Vernieuwde maaltijdservice bij KLM Cityhopper in European Business Class2 min leestijd

KLM Cityhopper EBC meal

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

KLM introduceert met ingang van 28 oktober een vernieuwde maaltijdservice voor European Business Class passagiers op Cityhopper vluchten. Zowel de kwaliteit en variëteit gaan erop vooruit, aldus de maatschappij. De maaltijden zullen in een vernieuwde EBC box geserveerd worden, ontworpen door designer Marcel Wanders. Deze tray is ook opnieuw ontworpen om goed op de tray table te passen op de Embraer jets, en ruimte over te laten om drinken neer te zetten. De tafels zijn krapper dan in de oude Fokkers.

Links de nieuwe box, rechts de oude

Klanten die aan boord komen, willen we een goede, uitgebreide en smaakvolle maaltijd serveren. Daarom bieden wij hen de vernieuwde EBC Box,

zegt Laso Zimonyi, Product & Supplies Manager bij KLM Cityhopper.

KLM Cityhopper speelt een steeds grotere rol in het netwerk van moederbedrijf KLM. De regionale tak is verantwoordelijk voor 52% van de Europese vluchten met 70 bestemmingen. Hoewel KLM Cityhopper eerst voornamelijk focuste op steden in Noordwest-Europa, vliegt KLC nu ook langere vluchten naar Zuid-Europa waar een KLM 737 te groot voor is.

Aanbod

Er zijn twee varianten van de EBC box. Tot 12 uur ontvangen passagiers een ontbijt met vers fruit, cold cuts zoals kaas en vleeswaren en een warm broodje of breadstick. Na het middaguur bestaat de maaltijd uit een salade (net als de nieuwe Economy Class service op intercontinentale vluchten) met bijgerechten, bijvoorbeeld een appeltaartje. De gerechten bestaan uit meer uit losse onderdelen – bijvoorbeeld met granola en jam apart bij de yoghurt – zodat passagiers zelf kunnen kiezen wat ze nuttigen. Bij zowel het ontbijt als lunch/diner zijn er 4 versies van de boxen. KLM gaat hierbij uit van actuele producten.

Voor lunch/diner is er straks een Aziatische soba-salade met zalm en edamame, spicy boerenkool salade met kip, geroosterde groente salade met hummus en falafel en een klassieke caesar-salad.

De vier menu’s

Conform KLM’s ambitie om zo duurzaam mogelijk te zijn, zijn ook de producten voor de catering duurzaam. Denk aan vlees met het Beter Leven keurmerk en vis met het MSC keurmerk. Ook de box zelf is duurzaam en wordt gerecycled.

Wat dranken betreft heeft KLM Cityhopper  ook nieuwe opties. Er zullen straks 2 witte en 2 rode wijnen (fris of vol) zijn en een cava. Daarnaast is er in EBC een selectie sterke drank mini’s beschikbaar.

De wijnen voor Europese vluchten

Dine-on-demand

Op de zes langste Cityhopper vluchten – naar Cagliari, Helsinki, Ibiza, Porto, Split en Valencia – kunnen passagiers bovendien zelf bepalen wánneer ze willen eten, net als op sommige intercontinentale vluchten. KLM noemt dit de Choice & Control service. Naast de maaltijdbox is er ook een tweede service met een koude snack, warm broodje kroket of spinazie-feta taartje. Een aangename verbetering die ook voor een meer persoonlijke service moet zorgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *