ANWB Lidmaatschap Voordelen3 min leestijd

ANWB lidmaatschap

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

De ANWB staat vooral bekend als een bond voor fietsers en automobilisten. Maar ANWB lidmaatschap kan ook zeker nuttig zijn voor overige reizigers. In dit artikel lees je meer over een aantal wereldwijde voordelen!

Informatie

Als ANWB lid kan je rekenen op relevante informatie voor je (auto)reis. Bijvoorbeeld over regelgeving, verkeersinformatie en advies in geval van spoed in het buitenland. Hiervoor heeft de bond ook een speciale ledenapp. In Europa zijn er in elk land verschillende vereisten voor bijvoorbeeld de uitrusting van de auto. Houd je je hier niet aan dan kan je een boete krijgen. Bij de ANWB experts kan je terecht met vragen over deze regelgeving en nog veel meer.

ANWB app
De ledenapp voor handige informatie op reis

Korting

Als ANWB lid kun je een hoop korting krijgen op reisgerelateerde zaken. Denk aan een reisverzekering, autohuur, ferry overtochten en reisartikelen zoals reisgidsen in de ANWB winkel. Ga je met de auto op vakantie in Europa? Dan kan je als lid gratis routekaarten bestellen of afhalen in de winkel! Er zijn 11 kaarten beschikbaar van verschillende Europese regio’s.

Verder zijn er nog veel kortingen op bijvoorbeeld vakanties, dagjes uit en allerlei auto-gerelateerde services. Een totaal overzicht vind je hier.

Show your Card

De kortingen beperken zich niet tot Nederland of Europa. Je ANWB lidmaatschapskaart is namelijk ook onderdeel van ‘Show your Card’. Hiermee krijg je bij zusterclubs van de ANWB, vallend onder de ARC in Europa, ook voordelen. Zo kan je bij lokale ARC leden langs gaan voor (gratis) toeristische informatie of routekaarten. Bij verschillende attracties waar het ‘Show your Card’ logo staat kun je ook korting krijgen op vertoon van je kaart. Ook bij de zusterclubs AAA, CAA, AMS en AA in respectievelijk de VS, Canada, Australië en Nieuw-Zeeland kan je op voordelen en korting rekenen. Bijvoorbeeld bij Hard Rock Café, Shell, Hertz, Amtrak en attracties als Six Flags en Universal Studio’s.

show your card
Kijk in het buitenland naar het Show your Card logo

AAA Tarieven

Leden van de automobielclubs krijgen vaak ook korting bij hotels. Zeker in Noord-Amerika kan je met de ‘AAA/CAA’ tarieven veel besparen op de flexible rates, tot wel 20%. Ketens die kortingen aanbieden zijn onder andere Best Western, Hilton, Starwood, Marriott en Hyatt. Je kan online boeken en ‘AAA’ selecteren maar je kan bij check-in om je lidmaatschapskaart gevraagd worden. Deze tarieven zijn niet altijd het goedkoopst – vergelijk bijvoorbeeld ook de member rates – maar zijn over het algemeen wel flexibel in tegenstelling tot advance purchase tarieven. Boek je ergens op de dag zelf en zijn er alleen best available rates beschikbaar, dan haalt je ANWB kaart soms nog wat van de prijs af.

Premium lidmaatschap

Als lid van een automobielclub kan je bij Starwood Preferred Guest gratis en instant een speciale status krijgen; SPG Guest Plus. Hiermee krijg je op basis van beschikbaarheid een upgrade en laat uitchecken tot 16:00. Zie hiervoor dit artikel.

Kosten

De jaarbijdrage voor standaard ANWB lidmaatschap is €15. Daarnaast zijn er nog verschillende combinaties met pechhulp voor bijvoorbeeld auto of fiets. Ga je jaarlijks met de auto op vakantie, dan is lidmaatschap van de ANWB voor dit bedrag eigenlijk onmisbaar. Met de gratis kaarten heb je de bijdrage al bijna terugverdiend.

Ook voor de verre reiziger is lidmaatschap iets om te overwegen. De korting op reisboeken kan ook oplopen net als de kortingen op hotel en attracties in het buitenland.

Trouwe leden

Net als bij loyaltyprogramma’s zijn er bij de ANWB niveau’s voor trouwe leden. Dit wordt gemeten in het aantal lidmaatschapsjaren. Er zijn vijf niveaus; blauw, brons, zilver, goud en platina. Bij elk niveau horen bepaalde nieuwe voordelen en hoe hoger je niveau hoe hoger de korting. Meer informatie over de voordelen per niveau lees je hier.

ANWB lidmaatschap

Reacties

  1. tjappie zegt

    Bij Marriott kan je alleen nog maar boeken met 16cijferig nummer van AAA. De clubcode van de ANWB is maar 3 cijfers. Heeft iemand een idee hoe/wat te doen? Boeking kan niet gemaakt worden zonder AAA code.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *