KLM Flight Guide Gids

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Met de KLM Flight Guide kom je meer te weten over je reis met KLM, zoals hoe verloopt de vlucht, welk toestel voert de vlucht uit en hoeveel cabine personeel is er aan boord. Daarnaast kun je er leuke weetjes vinden over KLM. Alle informatie is beschikbaar vanaf 48 uur voor vertrek van je vlucht.

KLM Flight Guide

Indien je een vlucht hebt geboekt, kun je hier terecht voor de KLM Flight Guide. Als voorbeeld hebben we de vlucht van 2 juli genomen van Amsterdam naar Dubai. In dit voorbeeld kun je ziend at de vlucht uitgevoerd zal worden met de B777-200ER Galapagos Island. Aan boord zal er 1 senior purser, één purser, drie cabine attendants in Business Class en 5 cabine attendants in Economy Class aanwezig zijn. Verder kun je nog meer informatie vinden over je vluchtstatus, het maaltijdverloop aan boord en last-minute aanbiedingen.

KLM Flight Guide - Dubai

KLM Flight Guide – Weetjes

In de KLM Flight Guide kun je ook een aantal weetjes vinden, zoals dat een 04XX vluchtnummer een bestemming heeft in het Midden-Oosten of een 08xx vluchtnummer een bestemming in Azië. Daarnaast hebben even vluchtnummers zoals KL0428 een bestemming naar Amsterdam en is een oneven vluchtnummer een vlucht vanaf Amsterdam. KLM legt ook uit welke type vluchten zij aanbieden namelijk: Point to Point (zoals Amsterdam naar Dubai en terug), een Transfer Vlucht (Van Dusseldorf naar Amsterdam en van Amsterdam naar Dubai), Tail Ends vluchten (Van Amsterdam naar Abu Dhabi naar Muscat met hetzelfde toestel) en Circle Vluchten (Van Amsterdam naar Dubai naar Johannesburg naar Amsterdam (als fictief voorbeeld)).

KLM Flight Guide - Weetjes

KLM Flight Guide – Rate Your Flight

Na afloop van je vlucht kun je in de KLM Flight Guide aangeven hoe je vlucht was. Daarbij geeft KLM aan dat je geen prive gegevens moet invullen en dat je als er een probleem was tijdens de vlucht, direct contact op kan nemen met KLM. Nadat je aangegeven hebt wat er goed en slecht was tijdens de vlucht, komt er nog een aantal vragen met onder andere je boekingsnummer en naam. Tot slot kun je in de voorwaarden vinden dat je KLM toestemming geeft om je commentaar te gebruiken voor commerciele uitingen. Nu denk ik dat dit niet snel gebeurd, maar het is wel belangrijk dat je er rekening mee houdt.

KLM Flight Guide - Rate Your Flight

Heb jij wel eens gebruik gemaakt van de KLM Flight Guide? Laat het hieronder of op ons forum weten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *