Google Flights – Nog Goedkoper Vliegen2 min leestijd

Google Flights Ticket

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Met ITA Matrix kun je vluchten zoeken, maar niet boeken. Google Flights laat je vluchten zoeken en je kunt direct de vluchten boeken die je hebt gevonden. Google Flights heeft nu de optie om individuele tickets te boeken voor de vluchten die je hebt gevonden als dit goedkoper is.

Hoe zet je deze functie nu aan? De optie kun je aanvinken als je een vlucht hebt gevonden. Vervolgens kun je klikken op de ‘meer’ tab en de optie ‘losse tickets -altijd weergeven’ aanvinken. Nu laat Google Flights zien of een vlucht goedkoper is te boeken als je deze retour boekt of twee enkeltjes.

Google Flights - Individuele Tickets
Google Flights – Individuele Tickets

In het onderstaande voorbeeld is er een vlucht gekozen van Miami naar Denver op 16 juni en op 22 juni retour. Vanwege de gekozen vluchten geeft Google Flights aan dat je deze vluchten los moet boeken, vanwege het feit dat Frontier & American Airlines niet bij elkaar ‘horen’.

Google Flights - Losse Tickets

Online Travel Agents & Google Flights

Google Flights laat het nu ook zien als een OTA een goedkopere prijs heeft dan dat je direct kunt boeken bij de luchtvaartmaatschappij. Om dit te laten zien willen we een vlucht boeken van Amsterdam naar Berlijn met vertrek op 16 juni en terugkomst op 22 juni.

Google Flights - OTA Weergave

Nadat we deze vluchten hebben geselecteerd kun je het ticket boeken bij easyJet of via een Online Travel Agent (OTA) als Bravofly. In de meeste gevallen laat Google Flights zien of het goedkoper is om direct bij de luchtvaartmaatschappij te boeken of toch via een Online Travel Agent. De weergave van de OTA prijs werkt naar mijn ervaring het beste als je een vlucht in de Verenigde Staten wil boeken met de Dollar als betaalmiddel.

Maak jij gebruik van Google Flights en vind je deze nieuwe opties handig? Laat het hieronder of op het Insideflyer forum weten!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *