IHG Rewards Club najaar Accelerate3 min leestijd

najaar Accelerate

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

IHG Rewards Club najaar Accelerate, inleiding

Ook dit najaar heeft IHG weer een Accelerate actie, welke inmiddels online is gezet. De huidige Accelerate actie loopt pas op 31 augustus af, maar inschrijven voor de nieuwe najaar Accelerate kan al weer. En deze actie kan voor veel mensen interessant zijn om een mooi aantal punten binnen te halen. In dit artikel volgen de details.

IHG Rewards Club is het spaarprogramma van de Intercontinental Hotel Group. Hiertoe behoren onder andere Intercontinentel, Crowne Plaza en Holiday Inn (Express). Mocht je nog niet bekend zijn met het programma dan kun je hier een handleiding vinden.

Wat is de IHG Accelerate precies?

Normaal gesproken krijg je voor iedere hotelovernachting 10 IHG punten per uitgegeven dollar. Om je even een idee te geven van de waarde, geef ik hier een even een grove schets van het benodigde aantal punten:

5.000: Pointbreaks (een tijdelijke actie);

15.000 – 25.000: Holiday Inn Express hotels:

25.000 – 35.000: Holiday Inn hotels;

35.000 – 45.000: Crowne Plaza Hotels;

45.000 – 60.000: Intercontinental Hotels.

Voor een gratis overnachting in het Holiday Inn Express Arnhem moet je dus normaal gesproken ca. $ 1.500,00 aan reguliere uitgaven hebben gedaan, voor het Intercontinental Amsterdam (Amstel Hotel) $ 5.000,00. Velen denken nu waarschijnlijk: dat is voor mij niet interessant.

Maar dankzij de Accelerate acties kun je het puntensaldo bij IHG een flinke boost geven. Je moet een aantal opdrachten voltooien waarna je een significant aantal bonuspunten bijgeschreven krijgt. Hierdoor kun je soms met 3 á 4 overnachtingen al ca. 32.000 punten binnenhalen! Het betreft hier een persoonsgebonden actie, onder andere afhankelijk van je elite status en hoe vaak je tot nu toe geboekt hebt.

IHG Accelerate dashboard

Voorbeeld

Mijn eerste Accelerate actie was super gemakkelijk. Met 3 overnachtingen kon ik 31.500 punten binnenhalen, zoals je op onderstaande afbeelding kunt zien.

Mijn eerste Accelerate
Mijn eerste Accelerate

Voor iemand die dus maar een paar keer per jaar in een hotel verblijft kan dit een heel aantrekkelijke promo zijn! Vooral nieuwe leden krijgen vaak een gunstige promo aangeboden. Lees dit handige artikel van Theo zodat je eenvoudig een gratis overnachting kunt zoeken.

Maar soms zijn de opdrachten lastiger

Over het algemeen valt op dat IHG leden die frequent overnachten moeilijkere aanbiedingen hebben. Na mijn relatief makkelijke eerste promo volgde er een die al een stuk moeilijker is:

Mijn tweede Accelerate aanbieding
Mijn tweede Accelerate aanbieding

En ook de meest recente najaar Accelerate aanbieding is een stuk lastiger:

De meest recente accelerate
De meest recente accelerate

Persoonlijk vind ik het jammer dat het in mijn geval alleen om overnactingen gaat. Op ons forum houden we de aanbiedingen bij en er zijn ook wat afwisselendere opdrachten voorbij gekomen. Lionell heeft bijvoorbeeld de volgende:

De opdracht van Lionell
De opdracht van Lionell

Conclusie

In mijn optiek is de IHG Accelerate actie een mooie manier om een flink aantal punten te verdienen. Dit jaar heb ik van de 81.855 punten in totaal maar liefst 51.500 punten middels een Accelerate actie verkregen. Het maakt dus een behoorlijk verschil. Daarnaast is het ook interessant voor mensen die niet zo vaak hoeven te overnachten, omdat je (vooral in het begin) veel punten kunt binnenhalen.

Mocht je nu een heel interessant aanbod krijgen maar eigenlijk niet beslist te hoeven overnachten, er zijn een aantal heel gunstige IHG hotels. Zowel in Nederland (Holiday Inn Leiden, Holiday Inn Eindhoven, soms Holiday Inn Express Rotterdam), maar ook in Duitsland (rond Dusseldorf zijn diverse goedkope hotels).

Laat ons in ieder geval weten welk aanbod je hebt gekregen op ons forum. Ook kun je op ons forum terecht voor specifieke vragen over het loyaliteitsprogramma van IHG.

De voorwaarden van de actie kun je hier vinden.

Doe jij mee aan deze najaar Accelerate?

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *