De 20 beste maatschappijen ter wereld volgens 429.000 reizigers1 min leestijd

Singapore Airlines new Business Class

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Het reismagazine Condé Nast Traveler heeft ieder jaar de Readers Choice Awards. Op meerdere gebieden kunnen reizigers dan stemmen en komt er een bepaalde top X uit. Nu heeft Condé Nast Traveler ook de top 20 internationale luchtvaartmaatschappijen laten beoordelen. Meer dan 429.000 reizigers hebben deelgenomen aan dit onderzoek.

Top 20 beste maatschappijen ter wereld

De top 20 van beste internationale luchtvaartmaatschappijen is als volgt samengesteld door deze reizigers:

 1. Singapore Airlines
 2. Emirates
 3. Qatar Airways
 4. Air New Zealand
 5. Aegean Airlines
 6. Etihad Airways
 7. Korean Air
 8. Virgin Atlantic
 9. Cathay Pacific
 10. Lufthansa
 11. Turkish Airlines
 12. EVA Air
 13. SWISS
 14. Qantas
 15. KLM
 16. SAS
 17. Air France
 18. Aer Lingus
 19. British Airways
 20. Icelandair

Deze top 20 is niet geheel verrassend, op een paar na. Skytrax, een andere organisatie, heeft ook elk jaar een lijst met de 100 beste luchtvaartmaatschappijen ter wereld. Daar is Qatar Airways als beste uit de bus gekomen (in dit onderzoek op plaats 3), stond Singapore Airlines op plaats 2 (in dit onderzoek op plaat 1) en ANA op plaats 3 (in dit onderzoek niet in de top 20).

Onze nationale luchtvaartmaatschappij KLM staat in dit onderzoek op plaats 15 en in het SkyTrax onderzoek op plaats 22. Volgens deze 429.000 reizigers presteert KLM dus een stukje beter. Air France staat in dit onderzoek op plaats 17 en bij die van SkyTrax op plaats 18. Dit scheelt dus ook niet heel veel.

Goedkoper vliegen met nr. 1 Singapore Airlines

Singapore Airlines heeft de afgelopen tijd een speciale promotie gehad waarbij je voor minder punten kunt vliegen. Deze vluchten bieden zij aan in zowel economy, premium economy als business class. Zo kun je bijvoorbeeld de langste non-stop vlucht ter wereld, tussen Singapore en New York, boeken voor 40.000 punten in premium economy. Je kunt echter ook voor 26.600 punten naar Singapore vliegen vanuit Frankfurt of Londen. Alle informatie over deze zogeheten Spontaneous Escapes kun je in dit artikel vinden.

Reacties

 1. s zegt

  As always… de legacy carriers van de grote landen zijn te hoog binnen gekomen. Veel klanten, dus veel stemmen; het zou leuk zijn ook de negatieve stemmen mee te nemen 😉 . Er zijn er zo 3 op veel te hoge posities… zeker op de Skytraxx,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *