Colombo Airport Gaat Renoveren & Sluit Groot Deel Van De Dag3 min leestijd

Sri Lankan Colombo Airport

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Colombo Airport, gelegen in Sri Lanka, gaat renoveren en sluit daardoor voor een groot deel van de dag. Vlieg je via of vanaf Colombo, dan moet je rekening houden met vertragingen. Nu zul je denken, waarom komt een vliegveld in Sri Lanka als nieuwsbericht op InsideFlyer.nl? Colombo Airport is onderdeel van de 4 C’s (Colombo, Caïro, Casablanca, Cape Town). Vanaf deze vier vliegvelden kun je zeer goedkope (premium) vluchten boeken!

De renovatie gaat plaatsvinden van 6 januari tot en met 6 april 2017. Het vliegveld is alleen open tussen 4:30 PM en 8:30 AM. Vanwege de renovatie vraagt Colombo Airport om vijf uur van te voren in te checken voor je vlucht. 

Colombo Airport gaat renoveren

Vanwege de renovatie vraagt het vliegveld om vijf uur van de voren in te checken. De check-in balies zullen 1,5 uur van te voren sluiten in plaats van de normale 60 minuten van te voren. Nu zal het ook vast goed komen als je drie uur van te voren komt, maar je kan altijd het zekere voor het onzekere nemen. Lanka Business Online zegt het volgende over deze grootte renovatie van het vliegveld:

Sri Lanka’s Bandaranaike International Airport day-time shut down for a runway repair has resulted in airport authorities increasing the reporting and check-in-time for flights to avoid delays.

“This means that you need to arrive 5 hours early for any flight and not the usual 3 hours. So there will be some congestion but it will help to avoid delays,” a duty manager at the airport told Lanka Business Online.

“And in addition the check in counters will close 90 minutes ahead of a flight departure and not 60 minutes.”

Door deze renovatie zal het een stuk drukker worden op de luchthaven. De wachtrijen bij de immigratie zullen ook langer worden vanwege de verkorte openingstijden. De meeste luchtvaartmaatschappijen hebben geschoven met de vliegtijden zodat zij toch blijven vliegen. Maar enkele luchtvaartmaatschappijen hebben de vluchten geannuleerd. Heb je een ticket naar of vanaf Colombo Airport geboekt? Dan is het aan te raden om de vluchttijden te controleren.

Hoe kom ik op Colombo Airport?

Colombo Airport is sinds kort een van de bestemmingen van KLM! Je kunt nu rechtstreeks vanaf de Nederlandse luchthaven vliegen op dit vliegveld in Sri Lanka. Deze maand is de bestemming ook nog eens in de KLM Flying Blue Promo Awards! Je kunt voor 37.500 Flying Blue miles in business class (per enkele reis) naar de luchthaven vliegen in de B787 Dreamliner. 

Onze blogger Theo is onlangs op de luchthaven geweest en schreef er dit artikel over. De luchthaven staat ook op de planning voor 2017 van Lionell, waar je hier meer over kunt lezen! Wil je meer weten over de nationale maatschappij Sri Lankan? Theo heeft zijn ervaringen in business class in dit artikel beschreven.

Vanaf de luchthaven kun je goedkoop in economy, business en first class vliegen. De prijzen vanaf deze luchthaven liggen een stuk lager dan in de rest van de wereld. Zo vlieg je bijvoorbeeld van Colombo naar Sydney voor €1.300 in business class retour met Sri Lankan en Malaysian Airlines. De luchthaven wordt ook veel gebruikt voor one-way vluchten, waarop je ook een hoop kunt besparen. Je kunt het beste even spelen met ITA Matrix en Google Flights voor leuke goedkope vluchten vanaf Sri Lanka!

colombo-airport

Heb jij wel eens vanaf dit vliegveld gevlogen? Laat het hieronder of op ons forum weten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *