Nieuwe A La Carte maaltijden bij Air France2 min leestijd

Fauchon menu Air France

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Vorige week schreven we nog over de nieuwe comfort kits bij Air France. Deze zijn speciaal ontworpen ter ere van de 85ste verjaardag van de Franse nationale maatschappij. Ook schreven we over een nieuw ‘Healthy Menu’. Air France introduceert nu nog een menu aan boord van alle long-haul vluchten. Namelijk het FAUCHON A la Carte Menu. In samenwerking met Sébastien Monceaux, executive chef bij FAUCHON, zijn er diverse maaltijden samengesteld.

FAUCHON

De Franse traiteur FAUCHON staat bekend om de hoge kwaliteit van de producten en de verfijnde Franse recepten. De menu’s zijn vanaf nu tegen bijbetaling te boeken op de website van Air France voor vluchten vanaf april 2019. Er zijn twee menu’s samengesteld: een lente/zomer menu en een herfst/winter menu.

Het lente/zomer menu heeft als voorgerecht Sint-Jakobsschelpen met citrusvruchten en rode ui. Het hoofdgerecht bestaat uit parelhoenfilet met rozemarijn, wortel, kokosnoot en koriander. Het nagerecht is een trio van Franse macarons. Bij het menu krijg je een stuk camembert geserveerd met aardbeienchutney.

Het FAUCHON lente/zomer menu (Bron: Air France)
Het FAUCHON lente/zomer menu (Bron: Air France)

Het herfst/winter menu heeft als voorgerecht artisjok met gekruide kip en een saus van ganzenlever. Het hoofdgerecht bestaat uit gebakken Sint-Jakobsschelpen in een saus van citrusvruchten, geserveerd met gekruide bulgur. Als dessert krijg je een karamel éclair van de FAUCHON banketbakker. Bij het menu krijg je een Comté met een ananaschutney.

Het FAUCHON herfst/winter menu (Bron: Air France)
Het FAUCHON herfst/winter menu (Bron: Air France)

Parijs

Dit nieuwe menu is beschikbaar op alle long-haul vluchten vanaf Parijs (CDG). Naast het FAUCHON menu kun je ook kiezen voor het Healthy Menu, waar we al eerder over schreven. Maar daar blijft het niet bij. Je kunt namelijk ook nog kiezen uit het Ocean Menu, Tradition Menu of My Fun Menu. Een overzicht van alle menu’s bij Air France kun je hier bekijken.

Je kunt deze maaltijden vooraf aanschaffen tegen een bijbetaling van 12-28 euro. Het is ook mogelijk met Flying Blue Miles te betalen. Dit kost tussen de 4.000 en 8.500 Miles. Vanaf 90 dagen voor vertrek kun je via ‘Manage my bookings’ aangeven welk menu je wil. Let op dat dit gaat om vluchten vanaf (of via) Parijs (CDG). Reis je in Economy of Premium Economy dan kun je natuurlijk ook kiezen voor het standaard menu, dit is gratis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *