Mijleninflatie

Discussie in 'Air France KLM: Flying Blue' gestart door OilFlyer, 18 aug 2022.

 1. OilFlyer

  OilFlyer Blue Tier

  Berichten:
  118
  Leuk Bevonden:
  106
  Trofeepunten:
  43
  Hallo allemaal,

  Ik kan mij niet aan de indruk onttrekken dat er bij het Flying Blue programma inmiddels ook sprake is van inflatie. Waar je vroeger nog voor 180.000 mijlen een retour Amsterdam - Buenos Aires in business class kon boeken lukt dat mij nu met de beste wil van de wereld niet meer. Verder valt mij op dat de FB reserveringspagina heel vaak bij een bepaalde datum aangeeft dat je minimaal bijv. 80.000 mijlen kwijt bent voor een vlucht maar als je eenmaal de vlucht op die datum wilt kiezen dan is opeens de goedkoopste optie 120.000 mijlen.

  Ik vraag mij daarom af:

  1. wat zijn de meest interessante bestemmingen die je (bij voorkeur in business class) kunt boeken met je mijlen ?

  2. is het soms beter om telefonisch te reserveren om op die manier niet met een krakkemikkige website te hoeven omgaan ?
   
  noppie vindt dit leuk.
 2. Pictor

  Pictor Blue Tier

  Berichten:
  186
  Leuk Bevonden:
  484
  Trofeepunten:
  63
  op het moment zijn vluchten naar YYZ redelijk geprijst, 110K miles plus zo'n €450.-
   
 3. Just_In_Time

  Just_In_Time Newbie

  Berichten:
  7
  Leuk Bevonden:
  21
  Trofeepunten:
  3
  Ik heb het idee dat vooral beschikbaarheid minder is geworden, en zodra de laagste tarieven weg zijn de prijzen soms omhoog schieten tot astronomische aantallen. Seoul business 70,000 per enkeltje (bijv. januari/ februari), Bangkok ook 70,000 maar vooral heenreis moeilijk te vinden tot ongeveer maart.

  De website is inderdaad verschrikkelijk met vaak het verkeerde aantal miles. Telefonisch kan misschien beter gaan - zeker ook met partners - maar vooral als je precieze reisplannen hebt.
   

Deel Deze Pagina