ITA Matrix Boeken Met BookWithMatrix2 min leestijd

KLM Ticket

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Eerder schreven we al over ITA Matrix en de mogelijkheden hiervan om goedkope vluchten te boeken. Het is echter niet mogelijk om je vlucht direct te boeken vanuit ITA Matrix, maar daar is nu de oplossing BookWithMatrix voor gekomen. Naast BookWithMatrix kun je ook gebruik maken van bijvoorbeeld Google Flights waar we eerder over schreven. Het enige nadeel is dat het op dit moment alleen mogelijk is om op een Amerikaanse website of OTA te boeken.

BookWithMatrix

Het boeken van de gevonden vluchten uit ITA matrix gaat als volgt:

  1. Je zoekt je vlucht(en) op in ITA Matrix
  2. Je kopieert je gehele pagina van de gevonden vluchten
  3. Je plakt deze in het veld op BookWithMatrix
  4. De website zal nu je optie laden en je kunt kijken of alles goed is overgenomen
  5. Je kunt klikken op een OTA (Online Travel Agent) of American Airlines.
  6. Je controleert nogmaals je vluchtgegevens en boekt.

Helaas werken niet alle links naar een Online Travel Agent, waarbij dit vooral niet werkt bij een open-jaw of een lange stop over (langer dan 24 uur). Daarnaast krijg je als je doorklikt naar American Airlines een foutmelding, maar laad hij vervolgens wel de goede vluchten met de bijbehorende prijs.

BookWithMatrix

Voorbeeld Amsterdam – New York JFK

Als voorbeeld nemen we een vlucht van Amsterdam naar New York JFK met KLM. De eerste stap is dat we de vlucht opzoeken in ITA Matrix. We vinden hierbij een vlucht die vertrekt op 28 juli en terugkomt op 19 juli voor de prijs van €1,169.04.

ITA Matrix - Amsterdam naar JFK

Bij de tweede stap selecteren we de gehele pagina (ctrl + A) en plakken deze in het veld op BookWithMatrix. Deze laad vervolgens de volgende pagina met de vlucht die we hierboven hebben gevonden.

BookWithMatrix - Amsterdam naar JFK

Vervolgens klikken we door naar de drie opties die gegeven worden. Alleen bij Priceline krijgen we de gevonden vlucht te zien. Bij Orbitz en CheapOAir volgt een foutmelding en komt de vlucht niet naar voren. Op Priceline komen we op een prijs van $1298,46 per persoon. Als je dit gaat omrekenen naar Euro dan kom je ongeveer op het bedrag uit wat is weergegeven bij ITA Matrix.

Priceline Amsterdam - JFK

Er zitten dus nog wel wat bugs en fouten in dit systeem, maar je kunt er zeker gebruik van maken in veel gevallen. Mocht je zelf nu (heel) technisch zijn, dan kun je ook een eens een kijkje nemen op Flyertalk in dit topic over een script voor ITA Matrix.

Heb jij wel eens gebruik gemaakt van deze website? Laat het hieronder of op ons forum weten!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *