Garuda Indonesia lanceert nieuwe signatuur gerechten in Economy

Garuda Indonesia lanceert nieuwe signatuur gerechten in Economy

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Een goede maaltijd is natuurlijk altijd erg prettig op je vlucht. Ongeacht hoe lang de vlucht duurt. Verschillende maatschappijen hebben er de laatste tijd veel in verbeterd. Zo ontwikkelde KLM een geheel nieuwe maaltijdservice en kwam er bij KLC ook een nieuw maaltijdbox voor Business Classreizigers. Bij Cathay Pacific werden nieuwe maaltijden in alle reisklassen geïntroduceerd, en ook Air France introduceerde nieuwe Business Class maaltijden en a la carte maaltijden. Onlangs kondigde ook Garuda Indonesia nieuwe signatuur maaltijden aan.

Economy Class

Garuda Indonesia kondigde een totaal van 21 signatuur gerechten aan. Een deel is ontworpen in samenwerkingen met een bekend restaurant in Jakarta. Het gaat hier om de samenwerking met Sari Mande, waarvan meerdere vestigingen in de Indonesische hoofdstad aanwezig zijn. Het restaurant staat bekend om haar gerechten waarbij vlees in kokosmelk gesudderd wordt en chilipepers worden gebruikt. De andere gerechten zijn ontwikkeld door de catering afdeling van Garuda Indonesia, Aerofood ACS.

De nieuwe gerechten worden op dit moment al geserveerd in de Economy Class op binnenlandse vluchten in Indonesië. Dat zal in de nabije toekomst uitgebreid worden. De signatuur gerechten zullen dan namelijk ook op intercontinentale vluchten worden geserveerd. Er zal tegen die tijd meer gericht worden op de ‘New Flight Experience’ van Garuda Indonesia, aldus heer Pikri Ilham Kurniansyah (commercieel directeur Garuda Indonesia).

Garuda Indonesia lanceert nieuwe signatuur gerechten in Economy
Presentatie nieuwe gerechten.

Keuze

De signatuur gerechten waaruit gekozen kan worden zijn dus typisch Indonesisch. In de Economy Class kun je bijvoorbeeld kiezen uit het typische Nasi Goreng Speciaal. Enkele anderen signatuur gerechten waaruit je kunt kiezen zijn:

  • Nasi Padang met rendang daging (rund),
  • Een andere variant, namelijk Nasi Padang met ayam bakar (kip),
  • En bijvoorbeeld Nasi Tutung Oncom, gekookte rijst met gefermenteerde soja bonen.

Garuda heeft zes wekelijkse vluchten van Amsterdam naar Jakarta en vice versa. Een review van de vlucht Amsterdam – Jakarta kun je hier lezen. Mocht je niet vliegen met Garuda dan kun je ook in de lounges van Garuda in bijvoorbeeld Jakarta of Bali Denpasar heerlijke gerechten proeven.

Garuda Indonesia lanceert nieuwe signatuur gerechten in Economy

Bron & beeldmateriaal: Garuda Indonesia

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *