Nieuwe maaltijden bij Cathay Pacific geïnspireerd door Hong Kong

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Cathay Pacific serveert de komende maanden nieuw samengestelde maaltijden op long haul vluchten vanaf thuisbasis Hong Kong. In alle reisklassen kunnen passagiers uitkijken naar ‘Hong Kong flavours’; gerechten die zijn ontworpen “om de diversiteit van de rijke gastronomische tradities van de stad te vieren”. Zo zijn er verschillende lokale specialiteiten vertaald naar gerechten voor in de lucht. General Manager Customer Experience en Design Vivian Lo zegt dat het als Hong Kong’s home airline belangrijk is haar erfgoed af te spiegelen.

Menu

Maar welke gerechten kunnen passagiers nou echt verwachten? In Business Class staat er onder andere e fu noedelsoep met saus van krab op het menu. Ook kunnen passagiers kiezen voor geroosterde eend met rijstnoedels. Voor dessert is er een typische Hong Kong-stijl milk tea pudding met tapioca parels.

In Premium Economy is er keuze uit gebakken rijst met zeevruchten en tomatensaus, of gestoomde heilbot met jasmijnrijst.

In Economy Class is er kip gestoomd in sojasaus met Chinese worst en rijst of een Hong Kong-stijl curry rijst met zeevruchten.

Thee en nieuw jaar

Naast nieuwe gerechten breidt Cathay ook het drankaanbod uit met premium Chinese thee soorten. In Economy Class wordt voortaan jasmijn, oolong en pu’er aangeboden.

Tijdens de periode rond Chinees nieuw jaar serveert de Oneworld maatschappij bovendien speciale gerechten om het Jaar van het Varken te vieren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *