Eerste KLM passagiers geweigerd door inreisverbod Trump2 min leestijd

KLM passagiers geweigerd inreisverbod trump

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Hoewel we je liever geen politiek getint nieuws zouden brengen kunnen ook wij bij InsideFlyer er niet onderuit. President Trump heeft namelijk na zijn inauguratie meteen flinke stappen ondernomen. Hij heeft een inreisverbod uitgevaardigd voor passagiers uit 7 islamitische landen: Irak, Syrië, Iran, Libië, Somalië, Sudan en Jemen. Dit zou voorlopig 90 dagen geldig zijn. Het idee is zo mogelijke moslimterroristen buiten de landsgrenzen te houden. Eerst leek het er nog op dat mensen met een zogeheten “green card” (verblijfsvergunning) wel gewoon de VS nog in mochten. Maar al snel is duidelijk geworden dat ook zij werden geweigerd.

Naar de rechter

Rechter Ann Donelly heeft zaterdagavond geoordeeld dat mensen met een geldig visum die in de VS aankomen, niet terug mogen worden gestuurd. Ze is hiermee niet de enige die tegen het besluit van Trump ingaat. Ook verschillende immigratieadvocaten hebben de aanval geopend, en worden hierbij door organisaties zoals de American Civil Liberties Union volop gesteund.

KLM passagiers geweigerd invliegverbod trump
American Civil Liberties Union

Gestrand

Al meer dan honderd passagiers zijn vastgelopen op de Amerikaanse luchthavens in de eerste 24 uur na de uitspraak van Trump. Hieronder bevinden zich twee Irakezen, die door hun connecties en werk voor het Amerikaanse leger niet zomaar terug kunnen naar hun eigen land. Dit terwijl zij gewoon een geldig visum in handen hebben.

Trump, en met hem het witte huis, onthoudt zich van al te veel commentaar. Hij heeft enkel aangegeven dat het inreisverbod “niet tegen moslims” is en het tot nu toe prima lijkt te werken.

Dat je ook een heleboel personen weigert die waardevol zijn voor de VS, en daar al jarenlang een visum hebben, schijnt hem niet te deren.

KLM passagiers geweigerd

Gisteren werden daar dan de eerste zeven KLM passagiers op Schiphol geweigerd, waarvan er vijf Schiphol slechts als overstap zouden gebruiken. Zij werden op hun vlucht naar Nederland al geweigerd, de andere twee zijn op een kosteloze vlucht terug huiswaarts gezet.

KLM geeft via verschillende kanalen aan niet goed te weten om te gaan met het inreisverbod. Ineens ben je als luchtvaartmaatschappij “betrokken” bij een voornamelijk politieke overweging. Ga je als luchtvaartmaatschappij geen rekening houden met passagiers die op bestemming misschien niet door de douane heenkomen? Ga je passagiers weigeren en zo mee in het invliegverbod ingesteld door Trump, wat bevochten wordt door meerdere andere gezaghebbende partijen? Hoe ga je om met de vergoeding voor de geweigerde passagiers?

Deze en nog vele andere vragen zullen de komende tijd door KLM en andere maatschappijen beantwoord moeten worden. Een ding is zeker: Trump maakt het er niet makkelijker op.

Wat vind jij van het inreisverbod? Denk je dat het zal helpen om aanslagen te voorkomen? En wat denk je dat de gevolgen zullen zijn voor de luchtvaartbranche? Laat je mening achter in de commentsectie.

Featured image @ youtube

Reacties

 1. Em zegt

  Amy, Ik denk dat het een beter idee is om inderdaad buiten de ploitiek te blijven. Dit nieuws heeft in alle kranten gestaan en IF heeft in dit geval geen enkele “added value”

  • Amy zegt

   Hi Em, dank voor je reactie. Helaas willen we toch graag het laatste reisnieuws delen, en in dit geval was het niet te voorkomen dat daar een politiek tintje aan zat. Zoals je kan zien gaan we wat meer in over wat het nou betekent voor luchtvaartmaatschappijen etc. We vinden het belangrijk onze lezers ook dit soort informatie aan te bieden, ondanks dat helaas niet iedereen dat even leuke posts vindt. Maar we zullen erop letten!

 2. Tweettweet zegt

  Prima hoor, om dit artikel hier te plaatsen. Het is alleen al interessant om te zien hoe luchtvaartmaatschappijen hiermee omgaan. Ik vraag me af of de mensen de keus hebben gekregen om op eigen risico te vliegen naar de States.

  BTW, idiote maatregel, alsof je met een kanon op een mug schiet, en dan nog ernaast ook.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *