Review: 4 nachten Holiday Inn Leiden7 min leestijd

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Inleiding: Holiday Inn Leiden

Recent heb ik een week verbleven in het Holiday Inn Leiden. Mijn werk zat hier redelijk in de buurt en bovendien was dit hotel schappelijk geprijsd. Op ons forum komt dit hotel redelijk vaak naar voren als betaalbare optie, bijvoorbeeld wanneer je een Accelerate promotie moet voltooien. Het hotel is tijdens een normaal business seizoen overigens lang niet altijd goedkoop, maar tijdens mijn verblijf in ieder geval wel. Hieronder volgt een review van mijn verblijf.

Accelerate actie

Dit jaar was mijn Accelerate opdracht redelijk lastig te voltooien. Aanvankelijk zou ik blijven steken op 8.000 bonus punten, een teleurstellend aantal voor de meestal zo lucratieve Accelerate actie. Maar dankzij dit verblijf kan ik toch nog mijn derde opdracht (“verblijf 8 nachten”) volbrengen, wat het totaal op 20.000 punten brengt. Nog steeds minder dan gemiddeld, maar mooi meegenomen!

Door dit verblijf toch nog mijn tweede opdracht voltooien!
Door dit verblijf toch nog mijn derde opdracht voltooien!

Aankomst en check in

Het Holiday Inn Leiden kent drie soorten kamers. Een standaard room (met twee “queen beds”), een kamer met Kingsize bed en een Executive kamer met Kingsize bed. Ik heb de standaard kamer geboekt, maar een dag later zag ik al in de app dat ze het gewijzigd hebben naar een kamer met Kingsize bed. Dit is in mijn ogen een upgrade omdat deze kamer iets duurder is. Bovendien slaapt een kingsize bed simpelweg beter en heb je iets meer ruimte op de kamer.

Holiday Inn Leiden entree
Holiday Inn Leiden entree

Aan het begin van de avond arriveer ik bij het hotel. Ondanks dat het hotel helemaal vol zit is het bij de check in rustig. De medewerker helpt mij gelijk en het incheck proces verloopt snel. Omdat ik “Gold member” ben bij IHG krijg ik de keuze tussen extra punten of een drankje. Ik kies het eerste. Daarbij krijg ik een overzicht met mijn huidige puntensaldo en de voordelen per elite niveau. Daarnaast regelt hij dat ik een strijkijzer en een strijkbout op de kamer geleverd krijg, wat niet standaard op de kamer aanwezig is.

Holiday Inn Check In Lobby
Holiday Inn Check In & Lobby

De kamer

Het hotel heeft van buitenaf een soort Motel achtige uitstraling. Ongeveer de helft van de kamers heeft een deur aan de buitenzijde, waardoor je vanaf je auto in een paar stappen op je kamer staat. Mijn kamer is op de eerste verdieping gelegen en heeft eveneens een deur aan de buitenkant. Buiten staan overal picknick banken en is een grasveld, wat zorgt voor een gezellige sfeer: er zijn hoofdzakelijk vakantiegangers deze week!

Holiday Inn kamer
Holiday Inn kamer

De kamer is ruim genoeg en is schoon. Er is een relax stoel geplaatst en daarnaast heeft de kamer een bureau met daarboven een flat screen televisie. Verder is er een badjas en badslippers aanwezig. Nadeel van de kamer vind ik dat deze donker is, omdat de gordijnen om privacy redenen standaard gesloten zijn.

Holiday Inn Leiden kamer
Holiday Inn Leiden kamer

Tegenwoordig is een gevulde minibar een unicum. Ik kan het dan ook waarderen dat deze wel gevuld is. Daarnaast is er een waterkoker met oploskoffie en thee. Tot slot is er een snackbox geplaatst, die mij de hele week angstig heeft aangekeken.

Deze diashow vereist JavaScript.

De badkamer is vrij compact en heeft een wat gedateerde uitstraling. En, ik heb het zelf niet zo op “knijpflessen” met shampoo en doucheschuim. Natuurlijk is dit veel economischer (en milieubewuster), maar ik vind losse flesjes altijd een iets chiquere uitstraling hebben.

Holiday Inn Leiden Badkamer
Holiday Inn Leiden Badkamer

Een leuke actie is dat je de schoonmaak een dag kunt overslaan. Als dank daarvoor krijg je € 5,00 tegoed voor in de bar. Als alleenreizende gast is dat voor mij prima: ik heb ruim voldoende handdoeken om een dagje over te slaan. Bovendien zijn de knijpflessen nog lang niet leeg 😉 Kortom, ik maak in deze week 2 keer gebruik van deze actie.

Bartegoed verdienen, makkie.
Bartegoed verdienen, makkie.

Het restaurant

Een bijzonder element van dit hotel is het restaurant. Er is sprake van een soort overdekte binnenplaats, die mij eerlijk gezegd het meest doet denken aan Center Parcs. In het midden is een vijver met fontein en overal staan planten. Het Center Parcs gevoel wordt nog eens verhoogd door de aanwezigheid van tafeltennistafels en een biljart aan de zijkant. Aangezien het hotel vol zit met vakantiegangers -veelal gezinnen met kinderen- is dit nu natuurlijk een hit. Hoewel ik de charme van dit concept wel in zie, komt het anderzijds ook een tikkeltje gedateerd over.

Holiday Inn Leiden Restaurant
Holiday Inn Leiden Restaurant

Juist vanwege de vakantieperiode kun je deze week niet van de kaart eten in het restaurant. Er is sprake van een buffet waar je voor € 29,95 p.p. kunt aanschuiven. Wil je toch van de kaart eten dan kan dit in de Ocean Bar. Ik heb het buffet de gehele week niet geprobeerd. De keren dat ik in het hotel eet, doe ik dat in de Ocean Bar.

Holiday Inn Leiden buffet
Holiday Inn Leiden buffet

In de ochtend werd in het restaurant ontbijt geserveerd, eveneens in buffet vorm. Zelf heb ik iedere ochtend rond 6.30 uur ontbijt gehad en was het nog lekker rustig. Het ontbijt is redelijk uitgebreid. Er is een ruim assortiment brood, vleeswaren (incl. zalm & makreel) en kaas. Daarnaast een hoek met muesli, vers fruit en yoghurt. Tot slot is er een ruime hoek met gekookte eieren, roerei, etc. Tevens kun je er een gebakken ei krijgen. Het vers bereiden van een omelet lijkt niet mogelijk (dit wordt althans niet pro-actief aangeboden). In mijn ogen is het ontbijt hier ruim voldoende.

De Ocean Bar

Ik heb een paar keer een drankje gedronken in de Ocean Bar deze week. Het is steeds erg rustig, waarschijnlijk omdat de meeste hotelgasten uit gezinnen bestaat. In de eerste week staat Nico achter de bar. Een aardige kerel waarmee ik over een aantal IHG hotels spreek. Schijnbaar kun je als personeel soms tegen super scherpe prijzen in het Amstel Hotel in Amsterdam verblijven. Deze staat bij mij op de nominatie om 100.00 IHG punten aan te spenderen voor twee nachten, dus het is leuk om zijn ervaringen te horen.

Rustige avond in de Ocean Bar...
Rustige avond in de Ocean Bar…

In de Ocean bar gebruikt men dezelfde kaart als in het restaurant en zowel de gerechten als drankjes zijn schappelijk geprijsd. In de tweede helft van de week ben ik een stuk minder positief over deze Ocean Bar. Ondanks de relatieve rust in de bar duurt het vrij lang voordat ik geholpen wordt. Bovendien vind ik de barman (waarvan ik de naam niet heb onthouden) een tikkeltje arrogant overkomen. Het komt allemaal erg plichtmatig over en hij doet totaal geen moeite om het je naar je zin te maken. In ieder geval voor mij een reden om hier snel weer te vertrekken.

Punten

Dit verblijf is goed geweest voor 5272 IHG punten. Hiervan zijn 300 “welkomst punten” en 1000 punten vanwege het nuttigen van een maaltijd in het restaurant. Beide zijn echter niet gelijk bijgeschreven en daarover stuur ik een mail. Hier is erg adequaat op gereageerd en binnen no time zijn mijn punten alsnog bijgeschreven.

Conclusie

Dit hotel heeft een prima indruk op mij gemaakt. Alles is eigenlijk top geregeld tijdens mijn verblijf. Een nette (schone) kamer met snelle internetverbinding. Daarnaast is er (meestal) sprake van een goede prijs/kwaliteitsverhouding. De motel achtige indeling is een beetje vreemd, maar ik vond het wel een gezellig gezicht!

De ietwat gedateerde badkamer en onbeschofte barman neem ik dan maar op de koop toe. Ik kom hier met plezier nog eens terug en kan dit hotel zeker aanbevelen!

 

Overzicht

Voordelen

- Een (hoewel kleine) upgrade;
- Uitstekende prijs/kwaliteit verhouding;
- Snel internet;
- Gemoedelijke sfeer

Nadelen

- Ietwat gedateerde badkamer;
- Slechte ervaring in de Ocean Bar;
- Restaurant ietwat gedateerd concept.

Service

Locatie

Kamer

Value

Algemene Waardering

Reacties

 1. RobertFB zegt

  Misschien ook aardig om te weten is dat deze Holiday Inn in Leiden de allereerste HI was die in het vasteland van Europe werd geopend, ik geloof in 1968. Dat verklaart ook het motel-achtige uiterlijk, immers nog geheel op Amerikaanse leest geschoeid.

  • Sander de Jonge Sander de Jonge zegt

   Bedankt voor je reactie RobertFB! Dat is een lange periode en is inderdaad een verklaring. Zo oud oogt het trouwens niet.

 2. Alias zegt

  Van alle IHG-hotels in NL ben ik het vaakst in het HI Leiden geweest. De prijs van dit hotel noem ik schappelijk, de laatste tijd is het goedkoper dan het HIX op Utrecht Papendorp waar ik in het verleden nog wel eens heen ging als IHG een promo had zoals de huidige Accelerate. In beide genoemde hotels ben ik alleen in de weekeinden geweest. Van HI Leiden heb ik de indruk dat het een familiehotel is, het aantal ouders met jonge kinderen die ik aantref iedere keer wanneer ik er ben…
  In het restaurantgedeelte bevindt zich een vijver die 24/7 aan het klateren is, mocht je een kamer hebben die over het restaurantgedeelte uitkijkt, het scheelt enorm wanneer je een zware slaper bent. Ik vraag steevast om een kamer aan de buitenkant van het hotel, heerlijk die rust.
  Wat het avondeten betreft, steevast iedere vrijdagavond is er Italiaans buffet – ik kan er niet meer tegen – zaterdag- en zondagavond is er een familiebuffet.

  Nu het belangrijkste: geef tijdens het inchecken aan dat je (ook) wilt eten. Men zal dan aan je behoren te vragen waar je gebruik van wilt maken. Men kruist dit alles aan op een kaartje dat men aan je meegeeft , dit wordt ook aan het restaurant doorgegeven die je naam op de lijst zet. Neem dit kaartje mee wanneer je gaat eten, het geeft je namelijk vijf Euro korting op het buffet. Het kost je dan € 24,95 in plaats van € 29,95. Het buffet is op vrijdag-, zaterdag- en zondagavond. Drankjes worden apart in rekening gebracht. Voor de dorstige onder ons – of wanneer je met meerdere personen bent, er is ook een drankenpakket waarbij je tegen gereduceerd tarief je lichaamsvocht kan aanvullen. De details en overige zaken zijn te vinden op http://www.hileiden.com/nl/index.html. Bezoek deze ook eerst voordat je boekt, er kunnen aanbiedingen opstaan die niet getoond worden op de IHG-website.

  • Sander de Jonge Sander de Jonge zegt

   Hoi Alias, het hotel is inderdaad regelmatig schappelijk geprijsd. Door de week kan het echter flink oplopen!

   Lijkt me inderdaad vervelend als je last van de vijver hebt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *