende boekingen! In dit artikel lees je meer over Expedia Rewards.

Expedia Rewards

Basics

Om lid te worden van Rewards moet je eerst een account aanmaken. Dat kan hier (klik). Vergeet niet het vinkje voor Expedia+ aan te tikken! Hierna spaar je automatisch Expedia+ punten bij elke boeking onder dat account aan de hand van het bestede bedrag via de volgende schema’s:

2 punten per EUR 1 die je besteedt aan hotels of pakketten met een hotel.
2 punten per EUR 1 die je besteedt aan activiteiten.
1 punt per EUR 5 die je besteedt aan vluchten. (bovenop je frequent flyer miles red.)
2 punten per EUR 1 die je besteedt aan huurauto’s.

Je kunt echter geen punten sparen bij zonvakanties. Op je boekingspagina en -bevestiging en online reisplan zie je het aantal punten dat je spaart en ook in je account kun je je saldo volgen. Punten worden 30 dagen na je verblijf of vlucht bijgeschreven. Als onderdeel van promoties kan dit langer duren. Boekingen die gemaakt zijn met een gastaccount komen niet in aanmerking en gespaarde punten vervallen na 18 maanden zonder activiteit. Je kunt zowel sparen en inwisselen bij boekingen voor iemand anders, zolang het op jouw account is geboekt.

Je gespaarde punten kun je vervolgens gebruiken voor korting bij meer dan 170.000 ‘Expedia Rate’ hotels. 3500 punten is een voucher van €25. Punten inwisselen kan hier (klik) . Hierbij gelden geen datumrestricties.

Alle leden komen bovendien in aanmerking voor de hotelprijsgarantie. Als de prijs van je overnachting wijzigt tot middernacht voor je overnachting krijg je het verschil terug als de voorwaarden gelijk zijn!

+VIP Hotels

+VIP hotels zijn meer dan 2000 speciaal geselecteerde hotels in het luxere segment op meer dan 200 bestemmingen wereldwijd die minimaal een 4/5 in de gastenscore hebben en uitstekende service bieden. Bovendien zijn je punten 2x zoveel waard als je ze besteedt bij deze hotels! 3500 punten is dus een korting van €50.

Expedia Rewards

Elite niveaus

Verblijf je een bepaald aantal nachten met Expedia boekingen, dan kan je kwalificeren voor Elite status; Expedia+ silver of gold die allebei met bepaalde voordelen komen. Je bereikt silver status bij 7 overnachtingen (van €50 of meer) of besteding van €5000 per kalender jaar. Gold is er voor reizigers die 15 nachten boeken of €10000 besteden. Je status blijft geldig het kalender jaar waarin je kwalificeert, het volgende jaar en tot en met 28 februari het jaar daarop!

Silver leden profiteren van voordelen zoals 10% bonuspunten, 250 bonuspunten bij +VIP Hotels, priority klantenservice via een speciaal telefoonnummer, een concierge service op sommige bestemmingen, exclusieve deals en ‘hotelvoorzieningen’ bij meer dan 100 +VIP hotels. Dit kan bijvoorbeeld late check-out, een welkomstdrankje of korting op de spa zijn.

Gold leden ontvangen dezelfde voordelen waarbij de puntenbonus 30% is, en de klantenservice 24/7 door een speciaal team wordt afgehandeld. Daarnaast komen gold leden in aanmerking voor kamerupgrades (duurdere/luxere categorie of een betere locatie binnen de geboekte categorie) bij check-in bij meer dan 1400 +VIP hotels op basis van beschikbaarheid.

Expedia Elite

Promoties

Naast de standaard spaaropties zijn er ook promoties waarbij je flink wat extra Expedia+ punten kan sparen. Boek je bijvoorbeeld via de Expedia app dan spaar je drievoudige basispunten! Verblijf je 6 nachten bij een +VIP hotel dan krijg je 10500 punten bonus met de stempelkaart! Daarnaast zijn er, ook voor basisleden, (korte) aanbiedingen waarbij je ledenkorting krijgt op hotels. Zo heb ik afgelopen vakantie honderden euro’s bespaar op een club kamer in Bali vergeleken met de andere goedkoopste aanbieder. Log daarom altijd in met je account als je hotelprijzen gaat bekijken en houd ook de nieuwsbrieven met acties in de gaten.

Conclusie

Houd er rekening mee dat als je elite status bij een hotelketen hebt, boeken bij Expedia meestal geen punten of voordelen in dat programma oplevert. Voor onafhankelijke hotels is Expedia wel een prima optie. Ze hebben vaak erg goede acties en ledenkortingen waarbij je extra bespaard. Blijf echter wel vergelijken. Geen enkele aanbieder is altijd de goedkoopste.

Lid worden van Expedia Rewards is zeker een must als je vaker bij de boekingssite een reis reserveert. Ik vraag me af hoe waardevol de elite voordelen van gold en silver zijn en of ze door de geselecteerde hotels worden aangeboden. Het is vervelend dat het niet precies duidelijk is welke hotels precies welke voordelen bieden. Ik denk ook niet dat bij de receptie aangeven dat je Expedia Gold bent een belletje doet rinkelen.

De spaaropties zijn daarentegen wel goed als je slim boekt met de app (3x punten) en je (van te voren!) aanmeldt voor promoties zoals de stempelkaart voor 10500 bonuspunten. Zo kan je redelijk snel korting verdienen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *