Instant Starwood Preferred Plus Status

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Starwood Preferred Guest, of SPG,  het loyalty programma van onder andere Sheraton, W, Westin en Le Meridien hotels, heeft naast haar 3 publieke Elite status levels (Preferred, Gold en Platinum) nog een ‘geheim’ niveau tussen Preferred en Gold in. Dit level, ‘Preferred Plus’, is vrijwel hetzelfde als de Gold Elite status minus de welkomstgift (o.a. gratis internet), extra Starpoints en Elite telefoonlijn.

Wat je wel krijgt boven het basis level Preferred is:

  • Een upgrade naar een ‘Preferred Room’. Officieel is dit géén hogere kamercategorie en zeker ook geen suite upgrade. Vaak krijg je, natuurlijk op basis van beschikbaarheid, een ruimere kamer binnen de zelfde categorie, een corner room of een kamer op een hogere verdieping.
  • 16:00h Late Check-out (op basis van beschikbaarheid bij resorts en conferentiecentra).

SPGPreferredPlus

Starwood Preferred Guest Plus status is te verkrijgen door een ‘corporate’ relatie met Starwood Hotels. Bijvoorbeeld een SPG credit card of een bedrijfscontract, echter, de SPG branded credit card is in Nederland niet te krijgen. Maar, de Plus status ook te krijgen door leden van Autoclubs zoals de AAA, CAA en de ANWB! Ben je lid van de ANWB (klik), dan kom je gelijk in aanmerking voor deze status zonder enige moeite, boekingen of verplichtingen!

Een ANWB lidmaatschap kost iets meer dan €17,- per jaar en dat haal je er zo uit als je het mij vraagt. Bij de ANWB winkels krijg je gratis routekaarten en korting op overige producten. Met het ‘Show your card and save’ programma krijg je ook gratis items of korting bij zusterclubs in het buitenland en verder ook korting bij attracties. Vooral Amerikaanse hotels hebben speciale tarieven voor ‘AAA’ members, soms bespaar je tot wel 20% en krijg je extra voordelen zoals gratis parkeren.

Wil je je aanmelden met instant Preferred Plus status? Schrijf je dan in via deze link (klik) voor SPG.

Het mag dan wel geen top tier status zijn, iets is beter dan niets, zeker als het moeite noch geld kost. Late check-out kan handig uitkomen mocht je een avondvlucht hebben en een iets ruimere kamer voor nop is ook altijd welkom.

Daarnaast kan je met deze ‘Elite status’ altijd nog onderhandelen. Bij mijn verblijf in het Four Points by Sheraton in New York heb ik van tevoren gemaild of ze mij dus een preferred kamer konden toewijzen. Echter nam de manager gelijk het initiatief om mij voor het volle verblijf een suite aan te bieden! Hoewel het geen megakamer was, was de suite zeker beter dan het normale New Yorkse aanbod.

Je hebt dus altijd net iets meer status dan een gewone member en als je het juist brengt aan het personeel kan je er nog wat extra voordeel uit slepen, aangezien dit niveau vrij onbekend is (claim maar dat het vrijwel gelijk is aan Gold). Ook vragen kost niks!

 

spgaaa

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *