Accounts Lufthansa-klanten gehackt

Discussie in 'Nieuws' gestart door Lionell, 13 apr 2015.

 1. Lionell

  Lionell Platinum Member

  Berichten:
  5.477
  Leuk Bevonden:
  4.658
  Trofeepunten:
  1.573
  Aanvallers zijn erin geslaagd om verschillende accounts van Lufthansa-klanten via een brute force-aanval te hacken, zo heeft de Duitse vliegtuigmaatschappij laten weten. Bij de aanval probeerden de aanvallers via een botnet allerlei gebruikersnamen en wachtwoorden om op de accounts van klanten in te loggen.

  Zodra de inlog poging succesvol was werden de door de klanten verzamelde "airmiles" gestolen. In één geval kochten de criminelen met de gestolen bonuspunten voor 2700 euro aan horloges en een tablet. Daarbij werd een Londens afleveradres en een Duits factuuradres opgegeven. Lufthansa slaagde er niet in om alle bestellingen van de criminelen te annuleren, zo meldt Der Spiegel. Wel zou de schade van alle gedupeerde klanten zijn vergoed. Vanwege de aanval werden de accounts van honderden klanten geblokkeerd. Twee weken geleden werd de Britse luchtvaartmaatschappij British Airways het doelwit van een soortgelijke aanval.
  Bron: security.nl

  Je ziet op veel FF sites dat ze captcha beginnen in te voeren, maar eigenlijk zouden ze beter kijken naar een goeie password policy. De site van IHG is een 4 cijferige pin... De site van Lufthansa is een 5 cijferige pin... De meeste sites laten niet eens complexe paswoorden toe! Het zal volgens mij niet lang duren voor er weer een FF programma in het nieuws komt wat gehackt is.
   
  thom bauwens vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina