Nieuwe optie KLM: Flexibiliteit

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

KLM biedt sinds kort een nieuw soort extra aan bij het boeken van een intra-Europese vlucht. Op KLM.com kunnen klanten ervoor kiezen voor €14 per persoon flexibiliteit bij hun ticket bij te kopen.
Met deze optie is het volgende mogelijk:

  • 1 of alle vluchten in uw boeking eenmaal te wijzigen
  • Reisdata, reistijden en/of uw bestemming te wijzigen
  • Een vlucht tot 7 dagen voor vertrek te wijzigen
  • Een vlucht te wijzigen zonder wijzigingskosten of administratiekosten te betalen
  • Een vlucht te wijzigen naar hetzelfde tarieftype zonder het prijsverschil tussen de 2 tickets te betalen. Als u naar een hoger tarieftype wijzigt, dient u het prijsverschil tussen de 2 tickets te betalen. Als u naar een lager tarieftype wijzigt, wordt het prijsverschil niet vergoed
  • Uw nieuwe ticketprijs kan enigszins afwijken door herberekening van de belastingen.

Het is dus voor een éénmalige wijziging. Bovendien geldt met de optie Flexibiliteit NIET dat je niet bij hoeft te betalen als je nieuwe vlucht in een hogere tariefklasse valt (dit is bij full fare tickets wel het geval). Deze optie is eigenlijk een ‘verzekering’ tegen de €70 standaard administratiekosten die je normaal moet betalen als je een ticket wijzigt. Alle Europese vluchten kun je namelijk al standaard wijzigen, ongeacht je tariefklasse, maar hiervoor worden in de laagste boekingsklasse wel verwerkingskosten in rekening gebracht boven op de extra tariefkosten/belastingen.

Wanneer je deze optie hebt is het veranderen van je ticket makkelijk mogelijk via Facebook of Twitter. Of natuurlijk het reguliere KLM contact centre.
De voorwaarden zijn hier (klik) na te lezen.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *